rafsus Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 a co z pinem 3 ze zwyklej lampy?? bo nie widze w rozpisce a mi zostal biedaczek:decayed: Montowałeś skrętne czy zwykłe? zwykle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość .... Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Może oto Ci chodzi : we wtyczce lampy xenonowej do: pin1 (Szaro - żółty) do T17c/8 pin2 (Szaro-brazowy) do T17c/9 pin3 (Szary) do T17c/10 pin4 (Szaro-czarny) do T17c/11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsus Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Przekładka z lampy zwykłej na xenonową:Zwykła = Xenon jeden do jeden: 5 - 5 6 - 6 7 - 7 9 - 9 10 - 10 zmiany: 8 - 12 11 - dodatkowe podłączenie do J519 (moduł centralnej) do (T32 szara kostka w centralnej) - (lewa - do pinu 21 kostka T32b21) - (prawa - do pinu 22 kostka T32b21) brakuje pin 3 -14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek20VT Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 H4mm3R lub mk4 lub djim, możecie konkretnie podać które kabelki i z których wtyczek należy przełożyć/dołożyć? Jestem w trakcie rzeźbienia skrętnego ksenonu do bi, lampy założone, sterownik założony, wtyczka do sterownika założona, światła działają, ale opadły na sam dół i wyświetla błąd na zegarach (przekreślona żarówka). Studiuję te schematy, ale nie jestem w stanie ich rozczytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Sory panowie ze odgrzewam troszke ale pytanko Ma ktos moze schemat na rysunku ho nr szczerze nie mowia mi nic zadarmo a chodzi o to by kupic 2 wtyki piny I zrobic sobie taka przejsciowke Wysłane z mojego LT26i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikell Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 jeżeli chodzi ci o piny to potrzebne ci są takie: Konektor pin złącza VW AUDI OPEL MAN F150 10szt (2943128039) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Konektor pin złącza VW AUDI F280 0,5-1,0mm2 10szt (2943138641) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Konektor pin złącza VW AUDI OPEL MAN M150 16szt (2943138673) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Te dwa ostatnie można znaleźć z większym przekrojem. ---------- Post dopisany 23-01-2013 at 11:11 ---------- Poprzedni post napisany 22-01-2013 at 13:29 ---------- Jestem w trakcie rezania bixenonów, zbieram graty mam już zderzak ze spryskami oraz reflektory skrętne:banan:, mam więc pytanko czy można sprawnie się poruszać autem po podłączeniu tylko samych bixenonów skrętnych bez podłączenia ich do modułu regulacji świateł i bez czujników poziomowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Można jak się ma przejściówkę ze zwykłych na bix. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość .... Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Tylko przed jazdą sprawdź wysokość świecenia lamp by nie oślepiać innych i żebyś miał prawidłowo oświetlona drogę. Pamiętaj też przed połączeniem nowych lamp zmienić kodowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikell Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Ok dzięki:hi: ---------- Post dopisany 01-02-2013 at 16:13 ---------- Poprzedni post napisany 23-01-2013 at 12:04 ---------- Z racji że ostatnio uruchomiłem u siebie z pomocą kolegi djim bixeno skrętny, pragnę podzielić się z wami informacjami na co zwrócić uwagę przy zakupie lamp i jak to działa. Co nam będzie potrzebne: - odpowiednie lampy 8E0 941 029/030 z końcówkami AF / BB / BP a z takim numerkiem też mogą być 8E0 941 003 BP i 8E0 941 004 BP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość .... Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Masz jak zobaczyć ile jest pinow w wtyku? BP powinny być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikell Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 6 pinów mniejszych i 5 większych? ---------- Post dopisany at 16:56 ---------- Poprzedni post napisany at 16:22 ---------- porównywałem ze schematem i piny się zgadzają, a etka pokazuje ze zmieniają się na 8E0 941 029/030 BP, więc chyba powinny być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość .... Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 ok, zależy kiedy były produkowane i gdzie dlatego nr się zmieniają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 witam panowie po zamontowaniu bixów mam kłopot a mianowicie jak zakoduje na 21 lub 41 światła do jazdy dziennej się nie uruchamiają za to słychać silniczki w lampach a jak przełącze na światła mijania xenon się zapala jak zakoduje 31 nie uruchamiają się do jazdy dziennej i silniczków nie słychać pozdrawiam i proszę o wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 witam panowiepo zamontowaniu bixów mam kłopot a mianowicie jak zakoduje na 21 lub 41 światła do jazdy dziennej się nie uruchamiają za to słychać silniczki w lampach a jak przełącze na światła mijania xenon się zapala jak zakoduje 31 nie uruchamiają się do jazdy dziennej i silniczków nie słychać pozdrawiam i proszę o wskazówki 21- światła do jazdy dziennej z przodu 41- światła do jazdy dziennej z przodu i z tyłu 31- xenon bez świateł do jazdy dziennej ja nie wiem z czym masz problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Hamer mozesz podac nr do ciebie? Wysłane z mojego LT26i ---------- Post dopisany at 15:12 ---------- Poprzedni post napisany at 13:03 ---------- A więc tak po rozmowie ze sprzedawcą adapterów ze zwykłych lamp na bixenon dowiedział się że nie wszystkie audi idzie załatwić sprawe adapterem poradził by domontować zwykły przekaźnik. Mam pytanie czy takie rzeczy ktoś robił już? ---------- Post dopisany at 15:42 ---------- Poprzedni post napisany at 15:12 ---------- wygląda mi to tak jak zakoduje na 21 lub 41 z dziennymi na przodzie to uruchamiają się silniczki samo poziomowania w lampie, podczas gdy w adaptacjach to wyłączę to przestają buczeć. Teraz pytanie skoro innym użytkownikom na przejściówkach wszystko trybi może źle piny są po prowadzone mógłby mi ktoś sprawdzić w tym adapterze do czego idą mu poszczególne piny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość .... Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Skad jestes Pw, moim zdaniem cos z adapterami. Takich przypadkow nie mialem ze silniczki. Masz sterownik i czujniki poziomowania ?. Żarowki 21 watt sprawne. z tylu lampy działaja na zmiane kodowania ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 djim witaj dostajesz odemnie wiadomości? bo coś chyba nie dochodzą podaj nr na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szeryf Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Koledzy a czy jest możliwość uruchomienia bi-ksenonu skrętnego bez czujników poziomowania? Tzn. chciałbym żeby skręcanie działało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H4mm3R Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Koledzy a czy jest możliwość uruchomienia bi-ksenonu skrętnego bez czujników poziomowania? Tzn. chciałbym żeby skręcanie działało Takie rzeczy to tylko w erze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość .... Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 niestety nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi