Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Ile palą wasze dieselki 1.9 zimą...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

# morsdicti

no ostatnio wg dystrybutora za 63L zrobilem 900km. daje to 7L.

Opublikowano

# morsdicti

To naucz mnie jak tak jeździć he he :) ja latem schodzę do 7.

Opublikowano
  • Autor

Czyli jednak moje spalanie 11l/100 czytając wasze wypowiedzi to nic nadzwyczajnego, bałem się że coś jest uwalone, a po prostu one tak mają. MASAKRA :( Trasę w wawce pokonuję w regularnych korkach, praktycznie 90% drogi (w godzinach szczytu) a moja Venciorka 1.9 tdi chłeptała 8l, jednak 3l różnicy to dużo

Opublikowano

srednio w zime 8 litrów.

ale na krótkich odcinkach to ponad 10 wychodzi. jak zaśnieżone i korki to 10 nie moja

Opublikowano

jak jest poniżej -10 to na odcinkach +-5km spalanie 10L+ średnio 10-12. Jak pojeżdżę po mieście gdzie zdąży mi sie nagrzać do 90stopni i nie stoję co 3min na światłach to ok 8.5l. Na trasie do 6.5 niezależnie od temperatur, no chyba że zaliczę którąś z naszych autostrad to trasa średnio 8. Spalanie uważam za normalne, jak jest lato to z litr mniej skotłuje w mieście. Mało to palił 1Z na pompie, gdzie w zimie wynik 8l to już było max przy bucie w podłodze. Spalanie na poziomie 11l w mieście takim jak Warszawa chyba też jest normalne bo w godzinach szczytu nie nazwałbym tego jazdą. W spalania 6.5 w mieście w zimie w AWX/AVF jakoś nie chce mi się wierzyć, chyba że jakieś miasto co nie ma skrzyżowań z prostymi 20km :kox:

Opublikowano

AJM 7,8 - 8 traska mieszana, troche butowany

Opublikowano

# morsdicti

To naucz mnie jak tak jeździć he he :) ja latem schodzę do 7.

trasa 130km/h i tyle wychodzi

Opublikowano

Mi jeszcze nigdy nie spalił ponad 10 litrów średnio bo inaczej bym się pozbył diesla,przy max butowaniu na autostradzie prawie 9 litrów miałem na fisie,a po mieście 9,5 w lecie na klimie jak nie miałem softa,po programie litr mniej po mieście pali spokojnie jeżdżąc.

Ciekawi mnie ten nowy silnik 3.0 tdi biturbo ponad 300KM a średnie spalanie Audi podaje 6,9 litra :mysli:

Opublikowano

odkąd zaczęły się mrozy, przy krótkich dystansach (5-10km) na fisie pokazuje 7,8L/100km

Opublikowano

Mi jeszcze nigdy nie spalił ponad 10 litrów średnio bo inaczej bym się pozbył diesla,przy max butowaniu na autostradzie prawie 9 litrów miałem na fisie,a po mieście 9,5 w lecie na klimie jak nie miałem softa,po programie litr mniej po mieście pali spokojnie jeżdżąc.

Ciekawi mnie ten nowy silnik 3.0 tdi biturbo ponad 300KM a średnie spalanie Audi podaje 6,9 litra :mysli:

ale tu nikt o sredniej nie pisze, ja srednią z fis'a mam ok 8 , ale w samym miescie na tyg. 10l musze liczyc, zresztą dla quattro producent w miescie podaje 8.1l , wiec jak pali 10l to stwierdzam ze jest ok, wiadomo ze producenci mierzą to spalanie na hamowni, auto nawet nie wyjezdza na drogi.

Opublikowano

w zeszłym miesiącu średnia wyszła mi 7,3 po 6XX km (na fisie)

Opublikowano

1.9awx, 10l w te największe mrozy wyszło (ok 650km na baku), sporo w trasie ale też często stał włączony bo nie lubie do zimnego wsiadać :cool1:. Zwykle to 7-8 pali. Płynna jazda bez zamulania.

Opublikowano

AVF do 6,5l / 100km

Opublikowano

ja sprawdzalem z baku a nie jak wiekszosc z fisa :thumbdown: do pracy w jedna strone mam 7km moja dziewczyna 5km i wyszlo mi przy mrozach -5/10 C 9l/100km

Opublikowano

mi w BKE wyszło 6,1 w mieszanym mam do szkoły jakieś 10km w jedną stronę w te wielkie mrozy

Opublikowano

ja dalej nie wiem jak wy to robicie ;)

550 przejechane pol baku zostalo. na fisie do przejechania jeszcze 480 km :>

trasy rozne od miasta do miasta 5-25 km. trasa nieraz 140 km...

ostatnie tankowanie 61 litrow zrobilem 960 km...

A 650 km na baku to chyba autobana i 220 km/h

wrocław --- > zieleniec srednia 6.2 bez żadnego zamulania (rozgrzanie silnika pod domem 5-15) min

zieleniec ---- > wrocław srednia 5.1 nizsza bo z gorek ;) (to samo zagrzanie i rura do wro)