Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

H4mm3R

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12.8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Po wygrzebaniu zwiru z klocka, ktory zrobil mi ladna ryse na tarczy - teraz mi lekko bije przy hamowaniu... przetoczyć, czy jeździć ?

ale to co pokrzywiły się? :gwizdanie: w sumie dziwne, żeby od czegoś takiego się pokrzywiły. Ale wszystko jest możliwe... Pojezdzij, poczekaj, może klocek się musi ułożyć :mysli: :mysli: :mysli:

Pojezdze pare dni i zobacze co sie bedzie dzialo w kwestii bicia.

w chwili obecnej szukam tylnego zestawu od S4 V6C 330/22mm i juz nawet jeden namierzyłem :chytry: :chytry: :chytry: :chytry:

i co ciekawe nie ma z tym zadnej kombinacji, potrzeba tylko jarzm, zaciski ida od 300/22mm

nie wiem jeszcze tylko czy linka od recznego bedzie dostatecznie długa, czy trzeba bedzie ja przerabiac :mysli: :mysli: :mysli:

ooo... to mnie to [za]interesuje :kox:

jak zjade swoje obecne 300mm, to bedzie trzeba pomyslec nad jarzmami od S4 B8, ciekawe ile w ASO...

Przeglądnąłem cały temat :read: i mam wrażenie, że jestem głupszy niż byłem :dziura:

Czy możeci mi zatem wyjaśnić jak krowie na granicy

1 Czy jest sens zmiany ze standardowych hamulców z B6-tkowych 312/256 na 320/288 czy lepiej dać sobie spokój, bo różnica będzie niewielka i jeśli już to zasadzać się na eSkowe 345/300 :?: :?:

2 Czy większe (mocniejsze) hamulce w stosunku do seryjnych nie wpłyną negatywnie na tiptronica :?:

Flay najpierw muszę parcha zarejestrować i rozrząd wymienić :gwizdanie:

Potem będę jeździł :decayed:

Co do tipronica - pytam, bo jak wiadmo automat ma coś takiego jak bezpiecznik siły hamowania.

Przy klasycznej skrzyni, jeśli gwałtownie zahamujemy do 0 i nie wysprzęglimy to najwyżej zdławimy silnik i dwumas dostanie troche po doopie, ale poza tym nic się takiego nie stanie

Natomiast tiprtronic to (w porównaniu do mauala) znacznie delikatniesza zabawka. Ten "bezpiecznik" i oprogramowanie skrzyni zostało pewnie dostosowane do założonej siły hamowania. Czy w takiej sytuacji nie trzeba nic modyfikować z tipie :?:

Nie wiem - pytam :?:

Myslalem, ze zejde przed chwila :wallbash:

Ostatnio opisywalem problem tarcia... okazalo sie, ze zwir wpadl miedzy zacisk/tarcze i zrobil ladna ryse.

Po jego usunieciu nadal slysze tarcie przez pierwsze metry hamowania [np. z rana].

Teraz patrze - identyczna rysa, w tym samym miejscu na drugiej tarczy ! :blink: :blink: :blink::wallbash: