Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Wytrzymałość przedniego zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobry numer bo mi wymienili wahacze wszystkie z przodu w B6, mase roznych pier**l, drazki srazki i jak napierdalalo tak napierdala, odpuszczam z ta j**ana naprawa, bo tyle ile wydam na naprawe to drugie B6 kupie :slina::angry:

Opublikowano

dobry numer bo mi wymienili wahacze wszystkie z przodu w B6, mase roznych pier**l, drazki srazki i jak napierdalalo tak nap***a, odpuszczam z ta j**ana naprawa, bo tyle ile wydam na naprawe to drugie B6 kupie :slina::angry:

Maglownica :wink4:
Opublikowano

puka mi w prawym kole, taki tepy dzwiek, na poprzecznych malych dziurach :/

Opublikowano

może to poduszka pod silnikiem lub skrzynią mi taksamo sie wydawało że coś w prawym kole stuka a to była poduszka rozdupcona z prawej strony

Opublikowano

no mechanik sprawdzil obydwie poduszki :( i zostal sam amortyzator, ma ponad 90% sprawnosci ale nie jest oryginal :/ sam amortyzator z siebie moze pukac?

Opublikowano

Ja myślę że w większości przypadków tłuką wachacze.

Opublikowano

Urwało mi dzisiaj wachacz - w trakcie jazdy. Nie stukał, nie pukał, tylko wziął i pęknął - lewy, dolny, prosty. Na szczęście urwało się przy 20km/h...

Informacja dla innych - przed awarią zauważyłem, że kierownica się przekrzywiła - normalnie w czasie jazdy na wprost była idealnie prosto, a dzisiaj rano lekko w prawo przekrzywiona. Nie, żeby jakoś nagle się przekrzywiło, po prostu rano jak tylko wyjechałem z garażu to zauważyłem. Przejechałem 40km i klops.

Opublikowano

No to całę szczęście, że nic ci się nie stało. Napisz jakie straty masz w aucie oprócz urwanego wachacze i czy był on oryginalny czy jakiejś innej firmy?

Opublikowano

Już naprawione. Mechanik wymienił tylko urwany wahacz - podeślę fotki. Zastanawiam się, jak rozpoznać dogorywający wahacz...

Opublikowano

Na to chyba nie ma reguły :confused4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Urwało mi dzisiaj wahacz - w trakcie jazdy. Nie stukał, nie pukał, tylko wziął i pęknął - lewy, dolny, prosty. Na szczęście urwało się przy 20km/h...

Informacja dla innych - przed awarią zauważyłem, że kierownica się przekrzywiła - normalnie w czasie jazdy na wprost była idealnie prosto, a dzisiaj rano lekko w prawo przekrzywiona. Nie, żeby jakoś nagle się przekrzywiło, po prostu rano jak tylko wyjechałem z garażu to zauważyłem. Przejechałem 40km i klops.

Jesteś pewny, że nikt ci furmanką w nocy nie powoził :naughty:

Opublikowano

Testuje zawieszenie MS juz 20 tyś przejechane i cisza dodam ze koła 17/225/45 nie polecam tylko końcówek drążka kierownicy te co są w zestawie juz są do wymiany Co do zawieszenia firmy MS to polecam

Opublikowano

Witam :hi: nie chce zakładać nowego tematu :kox: mam pytanie odnośnie przednich amorów czy z v6 pasują do mojego czyli 1.8T?

Opublikowano

dobry numer bo mi wymienili wahacze wszystkie z przodu w B6, mase roznych pier**l, drazki srazki i jak napierdalalo tak nap***a, odpuszczam z ta j**ana naprawa, bo tyle ile wydam na naprawe to drugie B6 kupie :slina::angry:

Maglownica :wink4:

Miałem to samo w b6, wymienione wahacze, łączniki stabilizatora przód, kpl stabilizatora tył, poducha skrzyni, poduchy ławy wszystkie, końcówki drążków, sprawdzone przeguby i osłony, i jak stukało tak do końca stukało. Więc może faktycznie maglownica.

Opublikowano

Na naszych drogach każda marka wysiądzie. Moim zdaniem nie watro inwestować w drogie części. Polecam Krafta. Przy spokojnej jeździe powinno wytrzymać ok. 60 tys.

Opublikowano

witam mam pytanie jesli chodzi o wymiane przodu tzn zawieszenia ile moze kosztowac komplet firmy lemforder ?? z Gory dzieki za odp

Opublikowano

witam mam pytanie jesli chodzi o wymiane przodu tzn zawieszenia ile moze kosztowac komplet firmy lemforder ?? z Gory dzieki za odp

1550zł zapraszam, mam go aktualnie w promocji, polecam lekturę także tematów poświęconych lemowi

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_czy_to_oryginalny_lemforder-t103995.0.html

zakładający temat lata już na lemie ode mnie :):good:[br]Dopisany: 29 Listopad 2009, 17:01_________________________________________________

Na naszych drogach każda marka wysiądzie. Moim zdaniem nie watro inwestować w drogie części. Polecam Krafta. Przy spokojnej jeździe powinno wytrzymać ok. 60 tys.

też mi go polecano jako tani zamiennik ale osobiście bym nie zamontował, 650-700zł części, kilka stów montaż i jak się wypindzieli po 15 tyś to bawisz się od nowa.

Opublikowano

ja założyłem fortuna line za 560 zł jak wytrzymają 30000 tyś będzie ok . jak mam wydać 1700 na trw to wolę kupić sobie 3 razy ten zestaw i zrobię 90000 tysi

Opublikowano

zalezy jak kto smiga i gdzie,w niemczech to 150 tys mozesz zrobic;p predzej gumy zgnija zanim sie wybija

u nas jak 90 tys to bede gratulowal:) jak jeszcze ktos ciska 150 po koleinach i innych pseudo drogach to nawet lemforder nie da rady:)

Opublikowano

zalezy jak kto smiga i gdzie,w niemczech to 150 tys mozesz zrobic;p predzej gumy zgnija zanim sie wybija

u nas jak 90 tys to bede gratulowal:) jak jeszcze ktos ciska 150 po koleinach i innych pseudo drogach to nawet lemforder nie da rady:)

Święta PRAWDA