Adriano007 Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Witam kolege SARDO. Ja u siebie zamontowałem taki tłumik wzamian za katalizator i jestem bardzo zadowolony. Auto dużo ciszej pracuje, a nawet jak gdyby lepiej wkręcało sie na obroty. Osobiście polecam cos takiego.
poziek Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 a nawet jak gdyby lepiej wkręcało sie na obroty. Osobiście polecam cos takiego. a nawet jak gdyby :rolleyes:
Dev Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Panowie a czy silniki AJL mają jedna sondę czy dwie? I czy jak wstawiamy rurę przelotową to sondy dajecie normalnie w otwory w niej wywiercone? AJL ma tylko jedną sondę regulacyjna, nie ma sondy diagnostycznej jak masz zarżniety kat to nie ma sensu wrzucać rury, niepotrzebne koszty najlepiej go przebić i wysypać, było juz na forum jeżeli masz zdrowy kat i chcesz sie go pozbyć to musisz do rury dospawać nakrętkę z gwintem pod sonde tak jak to wygląda w katalizatorze
stefanbas Opublikowano 22 Listopada 2008 Opublikowano 22 Listopada 2008 a w mojej B5 1,8 jakbym wyciął kat to to polepszy się moc.. bo na gazie ma 20 tys. przejechane a przebieg auta 100tys. nie szkoda kata z takim małym przebiegiem??
adams78 Opublikowano 22 Listopada 2008 Opublikowano 22 Listopada 2008 Nie wiem, co Ci się polepszy. Skąd wziąłeś taką informację? Jeśli auto w krótkim czasie nie stało się ociężałym mułem, to nic nie osiągniesz. Pomijam ten "mały" przebieg w 14-sto letnim aucie... Każdy widzi to co chce zobaczyć.
Kennykk Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 ja nie pomijam tego malutkiego przebiegu jeżeli trzymales auto w garażu przez 5 lat, to zapewne jakaś mysz ugrzęzła w wydechu
adams78 Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 Miałem na myśli kręcenie licznika...
szkopek Opublikowano 23 Listopada 2008 Opublikowano 23 Listopada 2008 to ze ktos ma maly pprzebieg nie znaczy ze byl krecony ja terz kupilem auto kture mialo tylko 130tys,i wiem ze to byl prawiwy przebieg bo mam papiery z serwisu i co rok podany jest przebieg jaki mialo auto....
Kennykk Opublikowano 24 Listopada 2008 Opublikowano 24 Listopada 2008 ojej jakie oburzenie...ja tylko chcialem zażartować żeby weselej na forum było:)
bartek789456 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 A ja wstawiłem zamiast kata strumienice i auto lepiej sie wkreca na obroty, orzylo po prostu. Zauwarzyłem, że minimalnie troche więcej pali- czy u was też tak jest?
Dev Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 A ja wstawiłem zamiast kata strumienice i auto lepiej sie wkreca na obroty, orzylo po prostu. Zauwarzyłem, że minimalnie troche więcej pali- czy u was też tak jest? wiecej ciśniesz, wiecej pali normalne
pawkog Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 temat odnosi sie do silnika 1.8T AEB !!
Dev Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 gdzie można znaleść (kupić) rurę która idzie w miejsce kata w AEB ????????
adams78 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Nie chce się szukać na tym dziadoskim forum? Sam wyrezaj, będzie 5 razy taniej i 3 razy szybciej . A ja wstawiłem zamiast kata strumienice i auto lepiej sie wkreca na obroty, orzylo po prostu. Zauwarzyłem, że minimalnie troche więcej pali- czy u was też tak jest? Nie dowiesz się jak jest u nas, bo użytkownicy tego forum nie używają shitu pt strumienica
Dev Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 pytam sie gdzie mozna ja kupić bo potrzebuje na wzór spokojnie moge je robić z nierdzewki w warsztacie 3-4 szt dziennie jak bede miał wzór to gotowiec podejdzie plug & play a widze ze zainteresowanie jest ogromne :> :> :> :>
domjenick Opublikowano 22 Stycznia 2009 Opublikowano 22 Stycznia 2009 a ja mam pytanie ,dotyczace tlumikow,czy wyjecie wszystkiego z tlumikow i pozostawienie obudowy,zmieni dzwiek wydechu?czy to juz jest kwestia innej budiowy tlumikow?
adams78 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zmieni, będzie ryk. Przerabiałem to, wybebeszyłem kiedyś środkowy od eSy - szybciutko wróciłem do ori. Zajrzyj z góry do jakiegoś tłumika, zobaczysz, że to nie jest prosta rura owinięta watą.
adams78 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Jeśli wy***iesz tylko środkowy, to znośnie. Ale to nie jest jakiś przyjemny bas, nic co byś chciał. Gra nie warta świeczki. Jeśli zależy Ci na przyjemnym gangu, to zainwestuj w końcowy jakiejś renomowanej firmy. Jak chcesz przyrostu, to przeloty. Idę spać.
Rekomendowane odpowiedzi