Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie wycieraczki do A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam dipp i sa ok nie mamzarzutow rzadnych

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, widziałem, że parę osób miało do czynienia z tymi wycierakami: http://allegro.pl/wycieraczki-audi-a4-b6-malysz-2001-03-plaskie-i5102799643.html.

Jako, że mam zwykłe mocowanie i w dodatku połamany klips od strony kierowcy ( :facepalm: ) to nie ukrywam, że na rękę mi jest całkowite wyrzucenie go, a zdaje się, że przy montażu tych wycieraczek trzeba to zrobić? Poczytałem gdzieś w innym temacie, że całkiem dobrze zbierają. Może ktoś to potwierdzić, jak i sposób montażu? Przebiegów nie robię dużych. pzdr.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, przy nich wszystko wywalasz, zostaje gole ramię.

W sąsiada sprzęcie takie widzę siedzą, ale nie zapytam o opinię bo nie przepadam za nim. [emoji12]

Opublikowano

Spoko. Nie było odpowiedzi, więc kupiłem je. Wycierają elegancko w porównaniu do tego co miałem. Już mi smużyły ostro. Najważniejsze, że mogłem wyj..ać ten połamany spojler z klipsem ;)

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam panowie czy ktos z was wie ile kosztowac mnie bedzie zakup calego zestawu ? ramiona i piora bo mi posiadaly uchwyty i musze calosc wymienic?

Opublikowano

jak chcesz ramiona aero i nowe pióra to koszt w aso takiego zestawu to ok. 270 złotych.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie po przeczytaniu tego tematu,kupiłem orginalny zestaw aero ramiona + pióra za 245 PLN z allegro.

Zamontowałem i ......BAJKA !!! warto wydać te pieniążki na taki mod

POLECAM!!! :banan: Pozdrawiam :hi:

Edytowane przez cube75

Opublikowano

I zmiana planów również będę montowal do a4b6 ramiona aero :)

Edytowane przez Minerseth

Opublikowano

Montuj kolego aero do tego ori wycieraczki i będziesz zadowolony :) w końcu szyba będzie czysta :)

Opublikowano

Montuje jedna juz siedzi druga beton, za nic nie mogę ściągnąć ramienia, delikatnie i nawet coraz mocniej pukam młotkiem i nic.. wd40 za każdym razem jak schodzi na dwór psikam.. bez zmian siedzi jak zła i nie chce puścić. . Jakieś pomysły? Młotek i wd40 bez zmian.. może z góry ścisnac kluczem francuskimi i ruszać lewo prawo? ?

Opublikowano

Ściągacz do wycieraczek za całe 5 zeta :) ?

Opublikowano

Kupie w każdym motoryzacyjnym?

Na allegro 40zł z przesyłka. Kombinerk przecież działają identycznie jak ten uchwyt i tak trzeba użyć własnej siły. Tylko dojście jest fatalne przy a4b6 kombi

Opublikowano

Ja kupiłem YATO za 5 zeta w Tesco.

Heh - jeżeli według Ciebie "kombinerek" działają tak samo to powodzenia :)

Opublikowano

Kup ściągacz albo postaw flaszkę chłopakom którzy wymieniają szyby - pewnie mają taki sprzęt, wiem bo sam tak robiłem

Opublikowano

Ściągacz jakikolwiek, który podejdzie-bez tego ani rusz, bo działasz przy przedniej szybie-więc lepiej nic nie uszkodzić niechcący.

Ja w moim B6 wymieniłem na ramiona z B7, dopadłem na złomie tu w UK za całe 16 funtów z dobrymi wycieraczkami, gdzie na ebayu idą po 80 i więcej (używki, same ramiona) :)

mod kosztował mnie taniej niż nowe pióra do starych ramion :wink:

Wg mnie lepiej jest wymienić całe ramiona. No i Aero lepiej się prezentują :hi:

Opublikowano

Witam. Posiadam wycieraczki jak na zdjęciu. W sklepie BOSCH kosztuje 150zł i myślę nad wymianą całych ramion. Te moje ramiona są z systemem KLIK??8df10fa87cbfd.jpg

Opublikowano

Stachu_1991slu ,masz ramiona do AeroTwin, montowane od MY 2004; na które właśnie wszyscy modyfikują ze starych z systemem klik

Jeśli koniecznie chcesz zmienić, to pewnie znajdzie się ktoś na forum chętny na wymianę za swoje stare ;)

Opublikowano

Stachu_1991slu ,masz ramiona do AeroTwin, montowane od MY 2004; na które właśnie wszyscy modyfikują ze starych z systemem klik

Jeśli koniecznie chcesz zmienić, to pewnie znajdzie się ktoś na forum chętny na wymianę za swoje stare ;)

Czyli jakie wycieraczki mam montować? Bo sprzedawca sam sprawdzał moje mocowanie i mówił że dostępne do tego mocowania jest tylko BOSCH 150zł i Valeo 130zł

Opublikowano

Za dwie? To OK.

Opublikowano

Ja walczę z tym dziadostwem, jedna poszła w 5min. Druga jest psikana wd40 od 4 dni i bez zmian .. młotek a nawet ten ściągacz nie pasuje

http://www.mediaexpert.pl/pozostale-akcesoria/sciagacz-do-ramion-wycieraczek-neo-11-827,id-358655?gclid=CjwKEAjwiYG9BRCkgK-G45S323oSJABnykKAVEW1l0kFQCdddfZzdGGB22oa2kXO0B78-syqb5097RoCdTTw_wcB&gclsrc=aw.ds

Nie idzie go tak ustawić aby trzpień sciagacza pasował na środek i żeby go skręcić.