Opublikowano 25 Września 201510 l Potrzebuję kpl. zacisków z jarzmem do b7. przód 320mm (nie wiem czy 345 wejdzie) tył 280 (albo 288 nie pamietam jakie tam sa ) ma ktos do pchnięcia cos takiego? napisz do kolegi wandej coś tam miał
Opublikowano 25 Września 201510 l Potrzebuję kpl. zacisków z jarzmem do b7. przód 320mm (nie wiem czy 345 wejdzie) tył 280 (albo 288 nie pamietam jakie tam sa ) ma ktos do pchnięcia cos takiego? Mam kompletne przody i tyly z tarczami i klockami
Opublikowano 26 Września 201510 l Rozmowa zajmuje co najmniej kilka minut a napisanie dwóch liczb na forum kilka sekund... taka tam luźna uwaga
Opublikowano 26 Września 201510 l Taka luzna uwaga, ze po pytaniu o cene sa pytania pomocnicze i tak robi się chat z tematu ktory sledzi iles osob i dostaje powiadomienia o czyms niezwiązanym z tematem. Szanujmy się
Opublikowano 26 Września 201510 l Ja to widzę inaczej: bo na forum odpisuje się w wolnej chwili a dzwoniąc to nie wiemy czy komuś akurat nie trujemy d...py To, że potem jest "sto pytań do..." to inna bajka
Opublikowano 28 Września 201510 l Koledzy z góry zaznaczam, że jestem laikiem w temacie hamulców. Czy może mi ktoś powiedzieć czy zacisk poniżej jest kompletny? W sensie otwór, czy tam nie powinno być jakiegoś tloczyska w środku? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 28 Września 201510 l Koledzy z góry zaznaczam, że jestem laikiem w temacie hamulców. Czy może mi ktoś powiedzieć czy zacisk poniżej jest kompletny? W sensie otwór, czy tam nie powinno być jakiegoś tloczyska w środku? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka to 320mm lub 345mm ATE. Tylko nie ma na foto jarzma. Tłoczek jest pusty. Pełen ważyłby pewnie z pół kilo
Opublikowano 28 Września 201510 l Jarzmo mam tylko nie ma na foto, czyli mam rozumieć ze w tym tłoczku coś powinno jeszcze siedzieć? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 28 Września 201510 l Jarzmo mam tylko nie ma na foto, czyli mam rozumieć ze w tym tłoczku coś powinno jeszcze siedzieć? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Klocek hamulcowy
Opublikowano 28 Września 201510 l Hahaha ok wsio jasne, dzięki za pomoc Widziałem tylko tylne zaciski bez klocka a tam ten tłoczek wygląda inaczej stąd moje durne pytania. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Września 201510 l przez piotrekrkk
Opublikowano 1 Października 201510 l Cześć Chłopacy.. Od wczoraj jestem bogatszy w nowe doświadczenie w temacie upgrade hamulców w a4 b6 1.8t 2001. Serie zmieniłem na 320x300 i chciałbym wam zaprezentować długości linek które pasuja- nie pasuja do zacisku z audi a4 b7 S4 http://zapodaj.net/e1360afa8a9ec.jpg.html 1. linka z a4 b6 1.8t AVJ ośka (moja fabryczna) - za długa o jakieś 15 20 cm!! 2. linka z a4 b6 1.8t AVJ qattro (też minimalnie za długa, ostatecznie została na aucie ale rećzny łapie pod sufitem 3. linka a4 b7 2.0 TDI ??? ośka- gdzieś ją tam nabyłem ale również była spooooooro za długaśna.. Ciekawostka!! 4. nie ma jej na zdjeciu(była w trakcie robienia jpg na aucie) ale .. gwóźdź programu linka hamulcowa z a4 b6 s4.. również za długa o jakieś 2-3 cm od linki Q AVJ http://a4-klub.pl/index.php?/user/9446-dev/dziękuje za zajefajne hamulce i za czas spędzony na lini telefonicznej Hamulce wymieniam wraz z przekłądka z ośki na Q więc może dlatego mam problem z dopasowaniem linek.. Edytowane 1 Października 201510 l przez Marcin850527
Opublikowano 2 Października 201510 l Montaż zacisków 4 tłoczkowych Brembo: Hamulce 345x30 z zaciskiem S4 Zmiana zacisku na Bremo 4 tłoczkowy - tarcza zostaje ta sam czyli 345x30mm Sam zacisk nie jest dużo większy od poprzedniego natomiast powierzchnia klocka hamulcowy jest o około 25-30% większa. Klocki hamulcowe są dokładnie te same co w Audi RS3. Zaciski pasują P&P wystarczy odkręcić stare i przykręcić nowe, wszystko pasuje idealnie. Jedyny problem to przewody elastyczne. Seryjne maja inną końcówkę przy zacisku dlatego musiałem dorobić nowe: Odczucia z jazdy to czuć, ze hamulce są mocniejsze szczególnie przy większy prędkościach 150-200km/h. Mocniejsze naciśnięcie na pedał powoduje przyblokowanie kół i wyzwolenie ABSu nawet przy dużych prędkościach. Jeszcze co zauważyłem to, ze pedał hamulca głębiej wchodzi w podłogę. Nie wiem czy jest to wina żle odpowietrzonych hamulców czy po prostu do zacisków 4 tłoczkowych wchodzi więcej płynu i dlatego pedał schodzi niżej.
Opublikowano 2 Października 201510 l Takie pytanko jaki ET musi mieć felga 17 Alu by zmieścić tam zacisk 345 wiem że avus się nadaje ale szukam czegoś ładniejszego Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka