Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wytrzymałość przedniego zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem ile kosztują orginały ale u mnie w B6 na liczniku 167 tys i cisza a jeszcze nie wymieniane.

Opublikowano

Ja po wrocku i okolicach mam na serii przelatane 45 tys i na razie odpukać spokój. No ale wszystko ma swój koniec

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a ja mam pytanie trochę abstrakcyjne: czy wahacze z a6 allroad są mocniejsze niż te co maja w opisie a4b5, passat b5, a6c5, bo wyglądają tak samo?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

tak na marginesie:

ciekawostkai.jpg

strach sie bać :kwasny:

Opublikowano

A czy zawieszenie w b6 jest wytrzymalsze niż w b5? Zostało coś poprawione? Jeśli tak to co?

Opublikowano

Jeśli walnął mi taki sworzeń, to VW odda mi pieniądze?

Opublikowano

Mi właśnie tak samo pękło :(

Na szczęście jechałem wolno , ok. 30 km/h

straty: błotnik do lakierowania, pęknięte nadkole, laweta

Co najlepsze to wahacz był oryginalny oooo TRW, decyzja podjęta wymiana całej zawiechy na master-sport bo na lemforder brak $

Opublikowano

A czy zawieszenie w b6 jest wytrzymalsze niż w b5? Zostało coś poprawione? Jeśli tak to co?

Słyszałem, że górne z B6 nie podejdą do B5 bo są tam grubsze sworznie, które nie mieszczą się do zwrotnicy.

Opublikowano

Ja pytam już pod kątem b6. Czy są w niej mocniejsze/inne/lepsze wahacze czy to jest to samo co w b5 :mysli:

Opublikowano

u nas jak 90 tys to bede gratulowal:)

to zostało mi jeszcze 7 tyś :hi:[br]Dopisany: 02 Marzec 2010, 16:36_________________________________________________

Ja pytam już pod kątem b6. Czy są w niej mocniejsze/inne/lepsze wahacze czy to jest to samo co w b5 :mysli:

mniej więcej to samo

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na naszych drogach każda marka wysiądzie. Moim zdaniem nie watro inwestować w drogie części. Polecam Krafta. Przy spokojnej jeździe powinno wytrzymać ok. 60 tys.

łączniki stabilizatora firmy Kraft - 20 tysiecy i klops.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co to za opis akcji VW na poprzedniej stronie? Bo mi kurde jak skręcam to mruczy. Jeszcze mi mechanik mówił że mam lewą sprężyne pękniętą z przodu.

Opublikowano

w 2008 w sierpniu wymieniłem kompletne zawieszenie przednie na Bilsteina Febi, zrobiłem 40tyś do tej pory i nie mam jeszcze żadnych luzów, ale juz prawie nie mam gumek na swożniach i końcówkach drążków :shocked: :shocked: :shocked: jak to zobaczyłem to nie mogłem w to uwierzyć, tylko czekac kiedy zacznie sie sypać jeden za drugim. Pomimo że nie miałem żadnych problemów z zawiechą (aż do tej pory gdy to odkryłem) to musze stwierdzić że FEBI to gówno!!! (oczywiście juz jest po gwarancji) No jak może gumka tak sparcieć że aż w rękach się rozpada a wahacze jeszcze nie mają luzów :wallbash: i pewnie gdyby nie te gumki to pewnie bym jeszcze pośmigał na nich a tak musze jeździć z reką na sercu i coraz bardziej mnie to irytuje. No cóż następna wymiana to 100% lem żadnych tam gównianych tanich zamienników ehhhh.

Opublikowano

Ja zakładam Febi i tak aż tani to on nie jest też.

Opublikowano

ja juz u siebie po wymianie;) jezdzi sie pieknie..zalozylem Mastercars automotive.klepane w berlinie..nawet w USA je zakladaja..dopiero 700 km zrobione ale cisza jest jak makiem zasial.moje stare zawieszenie bylo TRW..po ogledzinach i demontazu wybite byly tylko dolne wachacze ze wszystkich stron,,jak ktos niewie dokladnie co puka to naprawde nalezy sie zajac dolnimi bo one chyba siadaja najbardziej..sworznie omalo niewylecialy ze srodka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja założyłem zawieszenie firmy MasterSport, taniocha 700 PLN za komplet. Przejechałem już 10000 km i zero stuków. Jestem zadowolony, jak ktoś ma brak gotówki to polecam.

Pozdrawiam,

majkd ( http://ski-portal.pl )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja natomiast moze zdziwie tutaj kilka osob ale jestem ogromnie wkurzony i zawiedziony jesli chodzi o FEBI.

Pod koniec marca wymienione caluteńkie zawieszenie na pełen komplet od FEBI. zrobilem moze z 5-6 tys km. I dzisiaj musialem wymienic w paskudnym stanie prawy gorny wahacz i wahacz prowadzacy (banana).

Stukało mi w zawieszeniu jak cholera i jakies moje jak i mechanikow bylo zdziwienie ze to juz zawieszenie poszlo sie rypać.

Oba wahacze idą na reklamacje, a FEBI ? No coz nie polecam, ja teraz wlozylem w ich miejsce Lemka.

Opublikowano

Wymieniłem wahacz tzw.banan firmy Febi w lutym przy 180 tyś mam teraz 190 tyś i przy przeglądzie wyszło że już ma luzy,w jeździe słychać już stuki.Jak myślicie reklamować ten bubel?

Opublikowano

Ja reklamuje wlasnie banana po 5-6 tys KM bo są bardzo duze luzy

Opublikowano

Ja reklamuje wlasnie banana po 5-6 tys KM bo są bardzo duze luzy

ja bym nawet sobie glowy tym nie zawracal bo i tak tej reklamacji nie uwzglednia :hi: