Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

alvaro

Rekomendowane odpowiedzi

I o takim czymś właśnie ostatnio Ci mówiłem żeby dorezać do A4 :).

---------- Post dopisany at 22:57 ---------- Poprzedni post napisany at 22:55 ----------

Gdyby 2.0 TDI nasze tak zagadało to wiesz jak by się morda cieszyła :)

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Kupowałem u tego sprzedawcy z litera P 250zł ,zadzwoń Audi Exclusive

Dzięki za kontakt, niestety nie mają.

Oprócz C, D i P, jeszcze J by mi chyba pasował. Ogólnie musi obsługiwać bixy i servotronic. Więc jakby ktoś... To poproszę.

Tak dokładnie, ale taki pakiet nie jest tani niestety. Około 5tys zestaw do naszych traktorków 2.0 plus jeszcze ewentualnie około 2 tys środkowy tłumik. Nie mało.

A nie myślałeś Grzegorzu o takim czymś od A7 albo A6, wydechy takie same, tylko coś tam by trzeba było podciąć dla uzyskania właściwych kątów, sterownik do A4 to koszt około 800 PLN no i jeszcze potrzebny wzmak do zasilenia tego ustrojstwa około 80 - 900 nowy :). Kable i mocowanie żaden problem, ale kodowanie tego ... Tak zliczając to nie bardzo się opłaca kombinowanie bo kwota bliska oryginału wychodzi.

Czy może w VCDS są jakieś podpowiedzi do kodowania ?

W BMW idą jeszcze dalej i montują głośnik.

W A6 C7 też jest głośnik.

W sumie, na upartego można by to do roweru dorezać.

Ja myślę że dalej to poszli własnie w Audi bo w BMW był głośnik dla kierowcy, po to tylko żeby sobie burczało w kabinie a w A6/A7 burczą głośniki w wydechu więc słychać i na zewnątrz i w kabinie dźwięk prosto z rur a nie z głośnika. Jak sobie pojeździłem tym A7 to się micha cały czas jarzyła :).

W BMW idą jeszcze dalej i montują głośnik.

W A6 C7 też jest głośnik.

W sumie, na upartego można by to do roweru dorezać.

Albo do kumarka jakiegoś hehe

---------- Post dopisany at 15:14 ---------- Poprzedni post napisany at 15:10 ----------

Pewnie gdyby to jakiś amator sobie założył to był by obśmiany ale jak to fabryka wymyśliła to co innego, tak że granica do kiczu w takich modach to jest bardzo cienka.

Kiedyś widziałem projekt Mercedesa SLS, miał pod progami cztery lampki takie które świeciły w asfalt, wyglądało to jak by ktoś zamontował pod samochodem halogeny kuchenne hehe, ale było wow bo to SLS a jak sobie chłopaki neon założą do Calibry to obśmiech :).

---------- Post dopisany at 15:16 ---------- Poprzedni post napisany at 15:14 ----------

nie prosciej usunac DPF i zrobic wydech?

powinno ladnie brzmiec - nie wiem, jak R4 TDI, ale V6 TDI brzmi fajnie

R4 brzmi jak ... R4 :). Skąd ma być dźwięk jak są 4 cylindry i 3 tys. obrotów, co najwyżej będzie jak w Ursusie z dziurawą rurą :)

jest tez opcja zalozenia rezonatorow, zamiast koncowych tlumikow i wtedy tez bedzie ladny dzwiek.

Rozumiem, ze Wam chodzi o to, aby mozna to bylo wlaczyc i wylaczyc - zeby podczas podrozy nie przeszkadzal wydech

Pewnie gdyby to jakiś amator sobie założył to był by obśmiany ale jak to fabryka wymyśliła to co innego, tak że granica do kiczu w takich modach to jest bardzo cienka.

Kiedyś widziałem projekt Mercedesa SLS, miał pod progami cztery lampki takie które świeciły w asfalt, wyglądało to jak by ktoś zamontował pod samochodem halogeny kuchenne hehe, ale było wow bo to SLS a jak sobie chłopaki neon założą do Calibry to obśmiech :).

Trafiłeś w punkt.

tylko o ile pamietam, glosnik w BMW znajduje sie wewnatrz i jest zintegrowany z obrotomierzem,

natomiast w audi glosniki sa w ostatnich tlumikach i emituja dzwiek na zewnatrz

Dziadek o tym własnie mowa, A6 3.0 TDI Turbo i A7 3.0 TDI Bi Turbo :)

wiem o czym mowa ale Hohe napisał że w BMW się posunęło dalej bo dają głośnik to się odniosłem do tego co również zauważył H4mm3R:decayed: