wiki Opublikowano 28 Października 2006 Opublikowano 28 Października 2006 kupilem w Germanach wycieraczki BOSCH mam pytanko w katalogu zuważylem ze są dedykowane dwa rodzaje do A4 B5 bodajże 535 i 715 różnią się tym że ten pierwszy ma plastykowy spojler i trochę inny klips a drugi zespolony spojler i inny klips obydwa będą pasować no i różnią się jeszczcze pozostalymi modelami samochodów co ciekawe jedna z nich pasuje do Passata B5 a druga nie wedlug opisu, zamieszanie z tymi wyciraczkami które wybrać ja kupiem z zespolonym spojlerem i srebrnym napisem Bosch (fajnie to wygląda pierwszy raz takie widzę) bo mi się bardziej podobaly niż ta lopata plastykowa u tamtych poprostu kierowalem się gustem ale spędzilem przy tym z pól godziny inny by nie kupil bo móglby nie wiedzieć które lepsze normalnie paranoja a z tym Passatem to zupenie przecież mamy takie same ramiona wcieraczek (mocowanie). Dalem 24 Euro
Yshia Opublikowano 28 Października 2006 Opublikowano 28 Października 2006 a ja wam powiem że niespecjalnie jestem zadowolona z tych moich wycieraczek Boscha.. No nie wiem, może jakieś feralne dostalam (zalożone są dobrze, dla pewności sprawdzalam nie tylko ja).. Wycierają ogólnie średnio, zostają mazaje na szybie.. po kilku chwilach znikają, ale nie powinno się tak dziać przy większym deszczu, kiedy oczekuje się natychmiastowego odzyskania widoczności.. Nie chcialam ich wymieniać, ponieważ mają ok. miesiąca, ale chyba nie pozostaje mi nic innego..
pet3r Opublikowano 28 Października 2006 Opublikowano 28 Października 2006 ja jezdzilem na oryginalnych wycieraczkach Audi - moj ojciec kupil Boscha (tylko, czy na pewno bylo to Bosch?? ) i byly srednie - moje nie zostawialy absolutnie zadnych smug, chyba, ze trafilo na owada niedawno poskapil kilku PLN i kupil wycieraczki spod marketu - tragedia!! nie da sie ich uzywac, po wlaczeniu widocznosc drastycznie spada! nie kupujcie pod zadnym pozorem wycieraczek spod marketu!!
Gość Rav Opublikowano 28 Października 2006 Opublikowano 28 Października 2006 potwierdzam,zadnych smieci z marektu.Najlpiej zainwestowac troszke wiecej i kupic boscha lub valeo
Gość Murzyn Opublikowano 28 Października 2006 Opublikowano 28 Października 2006 a poco kupowac smieci, na boscha jest teraz promocja 20pln za sztuke...duzo to nie jest
Forest Opublikowano 28 Października 2006 Opublikowano 28 Października 2006 Ja w Octavii założyłem Championa, takiego na sztuki, 17 zł za szt. Przez rok przejeździłem i byłem więcej niż zadowolony. Były to jedne z lepszych wycieraczek jakie miałem. A miałem różna. Droższe i tańsze, ale te w kategorii jakość/cena wygrały. Najdroższe miałem Bosch Twin czy coś, ponad 100 zł komplet - starczyły na miesiąc:-(. Później miałem również Bosch, jakieś najtańsze, 40 zł za komplet - też długo nie pociągnęły. Także Boscha nie polecam. Pozdrawiam.
SebMis Opublikowano 30 Października 2006 Opublikowano 30 Października 2006 a ja kupiłem w markecie za 4,50 za sztukę i jestem zadowolony, jak wytrzymają 3 miesiące to będzie super, wole kupić takie niż valeo czy boscha za 140 komplet i mi starczy na rok jak nie ukradną :???:
Wihajster Opublikowano 30 Października 2006 Opublikowano 30 Października 2006 komplet boscha na pewnie nie kosztuje 140 jak juz to góra 80-90 :razz:
SebMis Opublikowano 30 Października 2006 Opublikowano 30 Października 2006 nie zmienia to faktu że będę miał za to 10 kompletów :twisted:
Gość Murzyn Opublikowano 30 Października 2006 Opublikowano 30 Października 2006 za kpl bosha dalem 40pln...taka prmocja byla :mrgreen:
M@rcus Opublikowano 30 Października 2006 Opublikowano 30 Października 2006 Ja do niedawna miałem oryginalne, zmieniłem na marketowe-pseudo-pióra grafitowe - TRAGEDIA!!!. Miesiąc chyba pojeździłem i zainwestowałem w Valeo Silencio XTRM - spisują się wzorowo, tylko ta cena... 125 zł - taka promocja była :razz:. Jeśli za szybko się nie zużyją albo nie zmienią właściciela nie przejdę już na inny model.
Gość zdeniu Opublikowano 30 Października 2006 Opublikowano 30 Października 2006 a ja smigam sobie na takich http://www.allegro.pl/item135423463_wycieraczki_valeo_2x53cm_vw_audi_volvo_saab.html zmieniam raz do roku i jest dobrze
adadur Opublikowano 2 Listopada 2006 Opublikowano 2 Listopada 2006 Ja mam Valeo Silenco i nie narzekam - brak smug, od kierowcy czasem skoczy ale muszę je ustawić lepiej.
spanky Opublikowano 2 Listopada 2006 Opublikowano 2 Listopada 2006 jak mialem B4-TDI to kupilem wycieraczk Boscha ... po 3 miesiacach przy predkosci 150 km/h pol wycieraczki mi odpadło .... pomyslalem ze to przypadek ..... kupilem drugi komplet .... wytrzymaly 4 miesiace ... nigdy wiecej :!: potem kupilem zwylke Mot-Gum za jakies grosze ... potem sprzedalem autko ... teraz w A4 nie wiem jakie mam ale sa OK i narazie nie bede ich zmienial ....
Gość rob Opublikowano 2 Listopada 2006 Opublikowano 2 Listopada 2006 mam jakieś grafitowe francuskie i są ok
wiki Opublikowano 3 Listopada 2006 Autor Opublikowano 3 Listopada 2006 zostają mazaje na szybie.. po kilku chwilach znikają też tak mam ale popracuję nad tym przecież to są nówki BOSCH TWIN i muszą być dobre, poprzednie też miałem BOSCHA i były fenomenalne nie wiem po co je zmieniłem jak jeszcze dobrze zbierały taka zachcianka :mrgreen:
MAx Opublikowano 19 Grudnia 2006 Opublikowano 19 Grudnia 2006 no własnie jestem zmuszony wybrac wycieraczki to co polecacie, oczywiscie nie z marketu a tak nawiazujac do waszych postow to wydaje mi sie ze w duzej mierze jakosci wycierania szyby ma znaczenie sama szyby.
Gość Murzyn Opublikowano 19 Grudnia 2006 Opublikowano 19 Grudnia 2006 MAx, Ja Ci powiem HGW...czasami takie z marketu sa lepsze niz jakies Bosh'e na bank dobre sa bezprzegubowe valeo (ale je lubia krasc)
MAx Opublikowano 19 Grudnia 2006 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Kiedys musiałem wyminic przednia szybe (otowrzyla mi sie maska pod czas jazdy) i zalozylem nowa szybe i championy wycieraczki smigaly poprostu palce lizac. Przed chwila sprawdziłem jakei mam obecnie Valeo z spoilerem ale nie wiem jaki model i jakie długie bo ćmaku niechciało mi się mierzyc [ Dodano: 19-12-2006, 22:06 ] No włąśnie jakie długie powinne być do B5 : a) 53 x 2 53 + 48 c) 55
Rekomendowane odpowiedzi