Opublikowano 27 Marca 201412 l troche zielony w temacie jestem, ale tez mam takie dudnienie, czy po zdjeciu pokrywy idzie te broki zobaczyc?
Opublikowano 27 Marca 201412 l Ktoś dysponuje fotkami tych broków i gdzie to siedzi, czytam i czytam, i jeszcze nie trafiłem na fotki. Trzeba od razu nową uszczelkę pokrywy czy będzie dobrze na starej ?
Opublikowano 28 Marca 201412 l na tym zdjęciu powinien byc wałsnie a go nie ma, to jest taki mały okragły aluminiowy wałeczek, ja dziś zdjąłem pokrywę, brok lezał w oleju w jednym z kanałów wcisnąłem go na jego miejsce ale niestety dudnienie nie ustało, prawdopodobnie mam juz walnięta szklankę bo słychać tez stukanie dodam ze na wałku nie widać uszkodzę
Opublikowano 29 Marca 201412 l Wydaje mi się ze to przypadłość wszystkich Bxx. Podobny temat tutaj http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/kondycja-wtryskow-284881/
Opublikowano 1 Kwietnia 201412 l Witam kolegow! Ciekawy temat ale w sumie nie wiem o jaki basowy dzwiek chodzi??? Ma moze ktos nagrany ten dzwiek? Bardzo bym prosil o linka! Zostalo to moze poprawione przez Audi? tzn. u mnie przy 124tys. poszedl rozrzad i ASO mi wymienilo caly motor w 2009 roku
Opublikowano 17 Kwietnia 201412 l na 5 audi 1.9tdi 4 mialy wywalone zaslepki wszystkie okolo 180000 do 22000km. sprawdzenie bardzo proste. ja wbijam stare zaslepki(lub dorabiam z aluminiowego preta) i zapunktowuje otwor. nie wiem czy mozna nazwac to basowym dzwiekiem. to bardziej klekotanie glosna praca glowicy
Opublikowano 12 Czerwca 201412 l Poniżej wzmianka na ten temat wraz z zdjeciami broków http://a4-klub.pl/1-9-196/glosna-praca-silnika-spadek-mocy-hydropopychacz-317610/
Opublikowano 10 Listopada 201411 l Czy w AJM w b5 też występuje ten problem? bo to chyba bardzo podobne silniki
Opublikowano 10 Listopada 201411 l AJM to ta sama konstrukcja głowicy i rozrządu, tak że czujność wskazana
Opublikowano 11 Listopada 201411 l Opisać - nie. Ale można posłuchać : oo dzięki czyli widze że na moment to dudnienie znikneło i potem znowu sie pojawiło? ciekawa sprawa Pytam bo u mnie chwile po odpaleniu słychać jakieś dziwne dźwięki przez pare sekund ale to całkiem co innego raczej tak czy inaczej przy najbliższej okazji spojrze czy broki na miejscu