marcin78 Opublikowano 2 Listopada 2011 Opublikowano 2 Listopada 2011 Potrzebuje fotki, lub jakiegoś innego naprowadzenia w jaki sposób mocowany jest zderzak przedni np gdzie szukać śrub. Najechałem dzisiaj na rurę ( prawdopodobnie element starego trzepaka wystającą z ziemi). Wlazła mi cholera pod zderzak i cofając wyrwałem go z zaczepów . Wisi narmalnie jak pług a śniegu nie ma. Help.
martinno Opublikowano 2 Listopada 2011 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zdemontuj lampy a śruby same się ukarzą,są na torxa 35 lub 40 jeśli dobrze pamiętam oraz po jednej w nadkolach na torx 25
ogion Opublikowano 2 Listopada 2011 Opublikowano 2 Listopada 2011 Zdemontuj lampy a śruby same się ukarzą,są na torxa 35 lub 40 jeśli dobrze pamiętam oraz po jednej w nadkolach na torx 25 kolega nie ma racji, a następnym razem http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=7436.0;highlight=demonta%BF+zderzaka
martinno Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Zdemontuj lampy a śruby same się ukarzą,są na torxa 35 lub 40 jeśli dobrze pamiętam oraz po jednej w nadkolach na torx 25 kolega nie ma racji, a następnym razem http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=7436.0;highlight=demonta%BF+zderzaka A to znaczy co ,że nie ma tam śrub? Ja zawsze jak demontuje zderzak to ściągam też lampy z konieczności,i odkręcam po trzy śruby na torxa i jakoś zderzak demontowałem w ten sposób,to gdzie nie mam racji?
pepik Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Trzeba odkręcić torksy, które są schowane pod kratkami w zderzaku i zdjąć zderzak ze ślizgów, po co ściągać lampy?
Mauros88 Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 jedynie po to zeby z amortyzatorkami zderzaka odkrecic wszystko tam sa wlasnie te 3 torxy. Lepiej tak jak kolega wyzej napisal
martinno Opublikowano 3 Listopada 2011 Opublikowano 3 Listopada 2011 Trzeba odkręcić torksy, które są schowane pod kratkami w zderzaku i zdjąć zderzak ze ślizgów, po co ściągać lampy? No w sumie nie trzeba,ja jeszcze nie ściągałem samego zderzaka,tylko cały szkielet,bo mam same grubsze roboty A do autora tematu to ja polecam książkę Audi A4 Sam naprawiam i tam jest wszystko napisane.
marcin78 Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Opublikowano 4 Listopada 2011 ok dzieki za wszystkie podpowiedzi. Temat ogarnę jutro.
wampir Opublikowano 27 Grudnia 2011 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Witam w moim adrze zona ostatnio przejechala przez kraweznik a potem cofając zahaczyła o niego tak, ze "odskoczył" z prawej strony zderzak i odstaje ok 1cm od profilu nadkola. Kiedyś na sile docisnalem ten zderzak, ze cos tam "kliknelo" i zderzak sie ladnie trzymał, ale na dziurach znowu wyskoczył i nadal odstaje. Co tam się mogło stać? Jaki element mam kupić żeby podjechać do kolegi mechanika aby mi to zrobil? Bylbym bardzo wdzięczny za pomoc. pozdrawiam
pepik Opublikowano 27 Grudnia 2011 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Witam w moim adrze zona ostatnio przejechala przez kraweznik a potem cofając zahaczyła o niego tak, ze "odskoczył" z prawej strony zderzak i odstaje ok 1cm od profilu nadkola. Kiedyś na sile docisnalem ten zderzak, ze cos tam "kliknelo" i zderzak sie ladnie trzymał, ale na dziurach znowu wyskoczył i nadal odstaje. Co tam się mogło stać? Jaki element mam kupić żeby podjechać do kolegi mechanika aby mi to zrobil? Bylbym bardzo wdzięczny za pomoc. pozdrawiam Zderzak Ci spadł ze ślizgów (ślizga) być może, że jego część się ułamała a być może trzeba tylko ściągnąć zderzak i ponownie założyć i dobrze spasować. 1
wampir Opublikowano 27 Grudnia 2011 Opublikowano 27 Grudnia 2011 jak raz go dopchalem na sile to wskoczylo, ale potem wyskoczyl na wybojach. Czy taki slizg jest drogi? Ile to kosztuje ? Brac je tylko w ASO?
pepik Opublikowano 27 Grudnia 2011 Opublikowano 27 Grudnia 2011 jak raz go dopchalem na sile to wskoczylo, ale potem wyskoczyl na wybojach. Czy taki slizg jest drogi? Ile to kosztuje ? Brac je tylko w ASO? Możesz kupić używkę w dobrym stanie, ale najpierw obadaj co się z nim stało.
wampir Opublikowano 27 Grudnia 2011 Opublikowano 27 Grudnia 2011 a macie moze jakas fotke takiego slizgu do mojego modelu ?
pepik Opublikowano 27 Grudnia 2011 Opublikowano 27 Grudnia 2011 Coś takiego jak w tej aukcji: http://allegro.pl/uchwyt-slizg-prowadnica-zderzaka-audi-a4-i1964517408.html
andrewsc Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 Skręć kierownicą żebyś miał miejsce i dokręć zderzak spaxami do nadkola. Miałem ten sam ból a po takim zabiegu wypięło mi dokładkę zamiast urywać zderzak
Rekomendowane odpowiedzi