OLI_B5 Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 (edytowane) Witam , nie znalazłem na forum a może się przydać. Chce przedstawić sposób na montaż lamp po liftowych do auta z przed liftu za jedyne 9zł i materiałów dostępnych raczej na miejscu a więć. 1.Na początku wiadomo postępujemy według tej instrukcji wycinamy błotniki i montujemy lampy. http://a4-klub.pl/showthread.php?t=9427 2. Ucinamy stare wtyczki w aucie i nowych lampach. 3. Kupujemy w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym wtyczki elektryczne najlepiej na 4 lub 8 wejsc jeśli chcemy odrazu z silniczkami. Mnie taki zestaw kosztował 9zł na dwie lampy 4.Zakładamy na kabelki wsuwki , najlepiej parami i wpinac w kostki aby się nie pomylić. 5.Gdy wszystkie wsuwki są założone możemy zamontowacje w kostkach 6.Spinamy kostki i cieszymy się przeróbką wtyczek w szybki i prosty sposób za jedyne 9 zł bądz nawet taniej. Oczywiście róznice widać odrazu Edytowane 9 Października 2017 przez OLI_B5
Kwinto69 Opublikowano 15 Maja 2012 Opublikowano 15 Maja 2012 jaaaaaaaaaaa jesteś wielki. Jakie miałeś poprzednie bosch czy valeo i wszystko trybi elegancko?
Kwinto69 Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 hehe to musze se zapodać taki zestaw:hi:
mateusz16 Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 A mam takie pytanko, jak wycinam te blache w tym błotniku to trzeba później coś pomalować? W tej instrukcji koleś malował, a Ty kolego jak robiłeś?
Rychu1111 Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 A mam takie pytanko, jak wycinam te blache w tym błotniku to trzeba później coś pomalować? W tej instrukcji koleś malował, a Ty kolego jak robiłeś? Lepiej to pomalować bo masz większą pewność że ruda tego nie łapnie ...Nic trudnego ... ---------- Post dopisany at 15:44 ---------- Poprzedni post napisany at 15:44 ---------- A mam takie pytanko, jak wycinam te blache w tym błotniku to trzeba później coś pomalować? W tej instrukcji koleś malował, a Ty kolego jak robiłeś? Lepiej to pomalować bo masz większą pewność że ruda tego nie łapnie ...Nic trudnego ...
OLI_B5 Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Opublikowano 16 Maja 2012 Kupiłem mała puszke mini , pomalowałem , pózniej kolorem i masz pewnosc że nie zacznie rdzewieć
JawoR36 Opublikowano 16 Maja 2012 Opublikowano 16 Maja 2012 A jakby to tylko pędzelkiem pomalować? Tzn tymi dostępnymi zaprawkami w kolorze auta, w malutkich buteleczkach jak lakier do paznokci?
OLI_B5 Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Opublikowano 17 Maja 2012 No ja pędzelkiem malowałem i jest dobrze:wink:
Kwinto69 Opublikowano 20 Maja 2012 Opublikowano 20 Maja 2012 lampy juz mam w domu w piątek dojechały ale bez wtyczek czyli co ucinam te stare i zapodaje te kostki takie jak ty zrobiłeś?
OLI_B5 Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Opublikowano 20 Maja 2012 Tak, kupujesz w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym
Kwinto69 Opublikowano 20 Maja 2012 Opublikowano 20 Maja 2012 jeden kierunek nie m oprawki na zarówke od starego osobnego nie spasi czy da rade?
OLI_B5 Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Opublikowano 20 Maja 2012 Kierunki zakładasz stare , nic nie trzeba przerabiać
Kwinto69 Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 mijania z długimi mi nie świeca a link nie działa...
mojeA4 Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 Malujcie koledzy, jak ja zmieniałem to pędzelkiem podkładem pomalowałem, później takim lakierem jak do paznokci. Gość mi dobrał w lakierni za ok 20zł. Co do wtyczek też tak mam i wszystko śmiga poza tym wtyczki wchodzą w dekielki, więc wszystko szczelne i bezpieczne... i tańsze. ---------- Post dopisany at 12:18 ---------- Poprzedni post napisany at 12:18 ---------- Malujcie koledzy, jak ja zmieniałem to pędzelkiem podkładem pomalowałem, później takim lakierem jak do paznokci. Gość mi dobrał w lakierni za ok 20zł. Co do wtyczek też tak mam i wszystko śmiga poza tym wtyczki wchodzą w dekielki, więc wszystko szczelne i bezpieczne... i tańsze.
szymon441992 Opublikowano 16 Lipca 2014 Opublikowano 16 Lipca 2014 Ja z lampy sobie wyprowadziłem wszystkie kabelki (dolutowałem do tych oryginalnych) i wywiertanym otworem przeprowadziłem na zewnątrz i tam dolutowałem wtyczkę ze starych i normalnie połączyłem jak w starych
danko93 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 pomysł fajny, tylko kto mi wytłumaczy jak krowie na rowie jaki kabel z auta połączyć z jakim kablem w nowym reflektorze ?
trepek Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Krowie na rowie mówię, że w dziale "zrób to sam" jest obszerny temat odnośnie wymiany lamp i są rozpisane wszystkie kabelki, co do koloru i numerów we wtyczce.
Trzesio Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 u mnie sie zgadzaly kolory z przedliftowych wtyczek Valeo
Rekomendowane odpowiedzi