Aydaho Opublikowano 21 Marca 2008 Opublikowano 21 Marca 2008 przestał mi działać spryskiwacz tylnej szyby. pomka działa bo ją słychac jakieś pomysły jak to dziadostwo odetkać, przeczyścić ?
lukaszr Opublikowano 21 Marca 2008 Opublikowano 21 Marca 2008 Może gdzieś po drodze tej rurki do tylnego spryskiwacza coś się rozłączyło i leci nie tam gdzie trzeba. Poza tym nie wiem czy się da jakoś prosto zdemontować tylną wycieraczkę, ale fajnie by było dostać się do końca rurki, której koniec dochodzi do spryskiwacza z tyłu - zdjąłbyś i zobaczył czy coś leci.
Aydaho Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Opublikowano 21 Marca 2008 no właśnie przeraża mnie dostęp do tego .. ale trzeba się bedzie to sprawdzić [br]Dopisany: 21 Marzec 2008, 13:21 _________________________________________________ Sprawdziłes płyn? 7 litrów
Gość RS4DEVIL Opublikowano 21 Marca 2008 Opublikowano 21 Marca 2008 ...dostep jest latwy. Obudowa tylnej klapy jest na zatrzaskach, jak ja sciagniesz- juz masz dostep do urzadzenia. Tylko uwazaj na te zatrzaski, bo lubia zostawac w srodku z obudowa.... Ja wyczarowalem sobie taki dluzszy srubokret i podwazalem kolejno przy zatrzaskach... Ja mialem inny problem z tym- mnie sie krecil spryskiwacz razem z wycieraczka...
Flyer Opublikowano 24 Marca 2008 Opublikowano 24 Marca 2008 Jak najbardziej dobrze RS4DEVIL - i zrobiles cos z tym?
Aydaho Opublikowano 24 Marca 2008 Autor Opublikowano 24 Marca 2008 mój szajsenwagen mnie dzisiaj zaskoczył - może dlatego że dyngusua mamy ale .................... spryskiwacz sam z siebie znowu leje na tylną szybe jak trzeba straszny badziew to audi ale fajnie że się samo naprawia :th:
Wąski Opublikowano 24 Marca 2008 Opublikowano 24 Marca 2008 mój szajsenwagen mnie dzisiaj zaskoczył - może dlatego że dyngusua mamy ale .................... spryskiwacz sam z siebie znowu leje na tylną szybe jak trzeba straszny badziew to audi ale fajnie że się samo naprawia :th: Ładny prezent na święta. :>
Gość Tygrys Opublikowano 24 Marca 2008 Opublikowano 24 Marca 2008 Jak najbardziej dobrze RS4DEVIL - i zrobiles cos z tym? ....nic. Kupilem nowe auto... ...a wiem jak sie te pokrywe sciaga
simon__75 Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 MA ktos schemat rurek tylnego spryskiwacza?? qwa dzis uruchomiłem tylny mechanizm wycieraczki ale jakos plyn mi bokiem ucieka... :/ NAjpierw okazalo sie ze rozlaczylo sie w lewym nadkolu...a teraz leci mi plyn z tylnego prawego nadkola... Ma ktos jakis rysunek jak leca te pierdzielone rurki ???? [br]Dopisany: 05 Lipiec 2010, 15:18_________________________________________________Okazało sie ze po ostatniej naprawie w ASO Wrocaw jakies czubek połamał mi wężyk w miejscu zawiasu klapy. Zamiast na spryska wszystko leciało pod tapicerke... :/ powiesić to mało!
andy_sky Opublikowano 6 Lipca 2010 Opublikowano 6 Lipca 2010 u mnie leciało koło pedału sprzęgła koło kabli pod tapicerkę i na giry podczas jazdy
RAWULI Opublikowano 21 Września 2010 Opublikowano 21 Września 2010 zrobiłem tak, zdjąłem osłonę klapy, posadziłem jednego odważnego w bagażniku i kazałem patrzeć gdzie poleci...wciskam guzik a tu prosto w poszło z dwóch dziurek z czegoś małego czarnego na o budowie mechanizmu wycieraczki, co to za otworki-nie wiem-zakleiłem i już jakoś leci...
smolgr Opublikowano 22 Września 2010 Opublikowano 22 Września 2010 Witam! Mam problem ze spryskiwaczem tylnej wycieraczki.Wogule nie działa. Miałem rozłączony przewód który doprowadza płyn do tylnego spryskiwacza. Rozłączony był pod przednim nadkolem od strony kierowcy. Sprawdziłem czy pompka podaje do tego miejsca płyn i podaje. dmuchałem w ten przewód co idzie do tyłu samochodu i też powietrze szło ale troche ciężko.Złączyłem ten przewód. Wyczyściłem dziurki w spryskiwaczu i nie działa dalej. Już nie wiem co mam robić. Pomocy.
dawcav6 Opublikowano 23 Września 2010 Opublikowano 23 Września 2010 musisz sie temu dokładniej przyjrzeć przewód wężyk możesz mieć zagięty albo przypchany gdzieś po drodze do spryskiwacza spróbuj przedmuchać go kompresorem i sprawdź czy przez spryskiwacz swobodnie przepływa płyn albo powietrze
krystianx85 Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 uwaga może ktoś odłączył bo w innym miejscu jest pękniety np. przy zamykaniu klapy często pękajai płyn leje się do środka lub zalewa silniczek od tylnich ja tak miałem , oczywiscie naprawiłem
krystianx85 Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 mi te weżyk pękł przy zawiasie tylnej klapy . to jest wada ,auto miało ledwo 3 lata [br]Dopisany: 21 Listopad 2010, 01:29_________________________________________________a przewód jest w całości idzie az od spryskiwaczy przez sałe auto proponuje naprawe
macieek Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 Naprawial ktos ten przeklety wezyk? U mnie pękł/zgnił on blisko zawiasów tylnej klapy ale w koncowej częsci dachu. Po zdjeciu tylnej czesci podsufitki (ten pasek miedzy dachem a klapą) wyłania sie rama samochodu z wyciętymi okrąglymi otworami przez ktore da sie wlozyc jedynie palec i poczuc jak wezyk jest rozerwany. Niema szans, zeby to naprawic bez wyciagania tego. Inaczej kazda proba udpalenia spryskiwacza tylnej szyby konczy sie zalaniem tylnej czesci podsufitki...
krystianx85 Opublikowano 24 Listopada 2010 Opublikowano 24 Listopada 2010 ja naprawiłem , wsadzilem w srodek kawałek rureczki , ale czy długo to wytrzyma nie wiem ale można zrobić tak zdiąć kawałek podsufitki (ten od samego tyłu, niema z tym problemu) i uciąć przewodzik przed zawiasem a reszte dosztukować drugim łączac je ze sobą. unikniemy rozbierania sporej częsci auta
macieek Opublikowano 24 Listopada 2010 Opublikowano 24 Listopada 2010 ja naprawiłem , wsadzilem w srodek kawałek rureczki , ale czy długo to wytrzyma nie wiem ale można zrobić tak zdiąć kawałek podsufitki (ten od samego tyłu, niema z tym problemu) i uciąć przewodzik przed zawiasem a reszte dosztukować drugim łączac je ze sobą. unikniemy rozbierania sporej częsci auta A u Ciebie on też pękł w tej metalowej ramie z okrąglymi otworami? I jak pusciles ten wezyk? tym samym otworem czy jakos dookoła?
Rekomendowane odpowiedzi