MaTeo85 Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Jestem z Gdańska i właśnie zrobiłem u siebie w b6 całe poziomowanie i bixy więc jak coś mogę ogarnąć. Pisz PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenovo Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Witam . Odgrzeję kotleta . Mam zwykłe lampy h7 . Kupiłem lampy bix skrętny . Kupiłem gotowe wiązki pod poziomowanie i adaptery od lamp . Czy coś poza czujnikami poziomu i sterownikiem jest mi jeszcze potrzebne ? Poniżej linki do wiązek .Pozdrawiam allegro.pl ALLEGRO.PL allegro.pl ALLEGRO.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 14 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2021 Przetwornice do lamp skrętnych, jeżeli nie były w komplecie z lampami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenovo Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Panowie mam prawie wszystko ogarnięte . Został mi tylko przedni czujnik poziomu założyć bo kupiłem wadliwy . Chciałem sprawdzić jak działa skręt w lampach a tu lipa na kanale 20 i wpisaniu 1 zero reakcji a lampy 100%skrętne . Czy to przez to że nie ma przedniego czujnika i nie kalibrowałem poziomu auta ? Bo resztę w sterowniku i licznikach zakodowane . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 (edytowane) Jak masz błędy (a musisz mieć bo masz tylko 1 czujnik) skręt nie będzie działał. Dodatkowo musi być przeprowadzona kalibracja. Edytowane 24 Lipca 2021 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenovo Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 A jak wygląda sprawa z włącznikiem drl muszę dodawać kable dodatkowe czy coś jeszcze kodować . Schematy z pierwszej strony są nie aktywne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeo85 Opublikowano 24 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2021 Tak trzeba przerobić instalacje. Jutro Ci wrzucę schematy pod B7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenovo Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 23 godziny temu, MaTeo85 napisał: Tak trzeba przerobić instalacje. Jutro Ci wrzucę schematy pod B7. Ok. Będę czekał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeo85 Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 w pliku z H7 na stronie 8 masz wypowadzenia przełącznika regulacji świateł (H7) / CLH Audi A4 B7 - Lampy H7.pdf w pliku z Xenonem na stronie 6 masz wyprowadzenia przełącznika DRL / CLH Audi A4 B7 - Xenon.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenovo Opublikowano 25 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2021 Z tego co widzę wystarczyło by z włącznika drl pin nr 3 podpiąć pod pin 30 szarej kostki . Poprawcie mnie jeśli się mylę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RastiK Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Ma ktoś może dostępne schematy podłączenia albo rozpiskę pinów zwykłej lampy h7 oraz bixenonów nie skrętnych, bo zakupiłem takowe lampy, nowe wtyczki i musiałbym przerobić instalacje z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Co zakupiłeś? Lampę H7 czy Bixenon? Co chcesz przerabiać z H7 na Bix czy odwrotnie? Wszystkie potrzebne schematy są w tym wątku. Trzeba tylko od początku poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RastiK Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 3 godziny temu, Muskel1 napisał: Co zakupiłeś? Lampę H7 czy Bixenon? Co chcesz przerabiać z H7 na Bix czy odwrotnie? Wszystkie potrzebne schematy są w tym wątku. Trzeba tylko od początku poszukać. Oryginalnie miałem lampy h7, teraz zakupiłem nowe lampy bixenon z przetwornicami itd i chce przerobić z zwykłej lampy h7 na bixa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaTeo85 Opublikowano 29 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 zobacz kilka postów wyżej są dodane schematy pod h7 i xenon tam powinno wszystko być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RastiK Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Mam pewien problem, po Zmianie lamp z h7 na bixenon po zakodowaniu wszystko gra swieci jak należy ale wywala mi błąd na fisie od przeciwmgielnych mimo że świecą za to w vcds pisze że błąd 02745/6 żarówka do świateł jazdy dziennej przerwa/zwarcie z plusem a na fisie błąd od przeciwmgielnych o co tu chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelwor Opublikowano 22 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 Ma ktoś może rozpiskę jak powinny być podłączone silniczki do wtyczki lamp? Bixenon nieskrętny, silniczki 4pinowe. W silniczku mała białą kostka, oznaczenia ST, 2, 3, 4, 5, idą do wtyczki lamp pod 1, 2, 3, 4. Czy powinno być st->1, 2->2, 3->3, 4->4 czy jakoś inaczej? Nie da się zrobić adaptacji samopoziomu, wywala błędy: 01539 005 (wiadomo - brak adaptacji), 01534 010 (lewa lampa zwara lub przerwa), 01535 010 (prawa lampa zwara lub przerwa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi