Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam banga fabrycznie i jakoś to tam gra , nie wyobrażam sobie mieć w audi nic poniżej bo tamto to w ogole nie gra...

... a co prawda to prawda ze sporo kasy sobie życzą i kwestia dyskusyjna czy warto tyle płacić , ja jestem zadowolony bo jak jest dobrej jakości muza to wymiata super i przy tym nie musze sie bać że mi tablica rejestracyjna z klapy spadnie od basu :wink:

Kwestia gustu , niektórzy lubią żeby ich było słychać 3 ulice dalej niż są a inni wolą puszczać muze dla siebie w aucie :naughty: A czy 6tys zł za B&O to dużo to inna sprawa ...

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ja mam banga fabrycznie i jakoś to tam gra , nie wyobrażam sobie mieć w audi nic poniżej bo tamto to w ogole nie gra...

... a co prawda to prawda ze sporo kasy sobie życzą i kwestia dyskusyjna czy warto tyle płacić , ja jestem zadowolony bo jak jest dobrej jakości muza to wymiata super i przy tym nie musze sie bać że mi tablica rejestracyjna z klapy spadnie od basu :wink:

Kwestia gustu , niektórzy lubią żeby ich było słychać 3 ulice dalej niż są a inni wolą puszczać muze dla siebie w aucie :naughty: A czy 6tys zł za B&O to dużo to inna sprawa ...

Dokładnie Bang to minimum :) i gra naprawdę całkiem przyzwoicie i 100% lepiej niż inne systemy. Powtarzam kolejny raz dla tych co Bang gra słabo wygłuszcie drzwi i potem załączcie będzie różnica kolosalna :naughty: i nic lepszego na prawdę nie trzeba jeżeli nie jest się audiofilem

Opublikowano

dziadek i Gibson nic dodać , nic ująć :wink: ( jedyne moje odczucie jest jeszcze takie ze w sedanie gra lepiej ale to chyba ze wzgledu na umiejscowienie Suba )

Kurde szukam dalej listwe Piano i chyba skuszę sie bo znalazłem komplet za 700 zeta oczywiscie listwa w kokpit bez napisu quattro ale juz jedną kupie w ASO :) Dalej pozostaje kwestia plastiku przy zegrach i przy MMI w przyszłym tygodniu oddaje jeden eleemnt stary który mam na próbę zobaczymy jak wyjdzie ta czerń :decayed:

---------- Post dopisany at 11:57 ---------- Poprzedni post napisany at 11:36 ----------

oto fotki jak wyglądają u mnie zaslepki samoróbka przez znajomego przy lusterkach gdzie są głośniki z Banga

tu49.jpg

jl5c.jpg

Opublikowano
dziadek i Gibson nic dodać , nic ująć :wink: ( jedyne moje odczucie jest jeszcze takie ze w sedanie gra lepiej ale to chyba ze wzgledu na umiejscowienie Suba )

Kurde szukam dalej listwe Piano i chyba skuszę sie bo znalazłem komplet za 700 zeta oczywiscie listwa w kokpit bez napisu quattro ale juz jedną kupie w ASO :) Dalej pozostaje kwestia plastiku przy zegrach i przy MMI w przyszłym tygodniu oddaje jeden eleemnt stary który mam na próbę zobaczymy jak wyjdzie ta czerń :decayed:

---------- Post dopisany at 11:57 ---------- Poprzedni post napisany at 11:36 ----------

oto fotki jak wyglądają u mnie zaslepki samoróbka przez znajomego przy lusterkach gdzie są głośniki z Banga

http://img543.imageshack.us/img543/8837/tu49.jpg

http://img571.imageshack.us/img571/497/jl5c.jpg

Super to wygląda. Wymieniłeś siatkę ,czy wierciłeś?

---------- Post dopisany at 11:25 ---------- Poprzedni post napisany at 11:23 ----------

http://img543.imageshack.us/img543/8837/tu49.jpg

http://img571.imageshack.us/img571/497/jl5c.jpg

Super to wygląda. Wymieniłeś siatkę ,czy wierciłeś?

Kiedy B ACHT wraca od lakiernika ??

Teoretycznie w sobotę, tą co była haha. A w praktyce to pewnie w tą co będzie :)

---------- Post dopisany at 22:56 ---------- Poprzedni post napisany at 22:40 ----------

8P0419091 numer nie wchodzi :kwasny:

S LINE na błotniki ? kolo 100 PLN

No tak to z A3 ta kiera. Trzeba szukać dalej ...

A na ten emblemat mam inny pomysł, nowe to wiem w ASO nie taka tragedia cenowo, ale potrzebuję rozmiary tylko wysokośc i dlugość.

Kupiłem takie dwa na Jebaju, może jutro przyjdą to sprawdzę i dam Ci znać.

Hohe, dotarły moze emblematy z jebuja S-Lina, mozesz mi je zmierzyć długość i wysokoćć, dzięki z góry

Janusz, emblematy mają ~ 72.7x14.1 a w miejscu czerwonego romba 15.9.

Opublikowano

tam jest siatka :)

Opublikowano
tam jest siatka :)

Jest na prawdę super zrobione, można by ewentualnie włożyć jeszcze taką włókninę ciemną do głośników i wtedy by zupełnie przyciemniło i zasłoniło otworki,a le w zasadzie bez jest też bardzo ładnie. O takim czymś myślałem właśnie i takie coś muszę wyrezać.

---------- Post dopisany at 14:04 ---------- Poprzedni post napisany at 13:59 ----------

Święta prawda, Bang ma swoje plusy i minusy, zależy czego oczekujemy i jakim portfelem się dysponuje, jedno jest pewne na pewno nie jest to kiepskiej jakości sprzęt.

Podyskutować można i nawet trzeba co można zrobić i w jaki sposób aby zastosować zamiennik, a jak się uda to w rozsądnej cenie zrobić audio które przy niższym budżecie zagra nic gorzej a może i lepiej.

---------- Post dopisany at 14:11 ---------- Poprzedni post napisany at 14:04 ----------

A ja dalej drąże temat audio. A gdyby wyciąć końcówki mocy w moim mmi 3G i zamienić je na większe?

Lub tylko odłączyć L/P i dać stereo wzmacniacz? Resztę kanałów zostawić, o ile tak się uda...

Przecież podlaczajac wzmacniacz banga, przejmuje on funkcje końcówki, a przedwzmacniacz jest ten sam, tak?

Nie chce za wydać tysiaka plus, i podnieść tylko troche jakość dźwięku, chciałbym aby dynamika, zakres częstotliwości i soczystość były o wiele lepsze a nie tylko trochę...

2 lata temu pojechałem na tydzien A4 b8 Q z fabrycznym B&O sluchalem mp3, ale tez zabrałem dużo oryginalnych CD ulubionej muzy - sutków nie pourywało.

Jedynie przedni centralny głośnik robił roborę, ale w drzwiach padaka, a wysokotonowe - praktycznie nie słyszalne. Sub w kole zapasowym gra dla asfaltu, a gdy ma sie zapakowany bagażnik to jest wcale nie słyszalny.

Cuber zgodzę się z Tobą w jednym, jak przesiadleś się z concerta na mmi plus głośniki bang, to jest różnica, ale 3G gra lepiej i takiego dużego skoku jakości w stosunku do ceny, za która trzeba zapłacić to nie ma :(

iPad Tapatalk HD

Jeśli chcesz zmiksować banga system z głośnikami innej zupełnie marki to może to być mały miszmasz, przy takiej ilości głośników, dźwięku przestrzennym itp. zestrojenie wszystkiego może być wręcz nieosiągalne. Wydaje mi się że cały fenomen tego systemu polega wcale nie na jakości głośników, które nie są wysokiej jakości tylko własnie na sztuce pomiaru wnętrza i zestrojenia odpowiednio każdego głośnika do kształtu, wnęk odbić itp przestrzenie wewnątrz auta. Dopiero jak to wszystko jest odpowiednio spasowane, siła głosu dobrana odpowiednio indywidualnie do każdego głośnika a może i przesunięcia fazy to dopiero da się osiągnąć zamierzony cel. Zamieniając chodźby jeden zestaw głośników zmieni się ich dynamika i to już może zadziałać zamiast na plus to na minus. No ale tylko tak teoretyzuję, spróbować nie zaszkodzi :)

---------- Post dopisany at 14:13 ---------- Poprzedni post napisany at 14:11 ----------

Janusz, emblematy mają ~ 72.7x14.1 a w miejscu czerwonego romba 15.9.

Dzięki wielkie, teraz mogę działać :decayed:

Opublikowano

dzisiaj małe rezanko w tej zacnej A4 3.0

ładna fela 20' i zacne heble :naughty:

h3oz.png

Opublikowano

@darecy,te heble to od A7?:eusathink:

Opublikowano
@darecy,te heble to od A7?:eusathink:

od A8

Opublikowano

Wsio ryba chyba. Tez tak kombinowałem, ale zimówki 16"ki:kwasny: Robi robotę ten hamulec:slina:

Opublikowano
Byl u ciebie race ?

Tez się miałem o to zapytać:polew:

Opublikowano

Nie, on ma rs4 2.0 tdi... hehe

Opublikowano

ile tłoków mają te heble?

Opublikowano

Zwyczajna sline ale fajny wypasik na pokladzie mmi2g, side assist, b&o, keyless, multitronik plus gałka rs. Kiera z rs bedzie i teraz neon...

Opublikowano
Zwyczajna sline ale fajny wypasik na pokladzie mmi2g, side assist, b&o, keyless, multitronik plus gałka rs. Kiera z rs bedzie i teraz neon...

To 3G zakladamy mu :naughty:

Opublikowano

Jest bardzo chetny na 3g ale plus...