Opublikowano 15 Lutego 201412 l Pany mam pytanie zmieniam heble z przodu na razie na te od S4 B8 345mm i teraz mam dylemat zamówiłem tarcze zimmerman sport, ale naczytałem się trochę złych opinii o nich w necie że pękają etc. Miał ktoś taki problem ? brać te sporty czy zwykłe ? duża jest różnica w hamowaniu ?
Opublikowano 15 Lutego 201412 l dokładnei tak. śmiało zakadaj. Ja już się nauczyłem że rad "forumowych ekspertów" nie zawsze trzeba słuchać bo najczęściej są to bzdury
Opublikowano 16 Lutego 201412 l tyle że zaicski z b7 i b8 chodzą w podobnych pieniądzach to po co kombinować. Chyba że jest jakaś okazja to wtedy tak.
Opublikowano 18 Lutego 201412 l Mam pytanie - prawdopodobnie mam hamulce 288mm z przodu (jeszcze muszę dokładnie sprawdzić - to opinia poprzedniego właściciela). Chciałbym zapytać, czy mogę wsadzić tarcze 320, czy potrzebna będzie wymiana zacisków i jarzm? Wydaje mi się, że zaciski były zmieniane, bo są pomalowane na czerwono i większe niż oryginalne
Opublikowano 18 Lutego 201412 l Przeleć kilka stron wstecz, masz zdjęcie zacisków S4, wizualnie takie jak w tarczach 320mm, będziesz wiedział czy masz te większe. Do zmiany na większe na pewno będą potrzebne zaciski z jarzmami, tarcze klocki.
Opublikowano 18 Lutego 201412 l Mam pytanie - prawdopodobnie mam hamulce 288mm z przodu (jeszcze muszę dokładnie sprawdzić - to opinia poprzedniego właściciela). Chciałbym zapytać, czy mogę wsadzić tarcze 320, czy potrzebna będzie wymiana zacisków i jarzm? Wydaje mi się, że zaciski były zmieniane, bo są pomalowane na czerwono i większe niż oryginalne Kolego jesli masz zacisk pod 288 to jak chcesz dac pod niego tarcze 320mm?
Opublikowano 18 Lutego 201412 l Mam pytanie - prawdopodobnie mam hamulce 288mm z przodu (jeszcze muszę dokładnie sprawdzić - to opinia poprzedniego właściciela). Chciałbym zapytać, czy mogę wsadzić tarcze 320, czy potrzebna będzie wymiana zacisków i jarzm? Wydaje mi się, że zaciski były zmieniane, bo są pomalowane na czerwono i większe niż oryginalne tak troche na logike... a gdzie te przeszło 3 centy większej tarczy mają się zmieścić? Poza tym tarcza 320 jest grubsza... żeby wrzucić 320 na przód potrzebujesz cały komplet pod 320, a więc zaciski z jarzmami, tarcze i klocki
Opublikowano 18 Lutego 201412 l Dzięki za info - oczywiście macie racje, tylko informacyjnie chciałem zapytać, bo muszę dokładnie sprawdzić i pomierzyć
Opublikowano 19 Lutego 201412 l Wydaje mi się, że zaciski były zmieniane, bo są pomalowane na czerwono czerwone sportowe:naughty:
Opublikowano 24 Lutego 201412 l Dev... z jakiego regionu Ty jestes? Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka