Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Norma chyba G12.

@Yoghurt, w sumie masz rację. Bardziej niż temperatura wrzenia interesuje mnie informacja, czy temperatury rzędu 110° to normalne zjawisko, czy rzeczywiście jakiś syf siedzi mi w układzie chłodzenia.

Zrobiłem nowe pomiary i wygląda na to, że każdy z 3 czujników pokazuje taką samą temperaturę.

Nt3tiN5.png

Co jeszcze mogę / powinienem sprawdzić zanim uderzę do mechanika? A może w ogóle nie powinienem się przejmować? Tylko jakoś nie kojarzę, żeby w ubiegłą wiosnę przy temperaturze 20° włączał mi się wentylator chłodnicy :kwasny:

Dodam, że na zegarach cały czas równiutkie 90°.

Edytowane przez sowiq

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

:naughty:

Edytowane przez wrzosu

Opublikowano

A tu głodny o chlebie :decayed:

czy temperatury rzędu 110° to normalne zjawisko,

U mnie przy normalnej jeździe temp. trzyma między 98-104st, jak zacznę go mocniej pałowac to dochodzi do 109-110

Opublikowano
U mnie przy normalnej jeździe temp. trzyma między 98-104st, jak zacznę go mocniej pałowac to dochodzi do 109-110

Hmm, czyli dokładnie tak jak i u mnie. No nic, pojeżdżę trochę dłużej, może układ "trochę lepiej się odpowietrzy" i wiatrak wróci do normalności. Najwyżej będę uderzał do mechanika.

Dzięki Panowie za pomoc :hi:

Opublikowano

Może masz jakiś odpowietrznik do bani, ale jak masz takie temperatury to wedle mnie żaden powód do paniki, cieplej się robi to i temperatury są trochę wyższe

Opublikowano

Temperatury mnie nie martwiły, bo nigdy ich nie sprawdzałem (na desce 90°, więc OK ;) ), tylko ten wyjący wentylator. Widocznie do pełnego odpowietrzenia potrzebuje ze 2-3 cykle gorący/zimny silnik. A ja trochę z ciekawości, trochę dla sprawdzenia kombinowałem z odkręcaniem korka na gorącym silniku (ciśnienie z obiegu podnosiło poziom płynu) i pewnie to były efekty.

Zresztą jak sprawdzałem dzisiaj, to wentylator trochę wolniej chodził. Na screenie widać, że wysterował się tylko na 15%, a wczoraj na jakieś 60%.

Opublikowano

Myślę że jak trochę pojeździsz klient się unormuje :)

Opublikowano

A tu głodny o chlebie :decayed:

czy temperatury rzędu 110° to normalne zjawisko,

Twój post, pod tym filmem z d*pami Andy, wygląda conajmniej dwuznacznie. :D

Opublikowano

:grin:

Opublikowano

Jak dwuznacznie :huh: co Ty tu ze mnie część rowerową robisz łobuzie :wink: delikatnie dałem do zrozumienia że kolega wrzosu ma głód na d*py :)

Poza tym ja wole cycki :boobs:

Edytowane przez andynl

Opublikowano

jaki mam kod koloru swojej audi. Nie mam wlepki w bagażniku ani pod kanapą (uprzedzając komentarze :P )

0b3f7658d264a17cm.jpg

zobacz raz jeszcze do bagażnika odciąg tapicerkę z lewej strony tam gdzie jest koło zapasowe powinna być naklejka

Opublikowano

Panowie, są jakieś fajne neonki, dobrej jakości do sedana przed liftem na tył ? :huh:

Opublikowano

:hi: Panowie, rozpozna ktos moze poduszke airbag, ilu jest nabojowa? Pochodzi z A5/S5, nie mam do niej wiązki

8F0 880 201 H

11335714_816243785112127_221542313_o.jpg

Opublikowano

Kowi, są dwie wtyczki, czyli dwa naboje :wink:

Opublikowano

I ta akurat poducha pasuje do A4.

Opublikowano

te złote wtyki to od airbagów? bo w środku jest tylko jedna wtyka blaszka, ale jest też wtyk 2 pinowy na środku poduchy

I ta akurat poducha pasuje do A4.

klient chce to zamontowac do B8 lift

Opublikowano

poliftowa poducha wyglada dokladnie tak samo

Opublikowano

To jest poliftowa poducha :)

Opublikowano

Panowie występuje coś takiego w naszych B8-kach ?

EzqnISA.jpg

Edytowane przez melon31