Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BBK] rodzinne S4 ;) - sprzedane.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nagraj jak to jedzie 50-200, albo 100-200, jestem ciekaw. Oczywiscie jak juz dotrzesz glowy i sprzeglo :wink:

Opublikowano

dzięki ;)

0-200 jeszcze nie chcialbym go tak przeciągnąc. Poczekam do wymiany oleju do..... piatku :polew:.

pierwszy tysiac za mną. Pierwszy porzadniejszy start za mną. Sprzeglo trzyma przyzwoicie :banan:wkleja w fotel i robi mnóstwo pisku :kox:. 0-100 ---> 5,44sek ;) Niezle jak na kombi :facepalm:

Opublikowano

Paweł, jak będziesz jechał na narty to weź mu tam pstryknij jakąś ładną fotkę do kalendarza :decayed:

Opublikowano
Paweł, jak będziesz jechał na narty to weź mu tam pstryknij jakąś ładną fotkę do kalendarza :decayed:

bede sie staral ;). Ale wiesz jak to moze byc z czasem na zrobienie fot w ekipie 8 chłopa.... obysmy wogole na narty wyszli :facepalm: ;P

---------- Post dopisany 08-03-2013 at 08:46 ---------- Poprzedni post napisany 04-03-2013 at 06:46 ----------

Z okazji dnia kobiet, moja eSa dostała new one łożysko przednie, po dotarciu wymieniony olej i filtr oleuma, zrobiona tylna wycieraczka ;)))) :banan:.

Przez 1tys km nie wzięła nic oleju! iiiiiiihhhaaaa

Ddalej przelewam hektolitry płynu do spryskiwaczy ekscytujac się mgiełkowymi spryskami :polew:

Teraz mozemy zapierd**ć na narty!

Opublikowano

Dawaj bo zaraz sezon sie konczy:wink:

Czekamy na film jak sie zbiera teraz.

Opublikowano

to teraz zabudowa pod cold air intake rodem z DTM:naughty:

546569_433522983340860_153786748_n.jpg

Opublikowano

Niestety nie udało się strzelić fot na wyjezdzie... :(.. brak czasu i weny. Takie tylko od niechcenia ostatniego dnia, żeby nie było że samolotem poleciałem :P;).

309popr.jpg

img903234tonemappedpopr.jpg

img90495051popr.jpg

Za to jest filmik 0-200 ;). Co prawda było odrobinę pod górkę... No i z lustrzanką w ręku, nie widząc zegarów, to się przeciętnie nagrywa. Zmiany biegów zbyt długie i nie wszystkie trafione w "odpowiednim" miejscu :whistling: . Najlepszym tego potwierdzeniem są rozbieżności w pomiarach 0-200. 60-200. Jadąc bez tego wielkiego gó...a w jednej ręce mam wrazenie, ze jest jeszcze odrobinę lepiej. Do tego 3/4 baku, wiec jakies 45l wachy - w koncu kazdy kg wazny :facepalm::jerk:

Były 3 próby. W jednej udalo się uzyskać 0-100 w 5,16 sek, co jest swietnym wynikiem jak na ten motor ;). :kox:

I.

0-60 -->2,52 sek

0-100 -->5,32 sek

0-200 -->17,68 sek

60-200 -->15,16 sek

II.

0-60 -->2,26 sek

0-100 -->5,24 sek

0-200 --->18,04 sek

60-200 ---->15,78 sek

Lepiej się ogląda w HD, więc zmieniajcie jakość! ;)

Zostawia teraz pięęęęękne 4 ślady :banan::kox: (tą fotę proponuję powiększyć )

308dj.jpg

Opublikowano

dziwne te teorie na temat 4.2, wszyscy łącznie ze mną:facepalm:, twierdzili uparcie, że to nie jedzie i zamula, tutaj widzę, że 100-200 w ~12s, a gdzie indziej jak rs4 b7 gdziecie rs6 na północnej pętli..

s4 b8 100-200 ma podobny wynik, więc cholera o co chodzi, bo już się pogubiłem:wink:

co jak co ale avant b6 jest zdecydowanie najładniejszy!

Opublikowano

Wynik zblizone do S5, co by się zresztą zgadzalo, bo juz kiedys wczesniej pisalem, ze spiąłem się z S5 swego czasu ;).

ps. pokochałem go na nowo jak przestał brać olej :D, chociaz zapobiegawczo kankę wożę w bagażniku :grin:

ps2. po odsunięciu sond check jeszcze nie wyskoczył mimo deCat ;)

270km/h lekkim ch***em leci załadowany po pachy, z 3 osobami, nartami i zapasem alkoholu włącznie. :naughty:

Opublikowano

Winczako, piękne osiągi. Ale to co w niego włożyłeś... podejrzewam że miażdżąca suma...

A możesz zdradzić ile Ci olejku pobierał wcześniej? Ja w piątek zalałem świeżutkim. Ciekawi mnie kiedy będę musiał dolać :grin:

Opublikowano

ładne foto, daj coś do kalendarza :naughty::kox:

Opublikowano

winaczako, testy na LPG robiłes?

Opublikowano
Winczako, piękne osiągi. Ale to co w niego włożyłeś... podejrzewam że miażdżąca suma...

A możesz zdradzić ile Ci olejku pobierał wcześniej? Ja w piątek zalałem świeżutkim. Ciekawi mnie kiedy będę musiał dolać :grin:

suma adekwatna do prestiżu fury ;). Żona mi prawie jaja ukręciła jak ją w końcu wyjawiłem :polew: . Jeszcze poczujesz co to znaczy eSa w rodzinie. :P

Oleju zaczal brac juz duzo. Przy butowaniu 1l/800km.... Niby na amerykanskich forach jest pisza, ze 1l/1500km bierze większosci uzytkownikom oraz zwieksza zuzycie w trasach powyżej 400km.

jak zrobie ładne to pewnie dam, te są niespecjalne... :(

łoooooszalałeś ? :decayed: Na lpg staram się go nie katować. Od 2 biegu powyżej 5500 przy gazie w podłodze zaczyna mu się robić odrobinę ubogo - nie jakoś dramatycznie, ale jednak. Przy "normalnym" traktowaniu gazu, nawet przy 6500rpm nie jest ubogo, ale to przy normalnej jezdzie w trasie. Pewnie w koncu jak bede go hamowal, to sprawdze tez na gazie. ;).

Opublikowano

suma adekwatna do prestiżu fury ;). Żona mi prawie jaja ukręciła jak ją w końcu wyjawiłem :polew: . Jeszcze poczujesz co to znaczy eSa w rodzinie. :P

Oleju zaczal brac juz duzo. Przy butowaniu 1l/800km.... Niby na amerykanskich forach jest pisza, ze 1l/1500km bierze większosci uzytkownikom oraz zwieksza zuzycie w trasach powyżej 400km.

jak zrobie ładne to pewnie dam, te są niespecjalne... :(

łoooooszalałeś ? :decayed: Na lpg staram się go nie katować. Od 2 biegu powyżej 5500 przy gazie w podłodze zaczyna mu się robić odrobinę ubogo - nie jakoś dramatycznie, ale jednak. Przy "normalnym" traktowaniu gazu, nawet przy 6500rpm nie jest ubogo, ale to przy normalnej jezdzie w trasie. Pewnie w koncu jak bede go hamowal, to sprawdze tez na gazie. ;).

aha

przyznam że ładnie idzie i ten dźwięk V8, malina

jak już chacjendę wybuduję to czegoś takiego będę szukał:decayed:

powiedz mi jeszcze na suchym asfalcie da rade dupe zarzucić i troche bokiem pociągnąć?

Opublikowano

Pojedz na hamownie.

Opublikowano

powiedz mi jeszcze na suchym asfalcie da rade dupe zarzucić i troche bokiem pociągnąć?

Jasne ! :).

Na suchym przy mocnym starcie zostawia ślad (a w zasadzie 4 slady) prawie całej jedynki. Tym bardziej zarzucając bokiem.

--> 308dj.jpg

Opublikowano

dzwiek v8 piekna sprawa :kox:

sam mialem okazje sprawdzic w s4b7

idzie sie zakochac i radio nie potrzebne:naughty:

Opublikowano

Moja żona w eSce ;) (okazuje się, że taki mały diabełek też w niej siedzi :P )

316popr.jpg

314popr.jpg

317popr.jpg

312popr.jpg

No i jedna fota ze mną za sterami :

310popr.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano
:kox::kox::kox::kox::kox::kox::kox::kox:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...