Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż tempomatu A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zasilanie jest po stacyjce/zapłonie - terminal 15 , z reguły kabel czarny i czarny z paskami ( czerwonym )

Czarno-żółty to terminal 75x - czyli po zapłonie zanikający w czasie kręcenia rozrusznikiem ( na 75x są wszystkie odbiorniki obciążające np. Wentylator kabiny )

czyli gdzie dać zasilanie tempomatu w AJT ?, gdzie szukać kabla? ( pewnie jak rozbiorę to wszystko zobaczę ale po prostu chcę się przygotować teoretycznie)

i ten klucz jeszcze do kierownicy...

Opublikowano

Klucz to spline M12 jak koledzy pisali.

Masz wszystko opisane w pierwszym poście.

Edytowane przez Banan

Opublikowano

Witam, założyłem dzisiaj tempomat w/g opisu, tylko coś chyba zamieniłem. Jak włączę tempomat i dam na lewo to samochód zwalnia, jak wciskam i przytrzymam fix to tempomat się włącza i samochód a jak przytrzymam to samochód przyśpiesza. Szukałem trochę w necie rozpiski pinoutów 6 pinowego złącza tempomatu, znalazłem jedno takie, po którym wnoszę, że musiałem zamienić pin 2 z pinem 3. Dobrze rozumuję? W sumie jednego dnia zrobiłem Full Fis, manetkę, radio i dołożyłem tempomat tak więc trochę poczytam zanim rozbiorę to po raz drugi.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich a jak by się miała sprawa z podłaczeniem tempomaty w a4 b5 avant z 98 roku z silnikiem ALF dużo roboty i jakies czesci potrzeba proszę o pomoc i jakąs radę

Opublikowano

Pedal gazu na linke to duzo roboty a jak elektronik to malo :)

Opublikowano

Pedal gazu na linke to duzo roboty a jak elektronik to malo :)

witam byłem sprawdzic i jest linka więc co trzeba zrobic i co kupic

Edytowane przez Piotr Malik

Opublikowano

ALF widze ze przepustnica na linke wiec roboty jest i koszt wiekszy.

Opublikowano

Czy możesz kolego napisac co trzeba zrobic i jakie części kupić

Witam widzę ze nie ma chetnych do pomocy nikt nic nie wie co trzeba dokupic i jak zamontowac w bezyniaku :shock3:

Edytowane przez Piotr Malik

Opublikowano

Kolego mysle ze w twoim przypadki gra nie warta swieczki,do podlaczenia podcisnienia od gruszki ktora bedzie sterowala przepustnica gazu i elektryka(modul tempomatu z przekaznikiem,manetka),czesci trudno dostepne,mysle ze wszystko razem czesci i zamontowanie okolo 700 a 1000zl

Opublikowano

kolego jeśli wiesz i posiadasz informacje jak to zrobic i co trzeba pokupic jakie czesci to to napisz bo chciał bym podjac wyzwanie i skompletowac czesci

Opublikowano

Nie bralem sie nigdy za robote z linka gazu,niestety nie pomoge z nr czesci ale zsiegnij mojej rady i odstaw ten mod w zapomienie :) nie warto.

Opublikowano

Ja już kiedyś coś pisałem o tym , poszukaj jeszcze na a6klub.pl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

panowie jest problem z tempomatem.pacjent to a4 b5 1,9 tdi afn z 1997roku

manetka założona jest,wiązka też w dodatku wygląda na ori bo i przy manetkach i przy kompie ori wtyczki z pinami a w nich przewody

problem jest taki ze nie mam bezpiecznika 11 co za tym idzie nie ma zasilania na manetce i w vagu to widać ze manetka nie reaguje.jak dam zasilanie na 5 pin przy manetce to w vagu widać ze manetka pracuje ale nie da się zgasić auta(jak zasilanie po zapłonie) jak dam stały + to odrazu zapalają się wszystkie kontrolki tak jak w momencie przekręcenia kluczyka.drugim problemem jest brak czujnika sprzęgła i jednego czujnika przy stopie.jest tylko jeden 4 pinowy. żeby było śmiesznie chyba nie ma nawet wiązki do tych czujników. ktoś coś takiego wadził??zastanawiam się czy to ori i po prostu przestało działać z jakiegoś powodu czy ktoś zabrał się za rezanie i mu się znudziło

Opublikowano

Nie masz czasem przekladki z automatu?

Opublikowano

no i niestety wygląda na to ze kiedyś u mnie był automat.czyli teraz pytanie czy da się uruchomić tempomat jakoś czy odpuścić temat i wiązkę wykorzystać w A6 w którym chce tempomat dołożyć

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czesc, czy mógłby mi ktos opisac, które to sa piny 7, 8, 9, 10?

Manetke juz mam, ale wtyczka nie jest opisana, a niechce niczego uszkodzic.

http://zapodaj.net/b1c8efc2531fd.jpg.html

Opublikowano

Dzięki za podpowiedź kolego :banan: . Tempomat działa aż miło :D

Opublikowano

Pany czy białe kostki są we wszystkich b5 takie same ?

Bo u mnie w 1.6 2000r są jakby inne albo zle patrzę

Opublikowano

powinny być te same przynajmniej w polifcie - dawaj fotki jak to u Ciebie wygląda