Opublikowano 24 Lutego 201214 l Ktos moze probował te wycieraczki bo to chyba cos nowego http://moto.allegro.pl/nowosc-wycieraczki-plaskie-audi-a4-00r-do-03r-i2112727621.html
Opublikowano 5 Maja 201214 l Koledzy jak wypadają te boschowskie aerotwin? Czytałem różne opinie na ich temat... ale najbardziej interesuje ich dopasowanie do szyby? Gdzies slyszalem ze moze byc problem z ich dopasowaniem bo audi a4 b5 ma wycieraczki dostosowane do zwyczajnych wycieraczek a te nowe twiny maja niższy profil czyli teoretycznie mogą być słabiej przyciskane do szyby... I kolejne pytanie czy mogę je zainstalować do b5 bez jakiś przeróbek ramion?
Opublikowano 8 Maja 201214 l Polecam wycieraczki ALCA Aero, czasami są do kupienia w TESCO. Wycieraczki made in Niemcownia. Przejeździłem na nich całą zimę i zbierają jak po założeniu, czyli ok. W zestawie z wycieraczką adapter, montaż bezproblemowy.
Opublikowano 30 Maja 201214 l Ja wychodzę z założenia, że lepiej częściej zmieniać tańsze wycieraczki... i kupiłem SCT Germany (banany). Mam je co prawda jakieś 4 miechy i póki co ok. Ojciec ma u siebie już z trzy lata i zbierają jak nowe Kupiłem z polecenia kolegi
Opublikowano 31 Maja 201214 l Płaskie wycieraczki z Biedronki są za***iste serio Albo z E'leclerc płaskie, kiedyś wyrwałem po 8 zyla i zbierają Jak auto od szwaba kupiłem to były "boszki" takie zwykłe i zbierały identycznie (z resztą na wszelki wypadek je zostawiłem )
Opublikowano 3 Lipca 201214 l witam, chciałem zamienić zwykłe wycieraczki na Aero i znalazłem taką ofertę: PIÓRA I RAMIONA -ZESTAW AERO. AUDI A4 B6. ORYGINAŁ (2453709660) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy to jest dobra cena, czy można gdzieś kupić je taniej? A co później w razie wymiany samych piór? bo ori są dostępne tylko w zestawie z ramionami, chyba że się mylę to poprawcie mnie i podajcie namiary:) Czy w przyszłości takie pióra podejdą pod moje ramiona? zatrzaski będą pasowały bez problemu? VALEO WYCIERACZKI PLASKIE X-TRM AUDI A4 A6 ALLROAD (2448518637) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Opublikowano 12 Grudnia 201213 l Ja kupiłem za 50zł/2 szt jakieś byle jakie. Bo pewnie przez zime i tak się zapomne z którymś razem i włącze jak przymarzną. Niby całą zime człowiek pamieta ale wystarczy że raz zapomni i jak przejadą po szybie takiej przemarzniętej to je szlag trafi. Więc kupiłem takie tańsze - byle do wiosny. Póki co jestem pozytywnie zaskoczony. Dają pięknie radę. Jedynie za wysoko odstają patrząc od kierowcy, bo mają uniwersalne zatrzaski. Przez zime muszą wystarczyć.
Opublikowano 12 Grudnia 201213 l Poprzednio miałem jakieś zwykle wycieraczki, nawet nie pamietam nazwy. W zeszłym roku kupiłem Valeo i wielkiej różnicy w żywotności jakoś nie widzę. Tak jak pisze julo23 jak się człowiek zapomni i parę razy przejedzie wycieraczkami po takiej zamarzniętej szybie to wczesniej czy później i tak nawet te lepsze szlak trafi. Teraz znowu szykuje mi się wymiana i sam się zastanawiam czy inwestować w jakieś "lepsze" czy z hipermarketu:mysli:
Opublikowano 4 Stycznia 201313 l Witam. dzisiaj przyszły mi nowe wycieraczki valeo zakupiłem na tej aukcji: WYCIERACZKI PŁASKIE VALEO PASSAT B5 AUDI A4 BMW 3 (2855539350) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko jest jeden problem!!! wycieraczka od kierowcy opadając skacze po szybie i wydaje odgłosy masakra strasznie to wnerwia!!!
Opublikowano 4 Stycznia 201313 l Miałem to samo z motogumami, kupiłem alca klasyczne za 11 zł/sztuka (motogumy i te wyżej są płaskie) i prawdopodobnie mają za mocny docisk po bokach i potrafią skakać i skrzypić. Możesz spróbować je odgiąć ale lepiej dać je komuś do fabrycznego nastawienia.
Opublikowano 29 Stycznia 201313 l Czy może ktoś polecić tańszy, dobry i sprawdzony zamiennik wycieraczek Bosch Twin 909 550mm do audi a4 b6 2001r? Pióra wycieraczek BOSCH Twin 909 550+550 mm - Motointegrator.pl - sklep internetowy
Opublikowano 30 Stycznia 201313 l Ja kupuje w sklepie Kaufland za 7-9 zeta jak są promocje raz kupiłem po 4,50. Do Zafiry już od 5 lat kupuję i jestem bardzo zadowolony tam mam 65 cm. Niunie mam od miesiąca i już zmieniłem na nowe po 7,50 zeta z Kauflandu nie było promocji ale mam rękę na pulsie. Są super polecam wszystkim nawet jakby miały wytrzymać 3 miesiące to nie szkoda że ukradną pod blokiem. A wytrzymują sezon spokojnie mam jeszcze jeden komplet do Zosi w piwnicy i czekają na wiosnę jak skończą się mrozy bo wiadomo wycieraczka nawet za 200 zeta po przymarznięciu do szyby zimą jest już do d.py..
Opublikowano 30 Stycznia 201313 l No dobra, a ja dziś w auchanie trafiłem na wycieraczki bezprzegubowe firmy Bottari Rain Flex i mają one kilka różnych mocowań. I z tego co jest napisane na opakowaniu, to jeden z zaczepów (dokładnie C) powinien pasować do naszych ramion aero. Czy ktoś może je testował? zakładał? Akcesoria samochodowe | Bottari Polska najlepiej kliknąć "pióra wycieraczek" po prawej stronie menu i ściagnąć PDF z info.
Opublikowano 31 Stycznia 201313 l Witam. dzisiaj przyszły mi nowe wycieraczki valeo zakupiłem na tej aukcji:WYCIERACZKI PŁASKIE VALEO PASSAT B5 AUDI A4 BMW 3 (2855539350) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko jest jeden problem!!! wycieraczka od kierowcy opadając skacze po szybie i wydaje odgłosy masakra strasznie to wnerwia!!! Nie będzie hałasować jak będzie mocno padać mam takie same wycieraczki i na pewno już ich nie kupię - brak spojlerka na wycieraczce kierowcy powoduje że przy prędkościach powyżej 100-110 km/h odrywa się od szyby podczas powrotu przez pęd powietrza , przy 130 na autostradzie nie widziałem nic Po zimie zmieniam na jakieś przystosowane do B5 - pewno kupię Boscha 583s ( kierowcy ze spojlerkiem i pasażera wygięta )
Opublikowano 3 Lutego 201313 l Boscha 583s ( kierowcy ze spojlerkiem i pasażera wygięta ) najlepsze są ze spojlerem bo jest porządny docisk przy powrocie wycieraczki, nasze B5 mają już parę wiosenek i te sprężyny w ramionach nie trzyma już tak dobrze, oryginalne są takie same kierowcy ze spojlerem a prawa wygięta. Valeo ma też w swojej ofercie takie.
Opublikowano 3 Lutego 201313 l Panowie może głupie pytanie ale siedze na forum od niedawna i jeszcze nie do końca w temacie jestem. Mianowicie czym się różnią aero od zwykłych? Tym, że budową to wiem ale czemu wszyscy w B6 zmieniają ramiona od B7? Nie można kupić wycieraczek aero z mocowaniem do B6?
Opublikowano 4 Lutego 201313 l Ja już chyba wiem dlaczego... U mnie są jakieś posrane mocowania, do których pasują 2 rodzaje wycieraczek: 1. valeo vm 211 2. Bosch TWIN 909 Piórka wycieraczek od 130zł... Ja dziś kupię w jakieś zwykłe piórka i zamienie same gumki - zobaczymy jaki będzie rezultat...
Opublikowano 4 Lutego 201313 l Takich wycieraczek w żadnym markecie nie kupi. Ori mocowanie jest inne od wszystkich i tylko pasują dedykowane. jak coś kolego to mam te bosche za 70zl komplet:good:
Opublikowano 4 Lutego 201313 l A na moje pytanie zna ktoś odpowiedź? Nie zmieniamy na B7 tylko na B6 od 2003 roku. Różnica jest taka że stare miały stalową kostrukcję i rysowały spojlerem szybę. Natomiast aero to sama guma na zaczepie i nie mają czym rysować