Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie wycieraczki polecacie BOSCH/VALEO/MOT-GUM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kupiłem dziś pióra w Auchan po 6,99 sztuka i przełożę gumy... Dam znać jaki będzie efekt i czy to się nadaje w ogóle...

Opublikowano
Boscha 583s ( kierowcy ze spojlerkiem i pasażera wygięta )

najlepsze są ze spojlerem bo jest porządny docisk przy powrocie wycieraczki, nasze B5 mają już parę wiosenek i te sprężyny w ramionach nie trzyma już tak dobrze, oryginalne są takie same kierowcy ze spojlerem a prawa wygięta. Valeo ma też w swojej ofercie takie.

no dokładnie jak już pisałem inne się odrywają i nie zbierają wody , pamiętam jak kupiłem auto to były oryginały założone - zdziwiłem się widząc wygiętą wycieraczkę od strony pasażera

---------- Post dopisany at 22:12 ---------- Poprzedni post napisany at 22:11 ----------

Ja kupiłem dziś pióra w Auchan po 6,99 sztuka i przełożę gumy... Dam znać jaki będzie efekt i czy to się nadaje w ogóle...

Sorry za mały OT ale pozdro dla kolegi z VKP

Opublikowano

No i powracam z tematem wymiany samych gumek w oryginalnych piórach... Robota zajęła mi ok. 30 min. Efekt bardziej niż zadowalający. Wycieraczki zbierają tak jak powinny - zobaczymy jak długo :)

Banan - dzięki :) VKP to już jednak historia - został sam login...

Opublikowano
A na moje pytanie zna ktoś odpowiedź? :)

Nie zmieniamy na B7 tylko na B6 od 2003 roku.

A od b7 do b6 pasują? Pytam na przyszłosć gdybym chciał kupić ;)

Opublikowano

Moje problemy z wycieraczkami skończyły się w dniu zakupu ORYGINALNYCH Bosch AEROTWIN w Intercars :banan:

Opublikowano

Czyli sa na rynku podroby? To w sumie dobrze.. mam rowniez Boscha Aerotwin, ale kupione na allegro... i byly fajnie jakies 2 tygodnie.. potem zaczely pierdziec i nie dociskaja rozno calej wycieranej powierchni.. zona kurwicy dostaje jak jedziemy w brzydka pogode :)

Opublikowano

Do B6 to jest inny patent :decayed:

Kupuje się same gumy za 10-15zł/komplet i wymienia na starej wycieraczce - 10 min roboty i nówka sztuka:naughty:

Opublikowano
Czyli sa na rynku podroby? To w sumie dobrze.. mam rowniez Boscha Aerotwin, ale kupione na allegro... i byly fajnie jakies 2 tygodnie.. potem zaczely pierdziec i nie dociskaja rozno calej wycieranej powierchni.. zona kurwicy dostaje jak jedziemy w brzydka pogode :)

Dlatego wolałem zapłacić drożej w Intercars. Pracują idealnie. Jeśli by coś było z nimi nie tak to mają gwarancję:naughty:

Wycieraczki bywają podrabiane jak wszystko:kwasny:

---------- Post dopisany at 15:25 ---------- Poprzedni post napisany at 15:17 ----------

2013_02_05_15_20_39.jpg

Opublikowano

Dlatego wolałem zapłacić drożej w Intercars. Pracują idealnie. Jeśli by coś było z nimi nie tak to mają gwarancję:naughty:

Wycieraczki bywają podrabiane jak wszystko:kwasny:

---------- Post dopisany at 15:25 ---------- Poprzedni post napisany at 15:17 ----------

http://s18.postimage.org/lh8ghszz9/2013_02_05_15_20_39.jpg

Tak szczerze to tą gwarancję można sobie wsadzić w...:kwasny: Chociaż jakoś wykonania Boscha jest po prostu wzorowa:whistling:

Opublikowano

Hmm.. nie pomyslalem o tej gwarancji, ale zakladam ze proces obslugi gwarancyjnej, pewnie bedzie mnie kosztowal wiecej czasu i nerwow niz glupie 100 na wycieraczki..

Oprocz slabego docisku i pierdzenia.. mam zjawisko rysowania szyby, tak jakby jakis piasek sie przyczepil do pióra.. i wycierajac szye tworzy poziome wypukle kreski..

Czytalem gdzies ze winny moze byc kat ustawienia wycieraczek w stosunku do szyby.. niestety malo jest o tym informacji na necie.. a do ASO nie mam zywczjanie czasu podjechac :/

Opublikowano
Hmm.. nie pomyslalem o tej gwarancji, ale zakladam ze proces obslugi gwarancyjnej, pewnie bedzie mnie kosztowal wiecej czasu i nerwow niz glupie 100 na wycieraczki..

Oprocz slabego docisku i pierdzenia.. mam zjawisko rysowania szyby, tak jakby jakis piasek sie przyczepil do pióra.. i wycierajac szye tworzy poziome wypukle kreski..

Czytalem gdzies ze winny moze byc kat ustawienia wycieraczek w stosunku do szyby.. niestety malo jest o tym informacji na necie.. a do ASO nie mam zywczjanie czasu podjechac :/

No aero to rysować nie mogą bo to sama guma przecież:doh: A co to kąta względem szyby to zerknij jak siedzi mechanizm bo może był zmieniany czy coś:wink:

Opublikowano

na alegro kupuje sie gumki wycieraczek Alca .Kilka minut zabawy i wycieraczki nowki za 15zl.

Opublikowano

Kupiłem i nie polecam płaskich maxgear po zimie rozpadły się zatrzaski mocujące i wycieraczki wypadały z ramion , bardzo dobrze wycierają ale firma zrobiła bardzo delikatny zatrzask blokujący pióro i pod wpływem lodu i sniegu całość odpadła.

Opublikowano

Kolego, z allegro się Boscha nie kupuje bo większość to podróby, najlepiej w sklepie mimo troszkę większej ceny. Jak Valeo mi nie dociskała jedna wycieraczka po miesiącu to zaniosłem do sklepu i sprzedawca zajmuje się już reklamacją. Po dwóch miesiącach ze sklepu zadzwonili że gwarancja uwzględniona i pieniądze zwrócił. Teraz kupuje Boscha AeroTwin i jestem mega zadowolony z nich :wink:

Opublikowano
Kolego, z allegro się Boscha nie kupuje bo większość to podróby, najlepiej w sklepie mimo troszkę większej ceny. Jak Valeo mi nie dociskała jedna wycieraczka po miesiącu to zaniosłem do sklepu i sprzedawca zajmuje się już reklamacją. Po dwóch miesiącach ze sklepu zadzwonili że gwarancja uwzględniona i pieniądze zwrócił. Teraz kupuje Boscha AeroTwin i jestem mega zadowolony z nich :wink:

stad kupilem: WYCIERACZKI BOSCH AEROTWIN AUDI A4 B6 B7 A6 C5 (2986978791) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

nie kierowalem sie cena.. nie wiem zwyczajnie gdzie w warszawie znajde jakis sensowny sklep, zreszta korki totalnie mnie zniechecaja do wyjazdu gdziekolwiek..

Nie wygladaja na podroby.. gosc ma same pozytywy.. wiec nie wiem.. moze jednak cos nie tak z wycieraczkami ><

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

a to dobre, szukałem i nie mogłem znaleźć samych piór, tylko w komplecie z ramionami.

jestem ciekawy czy warto zakupić:) jeśli ktoś korzystał niech się wypowie:)

Ja osobiście kupowałem Boscha, ale prawda jest taka że Bosch daje tylko logo i napis:) 90zł/kpl to najgorsza inwestycja:)

teraz kupuję pióra Alca i przekładam gumki do ramion "Boscha"-20zł/kpl a zbierają nie wiem czy nie lepiej od tych boscha.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam po pewnym czasie

Jak już wcześniej pisałem w tym wątku Mot-gumy u mnie się nie sprawdziły. Teraz po zimie zdecydowałem, że spróbuję te Bosch-e Aerotwiny. Kupiłem je w sklepie Selgros za 100zł za dwie sztuki (pakowane w komplecie) - nie różnią się między sobą dla kierowcy czy pasażera (jak wcześniej inni pisali, że pasażera powinna być inaczej wyprofilowana - wygięta jakby w uśmiech). Dlatego, że się nie różnią pewnie ta dla pasażera na końcu trochę odstaje od szyby. Nie mam ich długo zaledwie parę tygodni więc o trwałości napiszę po dłuższym czasie ale jeśli chodzi o teraz to jestem bardzo z nich zadowolony. Zbierają bardzo dobrze nawet przy dużych prędkościach (czego nie można było powiedzieć o Mot-gumach), chodzą cicho, solidnie i ładnie były zapakowane więc myślę że raczej oryginały (w załączeniu zdjęcie).

18052013031.jpg

Na tą chwilę polecam je jak najbardziej.

• 4 tygodnie później...