Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Fake s4 US /SPRZEDAM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwa pytania:

mozesz mi przesłać też PW odnośnie FMIC-a ?

Jak montowałeś SS na tył to miałesś problem z montażem ? U mnie był problem, że amortyzator był za "krótki", tzn trzeba było cudować żeby śruby weszły w tuleje. Z jednej strony trzeaba było opuścic tłumik środkowy zeby srube dało się założyć. A z drugiej trzeba byłoby bak zrzucać ale jakoś sie udało to założyć puszczajac amorek z mocowania plastikowego w budzie na jakies 3cm a pozniej wciskająć go spowrotem na miejsce

Opublikowano
Dwa pytania:

mozesz mi przesłać też PW odnośnie FMIC-a ?

Jak montowałeś SS na tył to miałesś problem z montażem ? U mnie był problem, że amortyzator był za "krótki", tzn trzeba było cudować żeby śruby weszły w tuleje. Z jednej strony trzeaba było opuścic tłumik środkowy zeby srube dało się założyć. A z drugiej trzeba byłoby bak zrzucać ale jakoś sie udało to założyć puszczajac amorek z mocowania plastikowego w budzie na jakies 3cm a pozniej wciskająć go spowrotem na miejsce

Zaden problem, obydwa kola sciaglem, auto na podnosniku a sruby zeby weszly to wachacze trzeba bylo naciagnac na dol i bezproblemowo, sam wymienialem i dalo rade a amory to obydwa wyciagalem z plastikowych obudow

Opublikowano

to u mnie z jakiegos dziwnego powodu, sie tego nie dało zrobic. Od strony pasazera to we trzech to zakładalismy :/

Chyba ze mam pogiętą belkę z tyłu :eusathink:

Opublikowano
to u mnie z jakiegos dziwnego powodu, sie tego nie dało zrobic. Od strony pasazera to we trzech to zakładalismy :/

Chyba ze mam pogiętą belkę z tyłu :eusathink:

Ja sam robilem i nie mialem problemu z tym:wink:

Opublikowano

jenyy wstawiles te foty i gwint mi sie odwidzial :D a dodadkowo dzis dokladke przednia zachaczylem na chodniku i boczne mocowania urwane ;] yhh a ja o gwicie kminie ;p

Opublikowano

Gwint jest spoko, trzeba też umieć jeździć ale to co mi się stało z ta tulejka to nie powinno mieć miejsca :kwasny:

---------- Post dopisany 13-10-2012 at 13:46 ---------- Poprzedni post napisany 12-10-2012 at 12:33 ----------

Gwint jest spoko, trzeba też umieć jeździć ale to co mi się stało z ta tulejka to nie powinno mieć miejsca :kwasny:

Maly drobiazg:naughty:

20121012_175240_zps4ab993f1.jpg

Opublikowano

I jak jedzies coś lepiej? :decayed: A tak na serio Sławku ściągnij to bo pasuje jak garbatemu plecak :kox:

Opublikowano
I jak jedzies coś lepiej? :decayed: A tak na serio Sławku ściągnij to bo pasuje jak garbatemu plecak :kox:

tez tak myslalem ale jakos mi sie to podoba, huy tam ze rs4:grin:

Opublikowano

Servus wszystkim,

Mam małe pytanie odnośnie wymiany foteli na wersje S4. Obecnie posiadam standardową wersję w skórze w tym samym kolorze jak u Ciebie ale jako, że robię spore trasy jednorazowo to muszę stwierdzić, że są to najbardziej niewygodne fotele z wszystkich aut jakie posiadałem :thumbdown: ...plecy dostają w d...e także niestety ale Audi nie myślało za bardzo o ergonomii przy podstawowej wersji. Dlatego też zastanawiam się sam osobiście nad podmianą moich (bądź też wymianą auta :tongue4:) ale chciałbym się zorientować czy jest z tym więcej zachodu? Mam na myśli montaż, tzn. czy są potrzebne większe zabiegi jeżeli chodzi o prowadnice, w które wchodzą fotele bo z tego co się orientuje przykładowo w przypadku foteli z wersji RS4 niestety tak prosto już nie jest. Czy tutaj jest podobnie czy może ta wersja jest "Plug&Play". Dodam jeszcze może że z obecnej elektryki mam standardowo podgrzewanie i pompowaną część lędźwiową... myślę, że to też istotna informacja ze względu na podłączenia.

Opublikowano
Servus wszystkim,

Mam małe pytanie odnośnie wymiany foteli na wersje S4. Obecnie posiadam standardową wersję w skórze w tym samym kolorze jak u Ciebie ale jako, że robię spore trasy jednorazowo to muszę stwierdzić, że są to najbardziej niewygodne fotele z wszystkich aut jakie posiadałem :thumbdown: ...plecy dostają w d...e także niestety ale Audi nie myślało za bardzo o ergonomii przy podstawowej wersji. Dlatego też zastanawiam się sam osobiście nad podmianą moich (bądź też wymianą auta :tongue4:) ale chciałbym się zorientować czy jest z tym więcej zachodu? Mam na myśli montaż, tzn. czy są potrzebne większe zabiegi jeżeli chodzi o prowadnice, w które wchodzą fotele bo z tego co się orientuje przykładowo w przypadku foteli z wersji RS4 niestety tak prosto już nie jest. Czy tutaj jest podobnie czy może ta wersja jest "Plug&Play". Dodam jeszcze może że z obecnej elektryki mam standardowo podgrzewanie i pompowaną część lędźwiową... myślę, że to też istotna informacja ze względu na podłączenia.

to jak z elektryki masz tylko grzanie i ledzie. to nawet recaro w b5 bedziesz miał p&p.

a z kubłow to podejdą p&pi kazde maniualnie ustawiane. (ledzie mogą byc elektryczne)

osobiscie na długie trasu wybrał bym kubły miałem zwykłe, kubły w skórach , teraz mam recaro. i siedzac w fotelu po 10-11h bez przerwy najlepsze były dla mnie kubły.

Opublikowano

tylko ze kubly drozsze od polkubla:decayed: ja tam tez robie trasy po 1200km i daja rade te co mam:wink:. Jedynie zeby fotel przykrecic trzeba wyciac ta blache na srodku od manualnych foteli i 2 otwory w ktore sie przykreca fotel trzeba naspawac blaszke cienko i nagwintowac(ja tak robilem, ponoc b5 maja nie ktore juz nagwintowane takze szybciej wyglada zamontowanie)

Opublikowano

Ok, wielkie dzięki za info... przemyślę całą sprawę jeszcze. Z tego co się rozglądam od czasu do czasu po necie ciężko z moim kolorem skóry w fotelach z S4, a co dopiero Recaro (pewnie nie występuje) więc pewnie byłbym zmuszony skorzystać z tapicera :kwasny: szczególnie ze względu na bardzo dobry stan obecnych.

Opublikowano
Ok, wielkie dzięki za info... przemyślę całą sprawę jeszcze. Z tego co się rozglądam od czasu do czasu po necie ciężko z moim kolorem skóry w fotelach z S4, a co dopiero Recaro (pewnie nie występuje) więc pewnie byłbym zmuszony skorzystać z tapicera :kwasny: szczególnie ze względu na bardzo dobry stan obecnych.

A musisz miec taki sam kolor skory jak obecnie? Nie moze byc inny?

Opublikowano

a ta tulejka to w tym ss padla czy tym jomie .... ?

i koledze pewie chodzi ze jak ma srodek powiedzmy szary to glupio wrzucac czarne skory ;)

Opublikowano
A musisz miec taki sam kolor skory jak obecnie? Nie moze byc inny?

Ogólnie całe wnętrze mam w odcieniach szarości, a dokładnie kolor muszelkowy N1B/EC (link z fotkami w stopce) wiec nie za bardzo pasuje tutaj coś innego... szczególnie, że wymiana plastików nie wchodzi w grę :wink:. Chciałbym co najwyżej przednie fotele S4 ponieważ tylną kanapę planuje zostawić, a w przypadku Recaro byłbym zmuszony na podmianę całości włącznie z bokami albo podmiana tapicerki.

Opublikowano

masz manualnie ustawiane.

wiec najłatwiej zeby było p&p tez takie. i wtedy wyjmujesz swoje wsadzasz nowe.

ja swoje sprzedałem całosc z kanapą i boczkami za 1k

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/skorzan-kubelki-kanapa-boczki-241633/

i są dosc łatwo dostepne.

wazne jest jak nei chcesz nic pzrerabiac.

zeby fotele były manualne. (fotele przód mocowane w 3 miejscach.) ewentualnie jedynie elektryczne ledzie tak jak jest w poliftach+ poduchy.

i bedziesz miał tylko wyjąc stare i włożyc nowe

Opublikowano

Oki... Gwerty dzięki za info. W takim razie będę bacznie przeszukiwał portale w poszukiwaniu takiej wersji S4. Dopytam się jeszcze w ASO czy w ogóle występowała moja wersja kolorystyczna. Ogólnie z tego co się dowiedziałem kiedyś przy zakupie Cupholder'a przykładowo w przypadku plastików ta kolorystyka jest już niedostępna w ASO i musiałem kupić czarny. Oczywiście nie myślę o zakupie nowych foteli w ASO :tongue4:.

Opublikowano
a ta tulejka to w tym ss padla czy tym jomie .... ?

i koledze pewie chodzi ze jak ma srodek powiedzmy szary to glupio wrzucac czarne skory ;)

SS

---------- Post dopisany 25-10-2012 at 23:42 ---------- Poprzedni post napisany 14-10-2012 at 22:10 ----------

No to u mnie zawitala zima jako ze w szwabi od 1 listopada zimowki obowiazkowe:kwasny:

RH 17" ET45 J7.5

20121025_180104.jpg

Opublikowano

Nie głupia ta felga:wink: ile podniosłes do góry?

Opublikowano

Pomaluj auto bo masz na nim tęczę kolorów i rożnych odcieni :P Tak to zmiany na plus.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...