Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki ma iść rozmiar na tył? Nie można np przód dać do tyłu a na przód 320mm ?

Ogólnie teraz to słabo z hamowaniem na serii, miałem wcześniej ibize to była natychmiastowa reakcja na hamulec a tutaj zwalnia jak okręt na wodzie :D

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

najlepiej 300x22 z s4 b6/b7 w nic innego gorszego w b6 bym nie inwestowal

Opublikowano

Tyle, że z dostępnością używanych zacisków i jarzm od eSy na tylną oś jest gorzej niż krucho... mi dopiero po 3 miechach poszukiwań udało się nabyć jarzma, a jeszcze zaciski i osłony potrzebuję... :facepalm:

Dużo częściej i w dobrych pieniądzach (600-800zł) można nabyć komplet na niewentylowane 288mm i na pewno będą znacznie lepsze od stockowych 245mm :wink:

Z przodu to samo: fabryczne 288/25mm zamienione na 320/30mm dadzą z pewnością dużą poprawę :)

W każdym razie na używany komplet od S4 przód+tył trzeba realnie liczyć 2000zł, komplet 320/288mm można zgarnąć za kilka stówek mniej.

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

Ja miałem w serii 320tke która była montowana w a4 b6 cabrio z silnikiem 3.0

Wysłano z mojego Note 4 przy użyciu taptalk'a

Opublikowano

W każdym razie na używany komplet od S4 przód+tył trzeba realnie liczyć 2000zł, komplet 320/288mm można zgarnąć za kilka stówek mniej.

Ceny faktycznie się trzymają.

Wiem, że padały odpowiedzi wcześniej, ale jakie tarcze i klocki przód pod S4 345mm? Jaki to jest koszt ~?

Opublikowano

Musiał ktoś wcześniej grzebać przy Twoich hamulcach, bo w cabrio, ani w innych wersjach nadwoziowych B6 fabrycznie nigdy nie było 320/30mm na przodzie i to nawet pomimo tego, że cabrio z małym grillem był oferowany jeszcze w 2006r :exclamation:

Biblia ETKA też nic nie mówi o nich. Nie licząc hebli od S4 to max. dla B6 to było 312/25mm z przodu i 255/12mm z tyłu.

Zestawy 320/30 + 288/12mm pojawiły się dopiero w generacji B7.

Opublikowano

Musiał ktoś wcześniej grzebać przy Twoich hamulcach, bo w cabrio, ani w innych wersjach nadwoziowych B6 fabrycznie nigdy nie było 320/30mm na przodzie... ETKA też nic nie mówi. Nie licząc hebli od S4 to max. dla B6 to było 312/25mm z przodu i 255/12mm z tyłu.

Zestawy 320/30 + 288/12mm pojawiły się dopiero w B7.

Dzięki za uświadomienie, jak widać człowiek nie jest nieomylny :)

Opublikowano

Wiem, że padały odpowiedzi wcześniej, ale jakie tarcze i klocki przód pod S4 345mm? Jaki to jest koszt ~?

Wydaje mi się, że cokolwiek, byle markowe będzie dobre - Textar/ATE/TRW/Bosch/EBC... jest w czym wybierać :)

Często polecane są tutaj gładkie tarcze Zimmermanna i klocki Ferodo Premier... i choć nie śmiem wątpić w ich jakość, to jakoś mam wrażenie, że zbyt często się w tym wątku przewijają... jeśli wiesz co mam na myśli :wink:

Musiał ktoś wcześniej grzebać przy Twoich hamulcach, bo w cabrio, ani w innych wersjach nadwoziowych B6 fabrycznie nigdy nie było 320/30mm na przodzie... ETKA też nic nie mówi. Nie licząc hebli od S4 to max. dla B6 to było 312/25mm z przodu i 255/12mm z tyłu.

Sprawdź czy tyły też masz już zmodowane z 255 na 288mm :D

Opublikowano

Wydaje mi się, że cokolwiek, byle markowe będzie dobre - Textar/ATE/TRW/Bosch/EBC... jest w czym wybierać :)

Często polecane są tutaj gładkie tarcze Zimmermanna i klocki Ferodo Premier... i choć nie śmiem wątpić w ich jakość, to jakoś mam wrażenie, że zbyt często się w tym wątku przewijają... jeśli wiesz co mam na myśli :wink:

Sprawdź czy na tyły też masz już zmodowane z 255 na 288mm :D

Sprawdzę jak tylko wyjdę do samochodu :D

Opublikowano

Ja bez szaleństw założę 320mm przód i 288 tył :) Od jakich aut najlepiej szukać 320 i 288? Wiem że 320mm A6 C6, ale czy coś jeszcze? I od czego szukać 288?

Opublikowano

wystarczy ze przeczytasz ostatnich 10 stron tego watku i znajdziesz odpowiedz bo co 3/4 strone ktos zadaje takie pytanie

od c6 nie podejdzie ci tarcza

Opublikowano

wystarczy ze przeczytasz ostatnich 10 stron tego watku i znajdziesz odpowiedz bo co 3/4 strone ktos zadaje takie pytanie

od c6 nie podejdzie ci tarcza

:good:
Opublikowano

W dziale hamulcowym powinno zostać utworzone i podwieszone kompedium wiedzy o hamulcach: jakie pasują, jakie nie, do jakich felg, numery OE tarcz, klocków, osłon, zacisków, etc. bo pewnego dnia ten wątek dobije do 1000 stron i nadal będą zadawane te same pytania :wink:

Acz sam też święty nie jestem... :decayed:

Opublikowano

Dobrze panowie mówią :decayed:

Ja już przód 320mm skompletowałem = zaciski A6 C6 (te z początku=słabszej mocy; bo A6 póżniej dostało 345mm) i do tego klocki, oraz tarcze Zimmermana dla A4 B6, a nie z A6 jak niektórzy mylą..

Tarcza A4 ma ET 46,5mm, a A6 chyba 59mm

Pytaj Wandej 'a - mam od niego.

A teraz się zastanawiam co zrobić z tyłem.. Czy wrzucać 288mm, czy szaleć już pod 300? - tylko ta cholerna dostępność zacisków z jarzmami :facepalm:

Dlatego moje główne pytanie: czy coś z dostępnych wszędzie zacisków da się tak wpasować - w miarę P&P? :kox:

Edytowane przez Grz3si3k

Opublikowano

W miarę P&P jest chyba zacisk z transportera?

Edit: Moim zdaniem lepiej szukac jednak kompletu 288mm z B7, albo 300mm z S4 ;)

Edytowane przez staniek

Opublikowano

a może komplet z B7 2.0 TFSI?? zaciski + tarcze??

Opublikowano

A traf takie. Tył rzadko się spotyka na allegro

Opublikowano

A traf takie. Tył rzadko się spotyka na allegro

Siemian ma co jakiś czas w dziale ogłoszeń komplety. Moje 320/288 też będzie do oddania jak tylko ogarniemy co trzeba. ; )

Edytowane przez afroo.

Opublikowano

Czyli komplet : zaciski z a6 c6 pod tarcze 345 + tarcza 345 z S4 b7 podejda do b7?

Opublikowano

Dokładnie tak :decayed: