Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie wycieraczki polecacie BOSCH/VALEO/MOT-GUM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

trzeba miec pojęcie jak używać wycieraczek

A no trzeba :decayed:

Z tego co wiem na pierwszy montaż idą SWF

Pisałem do gościa z serwisu Audi, żeby wybadać sprawę jak to jest z tymi wycieraczkami Aero w oryginale i otrzymałem taką odpowiedź:

"zestaw jest oryginalny zapakowany w pudełko Audi VW. [...]Jeśli chodzi o producenta nie można go określić, produkcja made in germany i rzadko kiedy jest nabity producent."

a pisząc, że Valeo idą na pierwszy montaż kierowałem się danymi z tej aukcji:

http://allegro.pl/wycieraczki-valeo-silencio-x-trm-audi-a4-a6-lubin-i1956755097.html

Opublikowano

i do tego trzeba miec pojęcie jak używać wycieraczek, żeby wystarczyły na jakiś czas :)

:mysli: długo myślałem jak można spier**lić wycieraczki...i idzie jednak :blink:

a żeby nie było OT...mam teraz SWF i po trzech miesiącach użytkowania, zaczęły dziwnie zbierać i okazało się, że miałem odgięte ramię wycieraczki :mysli:. To znaczy, kąt się nie zgdzał. Wziąłem klucz francuski, dwie listewki i metodą prób i błędów ustawiłem se go...no i teraz to mi zgarnia :decayed:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

może ktoś napisałby w pierwszym poście wymiary wycieraczek dla danych roczników?

a4 b5 avant po 1szym lifcie 98' jaki rozmiar wycieraczek? podejdą może od audi tt?

Opublikowano

zdecydowanie BOSH, mam w swoim aucie. Naprawde polecam

Opublikowano

BOSH to nędzna podróba :tongue4:

Opublikowano

zależy jakie bosche i skąd np. z niemiec :kox: , to całkiem inna bajka :wink4:
Opublikowano

zależy jakie bosche i skąd np. z niemiec :kox: , to całkiem inna bajka :wink4:

To była wypowiedź ironiczna... Nie ma takiej firmy jak BOSH. Za to BOSCH jest.

A sam polecam oryginały, te które znajdują się w zestawie do konwersji na pióra Aero.

Opublikowano

Valeo XTRM - mam już 2 sezon i jak na razie spełniają swoją rolę w 100%

Opublikowano

Witam. przymierzam sie do kupienia tych wyceiraczek http://allegro.pl/wycieraczki-audi-a4-b6-b7-a6-c5-bosch-aero-a933s-i2030115088.html i teraz moje pytanie, posiadam audi z kwietnia 2003r i maoje ramona wycieraczek sa zakonczone mocowaniem HACZYKIEM i czy te wycieraczki zamocuje na nie czy musze kupic etz nowe ramiona ?? pozdrawiam :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy męczy mnie jedna sprawa ponieważ kusi mnie zakup wycieraczek a nie jestem przekonany czy będą idealnie dopasowane tzn nie będą odstawały gównie to po stronie pasażera.

Waham się miedzy Valeo(530/500) http://allegro.pl/wycieraczki-valeo-plaskie-passat-b5-audi-a4-bmw-3-i2080716646.html

a MotGum(530/510) http://allegro.pl/show_item.php?item=2074802351

:mysli:

Odpowiedź jaką uzyskałem od sprzedającego MOTGUM-y

Motgum nie jest zły ,ale ze strony pasażera może z dołu lekko odstawać .Idąc do góry zabierze całą szybę

są jeszcze MOTGUM-y (560/480) po stronie pasażera krótsza o 3cm http://allegro.pl/wycieraczki-plaskie-motgum-alfa-156-allroad-a4-i2059633254.html

Jak dotąd używałem standardowych wycieraczek, a nigdzie nie znalazłem jednoznaczej odpowiedzi co do idealnego dopasowania. Proszę o radę osób które posiadają w B5 takie płaskie. :)

Opublikowano

A4 kupiłem w Holandii i mają dziwne mocowania wycieraczek (zatrzaski) :wallbash: , gdzie kupię i za ile takie wycieraczki. :mysli: A może wymienić ramiona na normalne. Jaki koszt?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakie wycieraczki idą do B6 2001 rok? Bo już mam sieczkę w głowie, chyba VALEO wezmę ale czym one się różnią, mocowaniem ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja zawsze kupuje bosch i jestem zadowolony

Opublikowano

Nie wiem dlaczego są takie opinie o BOSCHU...Jeśli to oryginał to ma pracować...Ja mam przód i tył na Boschu....i jest Super :)

Opublikowano

jezeli chodzi o standardowe wycieraczki to dla mnie MOT-GUM ma taka sama jakosc jak Bosz ;) a cena nieporownywalna, jezeli chodzi o AERO to ostatnio wymienialem u siebie w B6 aero i wymieklem na poszukiwaniu wycieraczek z odpowiednim zapieciem, kupilem ori (kurna 200 ;( ) ale tylko ze wzgledu na zapiecie (przeprowadzilem kilka srubowkretowych prob ale bezskutecznych i dobrze bo okazalo sie ze obudowe sie odsuwa do przodu hehe a potem juz prawie samo schodzi ;) gdybym znalazl tansze to bym kupil...

pozdro

ps. nie zebym mial cos do bosza ;) ale dla mnie naprawde bez roznicy jezeli chodzi o zbierani wody, chyba ze przez 3 lata cos sie zmienilo na gorsze w motgumie

Opublikowano

Ja twierdzę, że Mot-Gum jest nawet lepszy niż Bosch :)

Opublikowano

Nie polecam Boscha!Kupiłem i po 2 miesiącach nadawały sie do wymiany totalny szajs sprzedają...Kupiłem Valeo i smigają aż miło :)