Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tarcze nie pasuja od a6, zaciski tylne tez nie pasuja bo masz reczny elektryczny, jak chcesz to mam jeszcze jeden zestaw zaciskow 288 tył w dobrej kasie. :hi:

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zle mnie zrozumieliscie potrzebuje do Audi A6 C6 bo bylo napisane pod ten samochod i pytalem o felgi

Opublikowano

Witam,

Przegladalem watek dosyc dokladnie bo jestem wlasnie na etapie przekladki 288/245 na 320/288 w Audi A4 B6 Quattro i w zwiazku tym mam do Was dwa pytania:

1. Czy koniecznie trzeba wymieniac oslony tarcz z tylu? Slyszalem ze mozna je odpowiednio odgiac? Czy takie odgiecie oslon nie bedzie mialo wplywu na bledne dzialanie czujnika ABS?

2. Czy przy wymianie zaciskow standardowych na 320/288 z Audi A4 B7 sruby mocowania zacisku do piasty sa takie same, chodzi mi o to ze mam nowe zaciski bez srub i chce wiedziec czy mam kombinowac jakies sruby??

Opublikowano

1. tak

1a. mozna ale bedzie ...ujowo wygladać

1b. nie

2. takie same na przodzie i tyle

Opublikowano

Czy przy swapie na przodzie z 312mm na 320mm też trzeba zmieniać osłony?

Niby z ETK-i wychodzi, że mają ten sam numer 8E0 615 311 A - ale wolę się upewnić...

Opublikowano

Te same sa

Opublikowano
Te same sa

:thumbup1:

Wolałem się upewnić u fachowca:wink4:

Opublikowano

"...fachowca..." :polew::polew::polew::polew::polew:

gdzieś czytałem czy coś...

jakiś czas temu robiłem swapika i zapomniałem wkleic :facepalm:

ffe0850f6e2a4baemed.jpg

Opublikowano
Witam,

Przegladalem watek dosyc dokladnie bo jestem wlasnie na etapie przekladki 288/245 na 320/288 w Audi A4 B6 Quattro i w zwiazku tym mam do Was dwa pytania:

1. Czy koniecznie trzeba wymieniac oslony tarcz z tylu? Slyszalem ze mozna je odpowiednio odgiac? Czy takie odgiecie oslon nie bedzie mialo wplywu na bledne dzialanie czujnika ABS?

2. Czy przy wymianie zaciskow standardowych na 320/288 z Audi A4 B7 sruby mocowania zacisku do piasty sa takie same, chodzi mi o to ze mam nowe zaciski bez srub i chce wiedziec czy mam kombinowac jakies sruby??

Śruby są takie same wiec śmiało możesz użyć starych a z osłonami też nie trzxeba nic robić ja u siebie założyłem 345 i wszytko gra:wink:

Opublikowano
"

gdzieś czytałem czy coś...

Taaa... zwłaszcza to czy coś:whistling::whistling::whistling::grin::grin::grin:

Dobra wystarczy tej wazeliny:tongue4::closed:

---------- Post dopisany at 00:13 ---------- Poprzedni post napisany at 00:11 ----------

ffe0850f6e2a4baemed.jpg

:shock3::shock3::shock3:

Cóż to jest ???:OMG:

Opublikowano

Zmieniał dev tarczówki w rowerze, na to będą klocki SHIMANO:decayed::decayed:

Opublikowano

to chyba tarcze do pheatona bo ostatnio się chwalił że coś tam wymieniał

Opublikowano

nie, to smierdzący WRX :facepalm:

nie mozna tego nabyc poza ASO, nie ma opcji

ale mozna kupic w USA, troche taniej ale sporo czekania

Opublikowano

Przekładał ktoś już zestaw 321/288 na coś większego? Chodzi mi głównie o ocenę opłacalności takiego zabiegu w porównaniu do efektów. Z tego co widzę to po zestawie z 3.0 należało by już iść w zwiększenie liczby tłoczków na zacisku np: z Tuarega lub Q7 ( nie chciałem wymieniać marki porche :). Czy przy takim zwiększeniu rozmiaru tarczy 288-345 nie będzie trzeba się zastanowić nad wymianą pompy hamulcowej lub czegoś innego....

Opublikowano

nie nikt nie wymieniał :decayed:

---------- Post dopisany at 09:17 ---------- Poprzedni post napisany at 09:16 ----------

zadzwonie... nie chce mi się pisać... widze że nózka Ci służy :wink:

Opublikowano
Przekładał ktoś już zestaw 321/288 na coś większego? Chodzi mi głównie o ocenę opłacalności takiego zabiegu w porównaniu do efektów. Z tego co widzę to po zestawie z 3.0 należało by już iść w zwiększenie liczby tłoczków na zacisku np: z Tuarega lub Q7 ( nie chciałem wymieniać marki porche :). Czy przy takim zwiększeniu rozmiaru tarczy 288-345 nie będzie trzeba się zastanowić nad wymianą pompy hamulcowej lub czegoś innego....

A do czego to ma być? Widzę że masz taki sam zestaw jak PIXI a u niego za***iście heble działają

Opublikowano

Dev możesz mi dla pewności potwierdzić numery Ferodo do zestawu S4 345/300:

Przód FDS1629

Tył FDB1655

zgadza się ?

Opublikowano
Opublikowano

A te klocki co podałeś podejdą pod tylne zaciski od S4 300mm ?