Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Niebieski Avant - wersja rozwojowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czekam na fote na gotowo :)

Karoool a co to za znaczek masz na grillu? :whistling:

Opublikowano
  • Autor

taki fejk :decayed: ale fajnie wygląda

klapki są jakieś czarna perła więc nie wygląda jakoś specjalnie fajnie narazie

psiki działają :banan: + trzeba było dać na odwrót

Wczoraj zabrałem się za coś co mnie od dawna drażniło <_<

Przekładając kanapę z A6 trzeba zaklepać blachę, żeby oparcie spasowało się w nadkole. Jak by tego nie robić nie wygląda to ładnie :kwasny: a druga sprawa to zaklepana blacha wypycha gąbkę i oparcie nie schodzi się z boczkiem, no i oczywiście siedzi się przez to nie do końca komfortowo.

8268df0478af792d6bd81c975f1d7ed.jpg

82bf447077a3f080dc3c20b7734c.jpg

postanowiłem więc przełożyć plecy z mojej poprzedniej kanapy :) trochę zabawy było ale jestem zadowolony bo siedzi się teraz wygodniej i lepiej to wygląda. Poza tym, filc oparcia z A6 miał całkiem inny kolor niż boczki bagażnika. Składanie tez się poprawiło i obydwie części obala się tak jak powinno. Wcześniej jedna o drugą zaczepiały lub się blokowały....

tyle gąbki było za dużo0c85ecb0d7ae714bc105af0856644.jpg

i efekt końcowy

c89da03444687014873847cb44868e.jpg

najwięcej problemów przysporzył podłokietnik, reszta w miarę szybko poszła.

Jak się okazuje, do przeszczepu tylnej kanapy jednak nie trzeba spawarki :decayed:

Edytowane przez karol24

Opublikowano

no i super :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy ktoś jeszcze taki przeszczep robił :grin:

312 dalej leżą w piwnicy :( czym pomalować jarzma i zaciski? hammerite? czy kupować spraja do zacisków?

Edytowane przez karol24

Opublikowano

Ciekawy przeszczep :)

Z tego co wiem to hammerite daje radę :wink:

Opublikowano
  • Autor

Gdybym, nie sprzedał zamków i podłokietnika i nie musiał bym przekładać mocowania z A6 było by jeszcze łatwiej :grin:

Opublikowano

czym pomalować jarzma i zaciski? hammerite? czy kupować spraja do zacisków?

oddać do piaskowania i pomalować proszkowo

Opublikowano

Zacny Avancik :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

dzięki, dzięki :D

jak dobrze pójdzie to wpadnie klimatronik z grzanymi pupciami po taniości :decayed: muszę dogadać sprawę.

wiązkę już zrobiłem ale nie miałem czasu na testy :grin: aura nie sprzyjała dłubaniu pod blokiem.

Regenerowana suszarka, powinna jutro już dmuchać :) przy okazji zmienię Vacum

19e2dfe38f6cec76e972b8890ab.jpg

Edytowane przez karol24

Opublikowano

Nie lepiej bylo kupic wieksze turbo??np.awx/avf

Opublikowano
  • Autor

Było by lepiej ale znajdź AWXa na podmianę ;) a kupować i później regenerować to parę stówek więcej, które można zainwestować np w FMIC, program albo coś innego :decayed:

Opublikowano

Zdajesz swoja plus 100zl za podmiane awx regenerowana i ok. A regeneracja od 500-850 tak czy tak.Niech teraz sluzy dlugo i duzo dmucha :-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

najważniejsze ;) bo już mnie trafiało, jak nie dolewanie oleju i czyszczenie to notlaufy

Turbo i pompa vacum wynienione, ale coś nie jedzie jak powinien :kwasny: albo któryś wężyk podciśnienia daje pupy albo przepływka padła nagle... dzisiaj wolne to posprawdzam.

ciągle szukam tego trójnika przy grodzi od podciśnień bo mam klejony już 2 razy. Jakby coś ktoś bo w dziale kupię cisza...

Wieczorkiem wpadną 312 i heble na niebiesko :decayed: chyba, że znowu plany się zmienią.

Pogoda taka, że zaczynam się zastanawiać nad letniakami :) muszę jeszcze jakieś foteczki na zimówkach strzelić

Opublikowano

Ja od wczoraj na letnich juz [emoji14] zalozyles te 312?

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj powinienem to zrobić ;)

312 już hamują :decayed: fotki po umyciu autka zrobię, bo teraz ciągle pada. Jarzmo pomalowałem, ale zacisk ciągle srebrny. Muszę zmienić tłoczki bo już nie są pierwszej świeżości więc przy okazji i zacisk zmieni kolor.

Leci do mnie intercooler z A4 B-cośtam, taki mod trochę przy okazji bo cena była dobra :) teraz muszę prześledzić temat o FMIC co i jak kupić, bo ze spawaniem rur może być problem...

Z pierdółek to osłony przegubów zmieniłem a w zeszłym tygodniu pożegnałem się z moimi 17" :rolleyes:

przymierzyłem 19" kumpla

c4ba3c42b56b0afd4b63c0737956b0a.jpg

ale zabił mnie ceną

W sobotę wróciłem z 18" Rial Nogaro :) ranty cale ale klar tragedia, więc jeszcze polerka do ogarnięcia :decayed:

Jako, że śmigały na mercu wiec muszę zmienić pierścienie no i zejść w dół bo nie wygląda to dobrze, tylko przy ET 35, felga 8" i opona 225/40 z przody boję się o nadkola :kwasny:

Opublikowano

Jak nie zmieniłeś turbo na wieksze to zabieg z FMIC jest bezsensowny, a jesli jest dosć spory to tylko przesuniesz sobie w góre reakcje na gaz(wstawanie turbo). Błąd taktyczny bo o AWX jest łatwo na rynku, BRD w sumie też :)

Opublikowano
  • Autor

Wiem :kwasny: trochę strzał w stopę...

Pytałem we Wrocławiu czy ogarną temat i mówili, żebym zakładał, wystroją mi bez problemu. Czekam teraz bo z chłopakami z okolicy chcemy jakiś grupowy wypad do Wrocka zrobić to może coś z ceny urwiemy :decayed:

Opublikowano

co znaczy z ceny urwiemy?

jaka to kwota ?

Opublikowano
  • Autor

Wszystko zależy ilu się chętnych znajdzie :) kumpel ma tam jakiegoś znajomego ale znając życie to pewnie tyle urwiemy, że za paliwo się zwróci :grin:

tak to teraz mniej więcej wygląda

622d94653c651c33e8e81d2c283.jpg

muszę umyć i zrobić jakieś lepsze fotki

Opublikowano

Ty pisz konkrety to możemy gadać dalej.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka