Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak masz wszystko w używce to bedzie sie dlugo dociersc.

No chyba ze jazdy klocek trafi na właściwą stronę tarczy.

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
No i heble założone , niestety efekt nie jest taki jak oczekiwałem , po pierwsze mam troszkę za miękki pedał dopiero drugie naciśnięcie jest takie jak powinno być a same hamulce są odrobinę lepsze od wcześniejszych , czy to morze być przyczyna że są używane tarcze i klocki (fakt że były w stanie idealnym). A może vacopompa jest do wymiany , co byście powiedzieli na taki stan rzeczy. Fakt że dopiero przejechałem na nich z 10km.

u mnie w poprzednim aucie po swapie z 288 na 320 hamulce zaczęły być jak należy dopiero po 100-150km

No to mnie troszkę uspokoiłeś , ale czy to że pedał jest miękcejszy niż wcześniej to normalne? Dziś przejechałem z 30km i powoli zaczynają się układać to znaczy lepiej biorą ale zobaczę jak będzie po dalszej trasie.

---------- Post dopisany at 21:56 ---------- Poprzedni post napisany at 21:55 ----------

Jak masz wszystko w używce to bedzie sie dlugo dociersc.

No chyba ze jazdy klocek trafi na właściwą stronę tarczy.

Pilnowałem żeby trafiły na swoje miejsca .

Opublikowano

czyli nie ma sie czym przejmowac

Opublikowano

Dev jak wykombinować coś lepszego na tył, nie da się nic podpasować , może jakieś rzemiosło (mam frezarkę i tokarkę)

Opublikowano

Nie cuduj, szukaj serii288mm

Opublikowano
Dev jak wykombinować coś lepszego na tył, nie da się nic podpasować , może jakieś rzemiosło (mam frezarkę i tokarkę)
wytocz zaciski pod tarcze 500mm :decayed:
Opublikowano

Słuchajcie w swojej B6 mam seryjne hamulce czyli 288 przód i 245 tył. Z tyłu kończą mi się tarcze, wiec przy tej okazji pomyślałem, żeby od razu wrzucić do tyłu 288 mm, natomiast przód na razie zostałaby seria bo jeszcze tarcze i klocki dużo mięsa mają. Czy można coś takiego zrobić, czy np. będzie coś nie tak np. będzie zakłócona siła hamowania i będzie mi d*pą zarzucać??

Opublikowano

może mi ktoś powiedzieć jakich tarcz mam szukać do zacisków i jarzma z s4 b6 345mm chodzi mi o parametry żeby podeszły do mojej b7 wersja sedan bez problemu ?? bo znajduje dużo na ebay ale od S3 ale to chyba jest co innego z tego co wiem czy nie? zależy mi na tym by były performowane i jakieś lepszej firmy powiedzmy TRW albo brembo albo ferodo ? jak ktoś może mi podać parametry żeby szukać po nich byłbym bardzo wdzięczny bo jestem zielony w temacie

Opublikowano

345x30 wysokosc tarczy ok 46mm

Opublikowano

Panowie mam pytanie. Kolega Booster pozbywa się swojego zestawu hamulcowego pochodzącego z S4B5 no i przypasuje mi to do B7? Jeżeli będzie p&p to zabieram, nie chcę się bawić w większą ingerencję w hamulce :whistling:

Opublikowano

przypasuje Ci to....ale ...to dość słaby zestaw :whistling:i słabo to hamuje :wink::whistling::whistling::whistling:

Opublikowano

Dokupię kotwicę i będę rzucał na światłach :decayed:

Opublikowano

przyda się :wink:

Opublikowano
Nie cuduj, szukaj serii288mm

Tylko z tego co wyczytałem taka seria była tylko w s4 dobrze myślę?

Opublikowano

Juz Ci mówiłem gdzie co było.

288mm w B7 - 3.0tdi lub 2.0tfsi

300mm w B6/7 S4

Opublikowano
Słuchajcie w swojej B6 mam seryjne hamulce czyli 288 przód i 245 tył. Z tyłu kończą mi się tarcze, wiec przy tej okazji pomyślałem, żeby od razu wrzucić do tyłu 288 mm, natomiast przód na razie zostałaby seria bo jeszcze tarcze i klocki dużo mięsa mają. Czy można coś takiego zrobić, czy np. będzie coś nie tak np. będzie zakłócona siła hamowania i będzie mi d*pą zarzucać??

Moze sie za wcześnie abs wzbudzać, i moze Ci przodem rzucać

---------- Post dopisany at 22:35 ---------- Poprzedni post napisany at 22:32 ----------

Juz Ci mówiłem gdzie co było.

288mm w B7 - 3.0tdi lub 2.0tfsi

300mm w B6/7 S4

Ten temat powinien byc dawno zamknięty. Wszystko zostało tysiące razy powiedziane a powtarzają sie te same pytania i to najcześciej od ludzi którzy chcą cos pokombinować i z "cukru i gowna" ukręcić jakis zestaw byle tylko przyoszczedzic złoty pięćdziesiąt...

Opublikowano

:decayed: widze MArek do konca dnia humor zjeba.... :decayed:

jak tam DEV? pamietasz o mnie? :decayed:

Opublikowano

Weekend life

Opublikowano

no tak... w koncu sponsor ... :decayed:

Opublikowano

Mam pytanie do znawcow tematu :)

Czy taki zestaw zacisków z Passata W8 będzie pasował P&P do A4 B5 Q (mam zwrotnice z S4)? (chyba takie zaciski były tez montowane do RS4 tylko ze tam sa inne jarzma...?)

123905201_2_1000x700_zaciski-dwutloczkowe-audi-rs4-passat-w8-przod-dodaj-zdjecia.jpg