a4fan3m Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 witam czy mozecie mi powiedziec jak moge zaradzic temu, aby samochod nie kopal mnie pradem ? jak wychodze z samochodu i lapie za drzwi, dach itp to prawie zawsze zostane zdzielony pradem jak temu zaradzic ? mial ktos z Was podobny problem
Pulpit Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 to musi mieć jakąś przyczyne, mnie tez kiedyś furak kopał, a teraz nic zero totalnie, tylko nie wiem jak to się stało że przestał kumpel ma volviaka 3 rok i kopie zawsze wszystkich
JarusKK Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 Panowie, wszystko zależy od ubrań Pokrowcy zdolności ludzia do przepływu prądu:) Jak bedziecie mieli kurtke czy bluze czy pokrowce w samochodzi czy cos z takieg materialu który po potarciu wytwarza iskre to zawsze bedziecie robic za "Zero" stojąc na ziemi i dotykając metalu:) Mozna spróbować podskoczyć przed i w trakcie zamykania drzwi w tedy nas nie kopnie :D:D A tak na serio złap za dach lub ramke drzwi przed wyjściem z samochodu i wszystko pójdzie w opony:)
a4fan3m Opublikowano 8 Marca 2012 Autor Opublikowano 8 Marca 2012 dzieki za info... ale kopie mnie tylko moje wlasne auto zadne inne hehe jakeis przebicie moze gdzies byc ? elektryk sprawdzi ?
Viwaldi Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Może pasek antystatyczny http://www.motofakty.pl/artykul/prad_na_karoserii.html
emay Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Mnie furas zawsze kopie jak jest sucho, że tak powiem każde auto które miałem mnie kopało nic na to nie poradzisz
vertus69 Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 dzieki za info... ale kopie mnie tylko moje wlasne auto zadne inne hehejakeis przebicie moze gdzies byc ? elektryk sprawdzi ? Jak cię kopie to mu oddaj ,a tak na poważnie to miałem to samo .Powodem były ubrania.Normalnie strach się było auta dotknąć.
Lukasz_N Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 To sie nazywa elektrycznosc statyczna i elektryk raczej nic tu nie poradzi Zamontuj pasek, ktory bedzie odprowadzal ladunki do ziemi, powinno pomoc.
Darek62 Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 W sprzedaży są preparaty antyelektrostatyczne, przeważnie w sprayu. Wystarczy spryskać tapicerkę foteli w aucie i na jakiś czas powinno pomóc
chriss Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 To sie nazywa elektrycznosc statyczna i elektryk raczej nic tu nie poradzi Zamontuj pasek, ktory bedzie odprowadzal ladunki do ziemi, powinno pomoc. Dokładnie ,po prostu ubranie sie elektryzuje szczególnie jak jest syntetyczne
tommy-cichy Opublikowano 10 Marca 2012 Opublikowano 10 Marca 2012 Ubrania z dużą ulością bawełny się elektryzują, a więc kolego musisz kupować tańsze ubrania z lykry;) Kup sobie ten pasek antystatyczny i zamontuj go gdzieś pod spodem auta żeby nie było go widać bo trochę wiocha będzie.
a4fan3m Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Opublikowano 10 Marca 2012 ale jezdze na codzien tez bmw, vw i mnie nie kpopia a ubrania te same.
steve69 Opublikowano 10 Marca 2012 Opublikowano 10 Marca 2012 ale jezdze na codzien tez bmw, vw i mnie nie kpopia a ubrania te same. Ale materiał foteli inny w każdym aucie -- Pozdrawiam. Sławek
tommy-cichy Opublikowano 11 Marca 2012 Opublikowano 11 Marca 2012 TRudno tu coś innego doradzić poza tym paskiem elektrostatycznym, ponoć zdaje swoje zadanie w 100%.
a4fan3m Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Opublikowano 12 Marca 2012 dobra mam rozwiazanie ... podczas wysiadania trzymam sie czegosmetalowego od samochodu np. ramy drzwi, dachu itp, az do momentu kiedy nadepne na ziemie. wtedy caly prad trafia w podeszwy butow i nic nie czuc
audiKSP Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ja zauważyłem że mnie kopało tylko w zimę jak były mrozy. Może to jest jakiś związek? A może wtedy byłem po prostu w kurtce i to przez nią bo jest z jakiegoś materiału? W każdym razie teraz gdy jest cieplej nie ma już tego problemu.
chriss Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Doładnie,pewnie przez kurtke albo sweter też tak kiedyś miałem
Krzy0 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Wysiadając złap za metalowy element nadwozia i trzymaj dopuki nie wysiadziesz umnie to dzial.
audiKSP Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 ewidentnie kopie prądem przez ubranie. Teraz zrobiło się trochę chłodniej (ale mrozu nie było) i założyłem moją zimową kurtkę. Od razu przy wysiadaniu poczułem pierd...cię.
colak Opublikowano 6 Stycznia 2016 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Witam a mnie zaczęło kopać jak złożyłem zestaw świateł HID i sie zaczęło wiec wg mnie jest gdzieś przyczyna tego . Co moge zrobic by to wyeliminować ? colak
Rekomendowane odpowiedzi