virus191 Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 Witam, czy to możliwe aby po wymianie opon przestawiła się kierownica ?
karbonek Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 Jak masz opony nie równo zużyte, to do jazdy prostej potrzebna jest korekta
martin_rs4 Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 ja kiedys maiłem tak że auto było na podnosniku, koleś pokręcił kolami i jak opuscił to juz kiera tez była przestawiona
karbonek Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 To jest nie możliwe. Musiałeś mieć luz jakiś w układzie.
martin_rs4 Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 no dokładnie ta było...końcówki drążków były na wykończeniu ...po założeniu nowych i po zebierznosci wszystko wróciło do normy....
virus191 Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Opublikowano 7 Maja 2012 W sumie faktycznie parę dni po wymianie opon wymieniałem płyn od wspomagania i łapałem za koło i kręciłem.
audiKSP Opublikowano 18 Maja 2012 Opublikowano 18 Maja 2012 kurcze też zauważyłem że po zmianie z zimówek na letnie kiera mi się minimalnie (ale to naprawdę minimalnie) przekręciła w lewo. Opony letnie są na wykończeniu i może faktycznie coś w tym jest. Jest to ich ostatni sezon. Ciekawe czy na zimę znów wszystko wróci do normy?
vokotibi Opublikowano 30 Maja 2012 Opublikowano 30 Maja 2012 jeżeli opony były mocno ściachane, to po założeniu dobrych może być min różnica w kierownicy. Sprawdził bym luzy w zawieszeniu i zbieżność.
max1462112 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 u mnie tez sie przestawila...wczesniej mialem w lewo troche skrzywiona a jak wymienilem to w prawo sie przekrecila...a do tego wczesniej jak puscilem kierownice to zjezdzal mi w prawo a teraz nic nie zjezdza..
Dranek Opublikowano 15 Czerwca 2012 Opublikowano 15 Czerwca 2012 To normalne przecież jak mamy opony nierówno zużyte, wyząbkowane czy "ściachane" i ściąga nam auto np. na prawo to musimy go kontrować w lewo żeby prosto jechał. Wtedy kierownica podczas jazdy prosto jest lekko przekrzywiona w lewo.
Damian_1986 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Witam, podepnę się pod temat. Po zrobieniu zbieżności mam kierownice lekko w prawą stronę skręconą podczas jazdy na wprost. Czy jest to tylko kosmetyka czy należy ponownie ustawić zbieżność?
sokal Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Ja zawsze po zbieznosci mam kiere lekko w lewo... jakos tak krzywo patrze
janusz_stg Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Wszystkie problemy związane z położeniem kierownicy są wynikiem mało dokładnie wykonanej zbieżności.W stacji diagnostycznej lub warsztacie ustawiającym zbieżność zawsze powinni zacząć od poprawnego ustawienia koła kierownicy , a dopiero potem ustawiać zbieżność. Faktem jednak jest ,że żle ustawiona kierownica wcale nie oznacza złej zbieżności .Zmiany położenia kierownicy w wyniku podnoszenia auta i "manewrów " kołami świadczy o luzach w układzie kierowniczym , a możliwe i zawieszenia.
sokal Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Faktem jednak jest ,że żle ustawiona kierownica wcale nie oznacza złej zbieżności No kurde, zawsze wydaje mi się że kiera jest tym razem ideał, a jak wyjadę to się okazuje że jednak nie Oczywiście nie mówię tu o źle ustawionej zbieżności tylko o lewym oku przy ustawianiu kierownicy Teraz to mi już nawet wygodniej tak
danu44 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Opublikowano 22 Czerwca 2012 .Zmiany położenia kierownicy w wyniku podnoszenia auta i "manewrów " kołami świadczy o luzach w układzie kierowniczym , a możliwe i zawieszenia. Tez tak mialam, dopoki nie wymienilam obu drazkow kierowniczych. Praktycznie luz byl nie do wyczucia. Przy ustawianiu zbieznosci kierowncia zawsze byla prosto. Tylko auto wyjechalo na droge kierownica krzywo. Wymiana drazkow zlikwidowala ten problem.
Rekomendowane odpowiedzi