Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[INNE] Kpower i pomiar mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie to jaką przyjąć wagę auta z pustym zbiornikiem paliwa??

jedz zwaz auto bedziesz wiedzial,bez dokladnego zwazenia to pomiary sa juz mniej realne

np a4 b6 awx w dowodzie 1530kg ,a w rzeczywistosci 1380kg

Opublikowano

paliwo tez ważne, to w końcu 70kg, sedan afn z 97r bez paliwa wazy 1287kg

Opublikowano

moj ajm z rezerwa w baku wazy 1300kg,oczywiscie bez zbednych klamotow w aucie i kola zapasowego

Opublikowano

A przy pomierze ESP macie włączone czy wyłączone :mysli:

Opublikowano

A przy pomierze ESP macie włączone czy wyłączone :mysli:

az tak mieli na 3jce? :kox: wrzuc 4rke :wink4:

Opublikowano

hehe no musi mieć nieźle pomodzone pod machą ze widzi różnice z esp i bez :decayed:

Opublikowano

przy tej mocy 175/374 raczej mierzylbym na 4rce a wtedy raczej esp sie nie zalaczy :wink4: Ostatnio hamowalem na 5tce golfa w podobnej konfiguracji, ale wykresy byly bardziej powalowane, wiec polecam jednak 4rty bieg.

Opublikowano

przy tej mocy 175/374 raczej mierzylbym na 4rce a wtedy raczej esp sie nie zalaczy :wink4: Ostatnio hamowalem na 5tce golfa w podobnej konfiguracji, ale wykresy byly bardziej powalowane, wiec polecam jednak 4rty bieg.

ja mierze na 3biegu mocniejsze auta i jakos problemow nie ma z trakcja wiec szukalbym rozwiazania w oponach, zawieszeniu.w moim aucie w cieple dni nie mieli nawet na 2biegu...
Opublikowano

Jasna sprawa, ze cos jest nie halo. Dla proby zrobilem pomiar na 5tce, wydawac by sie moglo,ze wykres bedzie bardziej plaski, a tutaj zupelnie odwrotnie, pofalowany ze hej :wink4:

Opublikowano

Jasna sprawa, ze cos jest nie halo. Dla proby zrobilem pomiar na 5tce, wydawac by sie moglo,ze wykres bedzie bardziej plaski, a tutaj zupelnie odwrotnie, pofalowany ze hej :wink4:

na tej samej trasie zawsze mierzysz?
Opublikowano

na 3 biegu to chyba na sniegu sie wlaczy esp, u mnie jak i u Piotrka jest ponad 400 niuta i nigdy nam sie esp nie zalaczylo na 3 biegu ;)

Opublikowano

na tej samej trasie zawsze mierzysz?

Mam pare miejscowek, w zaleznosci gdzie jestem :wink4: Czy we Wroclawiu czy w Glogowie :wink4:

Opublikowano

Panowie, temat nie dotyczy przyczepności opon.

Opublikowano

a próbował ktoś wyspawać jakieś rolki? Wydaje mi się,że to mogło by być ciekawym pomysłem :mysli:

Opublikowano

Musiałyby mieć chyba odpowiednią masę i jakiś hamulec elektromagnetyczny który stawiałby rolkom opór z siłą równą masie auta.

Bo chyba nie chcesz rozpędzać samych rolek w 4 sekundy - nic by to nie dało. :>

Opublikowano

pytam, bo nie wiem, jak rolki są zbudowane :wink4:

Opublikowano

no to zrobie dwa pomiary z włączonym i wyłączonym esp...

...masa awx`a z 1485kg ...a w baku jakies 25 litrów ropki

Opublikowano

mase masz z dowodu czy wazony?
Opublikowano

mase masz z dowodu czy wazony?

wazony