kostek01 Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 Witam. Mam problem z doładowaniem. W momencie przyspieszania tracę moc. Dzisiaj sprawdziłem cały układ zasilajacy powietrzem wraz z elektrozaworami oraz turbinę (turbina wymieniona w listopadzie 2010 r.). Czy istnieje możliwość, że ze względu na przytkany katalizator się tak dzieje? Mam przejechane 265500 km. Proszę o radę. Silnik oznaczony AJM
machina Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 Być może turbina do czyszczenia. Zrób logi to będzie znacznie łatwiej pomóc.
vauxhall95 Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 Być może turbina do czyszczenia. Zrób logi to będzie znacznie łatwiej pomóc. I to bedzie pewnie to
kostek01 Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Opublikowano 3 Marca 2012 Egr mam zaslepiony, od momentu jak kupiłem auto, czyli jakieś 2,5 roku temu. ---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:28 ---------- turbina była dzisiaj sprawdzana u mechanika i nie ma z nią żadnych problemów. Reaguje bez zarzutów.
machina Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 Nie ma możliwości sprawdzić działania geometrii bez zrobienia logów bądź rozebrania turbiny, wiec skoro mówisz że mechanik twierdzi że jest z nią wszystko ok to wykonał jedno z dwóch wymienionych czynności? Już napisałem co należy zrobić, wybór należy do Ciebie.
machina Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 Wyjdzie na logach. Zrób dynamiczny 011, a najlepiej komplet. Loguj pojedynczo. Te zawory w brew panującym opiniom wcale się często nie psują, wręcz są mało awaryjne. Zrobisz logi i zamieścisz w odpowiednim dziale to będziemy rozmawiać. Metodą zgadywanki to pół auta wymienisz niepotrzebnie.
michal-oracz Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 No juz turbo wymienilem i mam to samo co kolega i przed wymiana bylo to samo jade we wtorek na logi to sie odezwe
kostek01 Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Opublikowano 4 Marca 2012 Bede wdzieczny jak cos napiszesz po swoich logach
KIKO80 Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 Posprawdzajcie wszystkie wezyki od podcisnienia.
michal-oracz Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 Wezyki posprawdzane i wymienione bede po logach to dam znac
Musashi Opublikowano 5 Marca 2012 Opublikowano 5 Marca 2012 z czyszczeniem turbiny bylbym ostrozny. najpierw nalezy zdiagnozowac problem czyli logi i bledy. do sprawdzenia wezyki podcisnienia, N75. czyszczenie turbiny nie ma sensu. jezeli proces spalania nastepuje prawidlowo, nadmiar sadzy ulega spaleniu w czasie dluzszej jazdy. przyczyna odkladania sadzy jest z reguly, nieszczelny dolot, zapchany kat, lejace wtryski, niesprawna VP37
Rekomendowane odpowiedzi