Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Automatyczne zapalanie świateł bez VAG-a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja znalazłem opis który może pomóc by zaraz po przekręceniu stacyjki się zapaliły światła mijania, wystarczy we wtyczce przepiąć 2 piny, pin 11 przepiąć do pinu 4, a pin 14 do pinu 16 ( lub 16 na 14 a 4 na 11). ( zamiana tyczy się przełącznika w wersji LOW nr przełącznika e80941531 ) Efekt- w pozycji zero święcą sie światła pozycyjne i mijania. Gasną po wyłączeniu silnika.

Kolego chyba trochę pomyliłeś:

Trzeba zrobić mostek pomiędzy 3 pinami 1, 4 oraz 16 i tedy w pozycji "0" na przekręceniu stacyjki zapalą się światła mijania i pozycyjne.

A teraz mam pytanie czy gdy wykonał bym mostek pomiędzy 1 i 4 zapalą się tylko światła mijania (czy pozycje także?)???

---------- Post dopisany at 14:25 ---------- Poprzedni post napisany at 14:22 ----------

Posiadam przełącznik w wersji LOW i nie mam zakodowanego trybu skandynawskiego. Światła zapalają się automatycznie po jakichś trzech sekundach od włączenia zapłonu.

http://s7.postimage.org/jbptq3jyf/20121102062.jpg

Czy może mi ktoś napisać czy kabelki są poprzekładane bo nie ogarniam opisu z działu elektrycznego. Wkurza mnie to, że światła same się zapalają i chciałbym aby zapalały się tylko po przekręceniu przełącznika świateł.

Z tego co widać na zdjęciu to nie jest włącznik LOW tylko HIGH i gdzieś pewnie masz odłączony fioletowy przewód.

Przełącznik jest w wersji HIGH co potwierdza numer: 8E0 941 531 A także mój błąd ;) Jest on już bardzo zużyty i chyba kupię jakiś w zdecydowanie lepszym stanie.

Opublikowano

Jeżeli ktoś potrzebuje schematu podłączenia automatycznego włącznika , to proszę:

AWS.jpg

a filmik z załączania świateł tu:

Automatyczny włącznik świateł A4 B6 - YouTube

Opublikowano

A czy ktoś może próbował takiego podłączenia we włączniku LOW????

Podobno z takim podłączeniem w pozycji "0" zapalają się postojówki i mijania.

images.jpg

<br /><br />

Sprawdziłem to połączenie.

Wykonanie takie połączenia we włączniku LOW powoduje to samo co aktywacja trybu skandynawskiego.

Opublikowano
Czytam ten wątek i mnie zdziwił ten tryb skandynawski. Przeciez w bardzo duże mrozy można nie odpalić na światłach.

Z chwilą krecenia rozrusznikiem wszystkie odbiorniki się wyłaczają, światła,wycieraczki itp.

Przekaźnik X

Kodowałem u siebie i przy odpalaniu nic nie gasło. Może coś źle robiłem?

Panowie a może ktoś wrzuci filmik jak to wygląda ze światłami po wyjęciu fioletowego kabelka?

Opublikowano

Przy tym trybie skandynawskim, co sie dzieje jak zostawisz światła w pozycji zapalonej i zgasisz silnik ?

Bo normalnie mam wtedy postojowe.

Opublikowano

Jak wyjmiesz kluczyk i wyłączysz zapłon to światła się nie palą.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Rozwiązałem swój problem zapalania świateł podczas rozruchu; winny był zużyty przełącznik.

Opublikowano

Jak kupiłem przełącznik z AUTO ( zwykły był) i działa :wink: ,ale po 2 dniach jak miałem przekopać forum jak to zaprogramować sam się zaprogramował :facepalm: dziwne auto

Opublikowano

ja u siebie mialem zwykly przelaczik,potem zalozylem z funkcja auto i w obu tych przypadkach nie dziala klakson, gdy nie ma kluczyka w stacyjce,nie przeszkadza mi to ale ten kto rozpaczal watek napisal wlasnie,ze po przecieciu kabelka nie bedzie dzialal klakson,tylko ze ja nic nie przecinalem i klakson nie dziala...:hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jak zalozycie z auto to swiatla jak sie zapalaja? po odpaleniu silnika? czy po zgaszeniu same gasna?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A czy można tez przerobić bez vaga w audi b7 włącznik z AUTO ale mam czujniki zmierzchu wiec tryb automatyczny działa tylko w nocy

Opublikowano

A da radę ogarnąć żeby mi się automatycznie halogeny zapalały bo wrzuciłem tam żarówki ledowe i chciałbym żeby po włączeniu silnika same halogeny się zapalały oczywiście włączając mijania mają gasnąć, idzie takie coś ogarnąć ? próbował ktoś ? Z góry dzięki!

Opublikowano
A da radę ogarnąć żeby mi się automatycznie halogeny zapalały bo wrzuciłem tam żarówki ledowe i chciałbym żeby po włączeniu silnika same halogeny się zapalały oczywiście włączając mijania mają gasnąć, idzie takie coś ogarnąć ? próbował ktoś ? Z góry dzięki!

Aby to ogarność to tylko kabelkologia

Org. halogeny zapalają się razem z mijania

Trzeba podciągnąć plusowy kabel po kluczyku lub przez włącznik automatyczny do halogenów, a oryginalny kabel odłaczyć

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam takie pytanie czy po zakodowaniu trybu skandynawskiego w B7 ze swiatlami zapala wam sie podswietlenie deski? bo u mnie niestety swiatla swieca a deska nie :(

Opublikowano

sprawdź kodowanie INSTRUMENT CLUSTER. KANAŁ 19 powinienes mieć kodowanie pierwszej cyfry jako 3...np 31001

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Zauważyłem że brak przełącznika świateł automatycznie uruchamia światła mijania po ok 3 sekundach.

Chciałem zapytać czy ktoś wie jak zaprogramować VAG'iem aby wydłużyć ten czas przed automatycznym zapaleniem świateł? Mam HIDy które jeśli są włączone w momencie odpalania auta, wyłączają się i trzeba światła wyłączyć i włączyć ponownie. Także jeśli nie zdążę szybko odpalić auta i czekam aż zgaśnie dioda od nagrzewania świec żarowych to i tak musze przekręcić włącznikiem świateł. Chciałbym wydłużyć czas z 3 sek do powiedzmy 7 sek.

Jakieś pomysły? :)

Opublikowano

Ja mam ten tryb skandtnawski i swiatla zapalaja sie po zaplonie od razu nie mija nqwet sek. Ale powiem szczerze ze pozbyl bym sie tego wlacznika bardzo chetnie.:D

Opublikowano

Poczytaj moje tematy.Jest nawet filmik jak to działa

Tapatalk

---------- Post dopisany at 07:47 ---------- Poprzedni post napisany at 07:42 ----------

Vagiem napewno sie nie da wydłużyć czasu.

Tapatalk

Opublikowano

Jak ktoś chce opóźnić włączenie świateł, polecam zamontować na zasilaniu HIDów przekaźnik opóźniający włączenie. Można go dowolnie regulować( w zależności od typu)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

cześć wszystkim :wink: Odkopuję temat

zrobiłem mostek pomiędzy pinem 3 i 4 i działa mi ten układ jak światła skandynawskie, jednakże chciałbym żeby działały tak jak u edekxp w sensie tylko w pozycji świateł mijania żebym mógł używać halogenów, jednakże sądzę że wystarczy wyeliminować któryś przewód który nie będzie trzymał napięcia po wyłączeniu kluczyków ze stacyjki (jak to ma miejsce na przykład w volvo), posiadacie może rozpis poszczególnych wyjść w gnieździe włącznika świateł?