Opublikowano 13 Czerwca 201016 l moim zdaniem moze byc problem taśmy ,jak masz mozliwość to znajdz kogos kto ma kierownice mufu i przełóz samą kierownice do niego i sprawdz to nie trwa długo.
Opublikowano 14 Czerwca 201016 l co dziwne...już działa normalnie, ale i tak wole ją wymienić bo chyba nie bez powodu jest nazywana taśmą ESP (a esp się przydaje:) a jak ma mi się wysypać w najmniej odpowiednim momencie to odżałuję$) co do VAG'a - w którym miejscu powinny pojawić się błędy gdy multifunkcja przestanie działać? (czujnik skrętu?) kontrolka ESP mi się wtedy nie zapalała - ale nie wiem czy to ma związek ------------------ update: nadal działa tylko gdy przekręcę kierownicę w prawo:) (i raz na dzień w jakiejkolwiek pozycji kierownicy przez 2 minuty) ale zauważyłem, że nie działa mi też wtedy klakson....po podpięciu vaga zaden blad sie nie pojawia macie jakieś pomysły?
Opublikowano 21 Czerwca 201016 l podejrzewam tasme/ring mialem problem z klaksonem i kierunkowskazem w prawo i problem ustal po wymianie tasmy...co prawda nie mialem wowczas mufu, ale to moze byc to.. jak masz kogos znajomego w poblizu to podmien tasme i sie okaze btw jestem po montazu mufu od B7 w B6 (wymiana calego zestawu modul, instalacja, kiera + poducha z jednej fury wyjete) i mam problem ze sterowaniem lewego klawisza (radio chorus II) podswietlanie jest, ale dziala tylko (prawa rolka) podglaszanie... ktos sie spotkal z podobnym problemem? jest jakies rozwiazanie?
Opublikowano 7 Lipca 201016 l Mam w swojej B7 kierownicę multifunkcyjną zamontowaną fabrycznie. Z racji tego, że mam tiptronika z możliwością sekwencyjnej zmiany biegów, chciałbym zamontować kierownicę z manetkami. I teraz pytanie, czy pod wiązkę od kierownicy multi w B7 podejdzie kierownica multi z manetkami z A4 B8 lub kierownica od TT/RS z manetkami ? I czy w związku z tym trzeba rezać dodatkową wiązkę pod manetki, czy wystarczy przekodować ?[br]Dopisany: 07 Lipiec 2010, 14:30_________________________________________________Aha, i czy poduszka od kierownicy 3-ramiennej z B7 podejdzie P&P do kierownicy 3-ramiennej z B8 ?
Opublikowano 7 Lipca 201016 l Jendker ja mam to samo, pisałem już o tym na forum jednak nikt nie był w stanie powiedzieć co może być przyczyną. Diagnoza działania samej lewej rolki wyszła pomyślnie, wszystko podpinane dwukrotnie i programowane. najpierw myślałem że to brak współpracy kiery z B7 wraz z Concert II ale są na forum użytkownicy którzy mają takie połączenie i wszystko śmiga (w tym lewa rolka). sam chętnie bym znalazł rozwiązanie
Opublikowano 11 Lipca 201016 l Ok zatem jeżeli chce zostac przy Concert to nie mam żadnaj opji miec multi?? nawet gdybym zakupil kiere 4-ramienną z b6 tej przycskami mutifunkcyjnymi ?? musisz miec moduł z literkami L N M do tego taśma 12 pinowa z B6 ciężko dostać do tego musisz kupic odpowiednia kierownice w której jest mały moduł sterujący w kształcie trapezu i z róznymi wpieciami bez tego zapomnij o działaniu multi w B6 nie posiada on żadnego numeru ani nic potem dokupujesz okablowanie chyba ze jest kompletne z kierownicą pozdrawiam ja mam tasme 12 PIN z B6 pod multi, jakby ktos potrzebowal to zapraszam na PW powiedzcie mi proszę, ile kabli wychodzi z tego modułu "trapezu" ? bo zauważyłem, że są tam 4 gniazda.....
Opublikowano 12 Lipca 201016 l przeczytałem cały temat w miarę możliwości uważnie i powiedzcie mi czy dałby rade ktoś zamontować kierownice z b8 do b6 z poduszką z A6 2005 roku ??? taka składanka tylko z tego powodu bo kiere i poduche mam praktycznie za free i co o tym sądzicie? [br]Dopisany: 13 Lipiec 2010, 00:01_________________________________________________Aha zapomniałem dodać w tej chwili mam sportowa kierownice, najprawdopodobniej moduł Midline a chce wrzucić multifunkcę generalnie chodzi mi o pogłaśnianie, przyciszanie oraz podświetlenie radio concert
Opublikowano 13 Lipca 201016 l Mam w swojej B7 kierownicę multifunkcyjną zamontowaną fabrycznie. Z racji tego, że mam tiptronika z możliwością sekwencyjnej zmiany biegów, chciałbym zamontować kierownicę z manetkami. I teraz pytanie, czy pod wiązkę od kierownicy multi w B7 podejdzie kierownica multi z manetkami z A4 B8 lub kierownica od TT/RS z manetkami ? I czy w związku z tym trzeba rezać dodatkową wiązkę pod manetki, czy wystarczy przekodować ?[br]Dopisany: 07 Lipiec 2010, 14:30_________________________________________________Aha, i czy poduszka od kierownicy 3-ramiennej z B7 podejdzie P&P do kierownicy 3-ramiennej z B8 ? przeczytałem cały temat w miarę możliwości uważnie i powiedzcie mi czy dałby rade ktoś zamontować kierownice z b8 do b6 z poduszką z A6 2005 roku ??? taka składanka tylko z tego powodu bo kiere i poduche mam praktycznie za free i co o tym sądzicie? [br]Dopisany: 13 Lipiec 2010, 00:01_________________________________________________Aha zapomniałem dodać w tej chwili mam sportowa kierownice, najprawdopodobniej moduł Midline a chce wrzucić multifunkcę generalnie chodzi mi o pogłaśnianie, przyciszanie oraz podświetlenie radio concert nie wiem jak sprawa będzie wyglądała w przypadku wiązki czy nie będzie potrzebny inny moduł przy kierownicy (zależy jaki masz) ale czytałem że nie powinno się robić mixów w stylu inna poduszka/kiera. przynajmniej na pewno jeśli chodzi o mix w stylu kiera z tt poducha z a8
Opublikowano 14 Lipca 201016 l powiedzcie mi proszę, ile kabli wychodzi z tego modułu "trapezu" ? bo zauważyłem, że są tam 4 gniazda..... Miszel ja już jestem po instalacji kiery B7 w B6. Wszystko zamontowałem zgodnie z instrukcją ale i tak lewa rolka nie "przewija" szukam teraz pomocnej duszy która za odpowiednią opłatą sprawdzi mi raz jeszcze kodowanie i ewentualnie wychwyci błąd.
Opublikowano 14 Lipca 201016 l powiedzcie mi proszę, ile kabli wychodzi z tego modułu "trapezu" ? bo zauważyłem, że są tam 4 gniazda..... Miszel ja już jestem po instalacji kiery B7 w B6. Wszystko zamontowałem zgodnie z instrukcją ale i tak lewa rolka nie "przewija" szukam teraz pomocnej duszy która za odpowiednią opłatą sprawdzi mi raz jeszcze kodowanie i ewentualnie wychwyci błąd. z jakim radiem :?:
Opublikowano 14 Lipca 201016 l był już kiedyś opisywany właśnie taki problem z concertem II i z tego co pamiętam to nie pójdzie ale mogę się mylić , poszukaj na forum powinno być
Opublikowano 14 Lipca 201016 l na forum przekonywano mnie że powinno pójść bo podobno są osoby którym to hula
Opublikowano 18 Lipca 201016 l Panowie, mając w tej chwili moduł kierownicy N gdybym chciał dołożyć multifunkcujną kierownicę to nie będzie działać, tak? musi być koniecznie Q lub R czy może być jeszcze np: M lub P
Opublikowano 18 Lipca 201016 l * Midline o kierownica : standardowa 4-ramienna kierownica, sportowa kierownica trójramienna, kierownica multifunkcyjna o dostępne funkcje: manetka komputera pokładowego (trip computer), tempomat (Cruise Control) o numer VAG: 8E0 953 549 L (8E0953549L), 8E0 953 549 N (8E0953549N) * Highline o kierownica : standardowa 4-ramienna kierownica, sportowa kierownica trójramienna, kierownica multifunkcyjna o dostępne funkcje: manetka komputera pokładowego (trip computer), tempomat (Cruise Control), kierownica podgrzewana o numer VAG: 8E0 953 549 M (8E0953549M), 8E0 953 549 P (8E0953549P) zgodnie z tą rozpiską powinno pójść z N
Opublikowano 18 Lipca 201016 l Cineksik właśnie brałem to pod uwagę może jest ktoś na forum kto ma kierownicę multi i tempomat zgrany z modułem N
Opublikowano 21 Lipca 201016 l Ale ta rozpiska dotyczy kierownicy multi funkcyjnej od B6, która ma moduł sterowania w kierownicy. Natomiast do kierownicy multi od B7 i innych z rolkami musi być Q albo R, bo one odbierają i prztewarzają sygnał z rolek i przycisków.
Opublikowano 21 Lipca 201016 l może jest ktoś na forum kto ma kierownicę multi i tempomat zgrany z modułem N Ja mam. kierownica multifunkcyjna 8E0419091 BH moduł 8E0953549 N manetka 4E0953521 Tempomat dokładałem parę dni temu. Wszystko "gra i buczy" -- Pozdrawiam. Sławek
Opublikowano 21 Lipca 201016 l Ale ta rozpiska dotyczy kierownicy multi funkcyjnej od B6, która ma moduł sterowania w kierownicy. Natomiast do kierownicy multi od B7 i innych z rolkami musi być Q albo R, bo one odbierają i prztewarzają sygnał z rolek i przycisków. czyli wg. ciebie pod moduł N mogę dorzucić kierę multi ale tylko od B6, tak?? a tego akurat bym nie chciał może jest ktoś na forum kto ma kierownicę multi i tempomat zgrany z modułem N Ja mam. kierownica multifunkcyjna 8E0419091 BH moduł 8E0953549 N manetka 4E0953521 Tempomat dokładałem parę dni temu. Wszystko "gra i buczy" -- Pozdrawiam. Sławek ok, dzięki za cenne info, kierownicę masz multi od B6, tak?