Góral65 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Jeśli chcesz żeby było jak fabryka to najpierw musisz sprawdzić czy twój MCE obsługuję tą funkcję, jeśli tak to trzeba dołożyć kabelki i lampi i oczywiście kodowanie
lycha340 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Witam wszystkich. Czy moduł 8K0 907 063 obsługuje podświetlenie wewnętrznych klamek bo kodowanie sterowniki drzwi przyjmują a klamki nie świecą ?
wrclaguna Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2019 11 godzin temu, lycha340 napisał: Witam wszystkich. Czy moduł 8K0 907 063 obsługuje podświetlenie wewnętrznych klamek bo kodowanie sterowniki drzwi przyjmują a klamki nie świecą ? Przeciez MCE09 * 8k0907063 nie ma nic wspolnego z podswietleniem klamek w drzwiach Tutaj sterowniki w drzwiach to obsluguja * adres 42 52 62 72
lycha340 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 W dniu 7.08.2019 o 08:41, wrclaguna napisał: Przeciez MCE09 * 8k0907063 nie ma nic wspolnego z podswietleniem klamek w drzwiach Tutaj sterowniki w drzwiach to obsluguja * adres 42 52 62 72 Dzięki za odpowiedź . To że sterowniki w drzwiach to obsługują wiem bo je zakodowałem i oświetlenie czerwonych i białych lampek od razu było widoczne a klamki w dzień wydawało się że nie działają ale w nocy okazało się że wszystko jest ok . Co do MCE09 jest tam opcja sterowania jasnością oświetlenia przestrzeni nóg ale już wiem że to nie ma związku z resztą oświetlenia.
krecikj5 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Czy mce z literką K obsłuży pakiet światło? Szukam wszędzie ale.nie mogę znaleźć odpowiedzi.
dany224 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Witam .jak wyglada sprawa jakbym podłączył to pod lampkę sufitowa I pod który kabel to zrobić. Czy ktoś już tak podlanczal. Dodam ze innej opcji nie da rady. I czy lampki led nie będą mi świeciły lekko po zamknięciu.
Andrzej85 Opublikowano 23 Września 2019 Opublikowano 23 Września 2019 Witam. Czy jest możlwoś zmiany podświetlenia klamek aby świeciło się dopiero po włączeniu świateł?
tobias Opublikowano 30 Października 2019 Opublikowano 30 Października 2019 jak to jest z tym kodem QQ1 : na wlepce nie mam tego wypisanego a po rozkodowaniu po VINie przez kolegę Dev widzę, że mam ten pakiet QQ1. myślalem do tej pory, że poprzedni właściciel dokładał ten pakiet
Lajsak Opublikowano 16 Listopada 2019 Opublikowano 16 Listopada 2019 Powiedzcie mi jak to z tym pakietem jest. Mam podswietlenie nóg z przodu, schowek, klamki, a pokrętła od kratek mawiewu nie. Tak ma byc czy cos nie działa? W zielonym menu mam wlaczone wewnetrzne oswietlenie ale w mmi jest szare i nie mozna w nie wejsc.
miko1282 Opublikowano 26 Listopada 2019 Opublikowano 26 Listopada 2019 Witam wszystkich, mam audi a4 b8, z 2012r(mmi 3g plus) fabrycznie zainstalowane lampki led pod nogami, mam kilka pytań, Czy mogę zrobić, aby podświetlenie nóg świeciło po zapłonie, a nie gasło, Czy mogę sterować jasnością oświetlenia z mmi ? Nie ma tej opcji. Pewnie muszę gdzieś aktywować, ale post ma 44 strony i trochę brakuje czasu Czy jest możliwość jakiejś prostej wymiany tych lampek na inne o innym kolorze ? Dziękuję za odpowiedź
SikoraEłk Opublikowano 26 Listopada 2019 Opublikowano 26 Listopada 2019 2 godziny temu, miko1282 napisał: Witam wszystkich, mam audi a4 b8, z 2012r(mmi 3g plus) fabrycznie zainstalowane lampki led pod nogami, mam kilka pytań, Czy mogę zrobić, aby podświetlenie nóg świeciło po zapłonie, a nie gasło, Czy mogę sterować jasnością oświetlenia z mmi ? Nie ma tej opcji. Pewnie muszę gdzieś aktywować, ale post ma 44 strony i trochę brakuje czasu Czy jest możliwość jakiejś prostej wymiany tych lampek na inne o innym kolorze ? Dziękuję za odpowiedź Witam. Mam identyczne MMI jak ty i aktywowałem funkcje o które pytasz. Instrukcję masz w załączniku. Podświetlenie nóg.doc 1
miko1282 Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) Bardzo Ci dziękuję A wiesz może czy jakoś w mało inwazyjny sposób, np bez ucinania wtyczek da radę zmienić te lampki pod nogami ? na inne, czytaj o innym kolorze ? Edytowane 27 Listopada 2019 przez miko1282
kamilch-1984 Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) 3 godziny temu, miko1282 napisał: Bardzo Ci dziękuję A wiesz może czy jakoś w mało inwazyjny sposób, np bez ucinania wtyczek da radę zmienić te lampki pod nogami ? na inne, czytaj o innym kolorze ? Siema kolego ja męczyłem ten temat przez długi czas. Kupowałem różnego rodzaju żarówki o innym kolorze ,okazały się totalną klapą. Przepalały się jeden po drugiej waląc błędy (pierwsze zdjęcie) Ostatecznie kupiłem czerwoną taśmę ledową i przylutowałem do oryginalnej płytki podświetlenia nóg. Nie mam teraz jak zrobić zdjęć,ale gdybyś chciał zobaczyć jak to dokładnie wygląda... Edytowane 27 Listopada 2019 przez kamilch-1984
miko1282 Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 Po zrobieniu wszystkiego mam szaro w mmi co może być nie tak ? Restartowałem mmi po green menu, najpierw vcdsem a później w green menu robiłem
miko1282 Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 Żarówkami się nie przejmuję, tyle że tma jest jedna leda przylutowana do całej płytki i nie bardzo wiem czy da radę coś z tym zrobić, zostały mi lampki z drzwi, ale mają inną wtyczkę
kamilch-1984 Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 1 godzinę temu, miko1282 napisał: Żarówkami się nie przejmuję, tyle że tma jest jedna leda przylutowana do całej płytki i nie bardzo wiem czy da radę coś z tym zrobić, zostały mi lampki z drzwi, ale mają inną wtyczkę Zdecyduj się kolego. Wcześniej napisałeś o bezinwazyjnej zmianie światła (koloru). No chyba,że źle interpretowałem twój komentarz.
kamilch-1984 Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 1 godzinę temu, miko1282 napisał: Po zrobieniu wszystkiego mam szaro w mmi co może być nie tak ? Restartowałem mmi po green menu, najpierw vcdsem a później w green menu robiłem Sprawdź dokładnie kombinacje z zielonym MENU. Czegoś nie zrobiłeś.
miko1282 Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) Moim zdaniem bez inwazyjne to brak obcinania wtyczek od tych lampek, oraz wylutowywanie fabrycznej diody. Czyli np jakieś adaptery, ewentualnie całe lampki, w green menu zaznaczyłem jedną pozycję a w drugiej zmieniłem z 0(albo z jedynki ale chyba z 0) na 5, tak jak było w tej instrukcji od kolegi Edytowane 27 Listopada 2019 przez miko1282
kamilch-1984 Opublikowano 27 Listopada 2019 Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) 19 minut temu, miko1282 napisał: Moim zdaniem bez inwazyjne to brak obcinania wtyczek od tych lampek, oraz wylutowywanie fabrycznej diody, jakieś adaptery, ewentualnie całe lampki, w green menu zaznaczyłem jedną pozycję a w drugiej zmieniłem z 0(albo z jedynki ale chyba z 0) na 5, tak jak było w tej instrukcji od kolegi Kolego, a czy ja pisałem coś o ucinaniu wtyczek? Wszystko oprócz Led zostaje oryginalne. Odchaczyłeś interior light? Edytowane 27 Listopada 2019 przez kamilch-1984
Rekomendowane odpowiedzi