Dev Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 ile czesci wchodzi w skład zestawu naprawczego? o jaki zestaw Ci chodzi?
arczi900819 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Zapewne chodzi o zestaw naprawczy hamulca ręcznego. Są dwa rodzaje. Gerling i lucas (ja miałem część z gerlinga a część z sygnaturką lucas...) w jednym miejscu był w ori założony gerling ale lucas też dało rade założyć, więc nie wiem czym to się różni dokładnie, może ktoś jest bardziej kumaty to podpowie :gwizdanie: spotkałem się z mniejszą paczuszką za ok 10zł i był tam oring wewnętrzny, ta gumka największa co zakłada się ją na tłoczek, uszczelka ta która siedzi w zacisku i ta zewnętrzna uszczelka (dwuczęściowa) co przylega do sztangi od ręcznego. Brakowało tych dwóch gumek na te małe tłoczki i uszczelka "dwuczęściowa" co się jedną w drugą wkłada była niekompletna. Większa paczuszka około 20-kilku zł ma wszystko co trzeba czyli łącznie jak się nie mylę 7-8 części w tej paczuszce za 10zł było 4 albo 5
Dev Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 jest jeden rodzaj Girling i Lucas to i tak w tej chwili TRW :polew: tutaj masz link: http://www.allegro.pl/item1066768810_zestaw_naprawczy_zacisku_d4845c_lucas_38x51.html
olovski Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 ile czesci wchodzi w skład zestawu naprawczego? troche wiecej info http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_zestaw_naprawczy_gdzie_ktora_uszczelka-t134953.0.html
Kwaśniewski Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 Chciałbym zrobić remont tylich zacisków, ale nie chciał bym spuszczać płynu hamulcowego z układu, żeby potem nie odpowietrzać całego układu. Oczywiście przed remontem, będę wymieniał płyn, żeby brudny nie dostał się do odnowionych zacisków, ale jak zabezpieczyć przewody przed wyciekiem płynu?
Dev Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 musisz miec nieprzelotowe nakretki z gwintem M10X1, odkrecasz przewod hamulcowy i nakrecasz nakretke. Potem demontujesz zacisk i rozbierasz w mak. Potem piaskowanie i malowanie proszkowe. Skladasz i wioooooo.
Kabar Opublikowano 15 Lipca 2011 Opublikowano 15 Lipca 2011 Małe pytanko: jak fabrycznie cynkowane były zaciski? Występują ogólnie 2 kolory zacisków: srebrne i złote. Jakie były w B5? Macie jakieś foto? Swoje zaciski chętnie oddał bym do galwanizera żeby odnowił powłokę antykorozyjną.
Dev Opublikowano 16 Lipca 2011 Opublikowano 16 Lipca 2011 Małe pytanko: jak fabrycznie cynkowane były zaciski? Występują ogólnie 2 kolory zacisków: srebrne i złote. Jakie były w B5? Macie jakieś foto? Swoje zaciski chętnie oddał bym do galwanizera żeby odnowił powłokę antykorozyjną. były malowane na czarno proszkowo i anodyzowane cynkiem
Kabar Opublikowano 16 Lipca 2011 Opublikowano 16 Lipca 2011 Małe pytanko: jak fabrycznie cynkowane były zaciski? Występują ogólnie 2 kolory zacisków: srebrne i złote. Jakie były w B5? Macie jakieś foto? Swoje zaciski chętnie oddał bym do galwanizera żeby odnowił powłokę antykorozyjną. były malowane na czarno proszkowo i anodyzowane cynkiem Tzn albo takie, albo takie? Od czego to zależało Jeśli cynkiem to z jaką pasywacją? Żółta/srebrna?
Dev Opublikowano 16 Lipca 2011 Opublikowano 16 Lipca 2011 zalezalo od wersji pasywacja byla zolta i srebrna ale czesciej srebrna zolta weszla pozniej
?uki1984 Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 Panowie za tydzxień bede w PL i chce kupić farby do pomalowania moich nowych hamulców S4. Jaka będzie najlepsza farba do pistoletu lakierniczego i jaki podklad użyć Może ktoś podać nazwy takich specyfików
Dev Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 a jest sens to malowac pędzlem ? dawaj do mnie, potraktuję je proszkowo jaki chcesz kolor ?
?uki1984 Opublikowano 2 Października 2011 Opublikowano 2 Października 2011 Tak tylko ja mam to wszystko tu w Irlandii. Ja nie chce pedzlem malować tylko pistoletem lakierniczym Możesz poradzić jakąś farbę i podkład. Chcę malować na czerwono.
Dev Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 zabierz je ze soba rozkrec je w mak potrzebne sa tylko zeliwne elementy
?uki1984 Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 A ile za takie malowanie :gwizdanie: i czy da rade jak wysle za tydzien w pon. i zeby wróciło do piatku na moj adres
Dev Opublikowano 4 Października 2011 Opublikowano 4 Października 2011 120zł plus wysyłka im szybciej je dostanę tym szybciej będą z powrotem
hidden22 Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Witam. nie chce zakldac nowego tematu chce pomalować na wiosnę zaciski hamulców kolor auta srebny jaki kolor zaciskow ladnie by wygaldal do srebnego samochodu?
KrzysiekA4 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 120zł plus wysyłkaim szybciej je dostanę tym szybciej będą z powrotem Czy nadal oferta aktualna?? mam kolor LZ5K jaki kolor proponujesz??
Rekomendowane odpowiedzi