Skocz do zawartości
IGNOROWANY

PlastiDip czyli alternatywa dla malowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

telezakupy Mango :polew:

Opublikowano

Podobno można byle odkurzaczem to wypluć ;]

Opublikowano

Nie dlugo bede malowal kobity mercedesa a nie chce robic tego sprzetem z Lidla ktory kupilem tylko do felg.Na YT widzialem ze ludzie maluja takim Wagnerem 550 i o takim myslalem ale w tym opisie gosciu pisze ze nie nadaje sie on do farb chloro-kauczukowych WAGNER W 550 HVLP Pistolet Natryskowy GWARANCJA (2563335859) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. .Teraz mam dylemat jakiego guna kupic ;(

Opublikowano

a ciekawe jak się ta guma zachowuje bo myciu ręcznym ?! gąbką itp.

Opublikowano

wytrzymuje mycie gąbką - polecam przeczytać cały temat od początku, bo pytania zaczynają się powtarzać... :kwasny:

Opublikowano

wytrzymuje mycie gąbką - polecam przeczytać cały temat od początku, bo pytania zaczynają się powtarzać... :kwasny:

luZ Ziom bez nerwów ;)

Opublikowano

Podjarany filmikami na YT i ja postanowiłem sobie sprawić PlastiDip'a - czarny mat.

Próbę zrobiłem na chromowanych nerkach od E60 które najpierw dobrze wypędzelkowałem APC VP w stężeniu na oko hmm.. gdzieś 1:1 icon_mrgreen.gif następnie jeszcze przetarłem IPĄ.

Poniżej kilka fotek:

Pierwsza cienka warstwa na jednej, druga jeszcze nie ruszona:

resized20120828173321.jpg

Tutaj już obie z dwiema warstwami:

resized20120828173914.jpg

Wyschnięta po trzech warstwach:

resized20120828182820.jpg

Tu jeszcze zbliżenie:

resized20120828182831.jpg

Moje pierwsze spostrzeżenia:

EXTRA produkt icon_evil.gif

Przed całym zabiegiem zastanawiałem się czy to cudo nie będzie spływało z tego chromu, myślałem nawet przez chwilę żeby może zmatowić je delikatnie papierkiem wodnym w celu uniknięcia spływania i lepszej przyczepności, ale w ostateczności pominąłem ten krok - i dobrze!

Nakładałem cieniutkie warstwy tak, żeby broń Boże nie powstał jakiś zaciek.

Między warstwami czekałem ok 10min aż kolejne przeschną.

Ogólnie położyłem cztery warstwy, ale tą czwartą położyłem tak raczej dla pewności żeby wzmocnić całość - w wyglądzie nic się nie zmieniło bo poprzednie 3 idealnie wszystko pokryły.

Po 24h leżakowania w spokojnym miejscu wziąłem nerkę do ręki i szok!

Idealnie pokrycie, zero jakichkolwiek zacieków, niedoskonałości itp.

Jedynym minusem jest delikatna morka którą widać na ostatnim zdjęciu.

Dziś może mi się uda je zamontować to pstryknę jeszcze fotkę jak wygląda na aucie.

Opublikowano
Podjarany filmikami na YT i ja postanowiłem sobie sprawić PlastiDip'a - czarny mat.

Próbę zrobiłem na chromowanych nerkach od E60 które najpierw dobrze wypędzelkowałem APC VP w stężeniu na oko hmm.. gdzieś 1:1 http://forum.kosmetykaaut.pl/images/smiles/icon_mrgreen.gif następnie jeszcze przetarłem IPĄ.

Poniżej kilka fotek:

Pierwsza cienka warstwa na jednej, druga jeszcze nie ruszona:

http://img259.imageshack.us/img259/2668/resized20120828173321.jpg

Tutaj już obie z dwiema warstwami:

http://img705.imageshack.us/img705/1231/resized20120828173914.jpg

Wyschnięta po trzech warstwach:

http://img836.imageshack.us/img836/9858/resized20120828182820.jpg

Tu jeszcze zbliżenie:

http://img849.imageshack.us/img849/1225/resized20120828182831.jpg

Moje pierwsze spostrzeżenia:

EXTRA produkt http://forum.kosmetykaaut.pl/images/smiles/icon_evil.gif

Przed całym zabiegiem zastanawiałem się czy to cudo nie będzie spływało z tego chromu, myślałem nawet przez chwilę żeby może zmatowić je delikatnie papierkiem wodnym w celu uniknięcia spływania i lepszej przyczepności, ale w ostateczności pominąłem ten krok - i dobrze!

Nakładałem cieniutkie warstwy tak, żeby broń Boże nie powstał jakiś zaciek.

Między warstwami czekałem ok 10min aż kolejne przeschną.

Ogólnie położyłem cztery warstwy, ale tą czwartą położyłem tak raczej dla pewności żeby wzmocnić całość - w wyglądzie nic się nie zmieniło bo poprzednie 3 idealnie wszystko pokryły.

Po 24h leżakowania w spokojnym miejscu wziąłem nerkę do ręki i szok!

Idealnie pokrycie, zero jakichkolwiek zacieków, niedoskonałości itp.

Jedynym minusem jest delikatna morka którą widać na ostatnim zdjęciu.

Dziś może mi się uda je zamontować to pstryknę jeszcze fotkę jak wygląda na aucie.

Czarne żebra w Beemie to jest to :decayed: tak jak piszesz - 3 cienkie warstwy i jest relax, dlatego mi pucha wystarczyła na 4 osiemnastki :decayed:

Opublikowano

junior a jak walniesz strumieniem wody w takie fele np na myjni samoobslugowej to nic sie nie dzieje?

skovroon dobry mod te nerki powinny byc juz dawno czarne

Opublikowano
junior a jak walniesz strumieniem wody w takie fele np na myjni samoobslugowej to nic sie nie dzieje?

polecam od pierwszej strony przeorać ten temat - znosi gorącą chemię pod ciśnieniem na myjni (ok. 30cm między pistoletem a kołem)

Opublikowano

Już dawno jest full szadołlajn łącznie z chromami i nerkami:decayed:

Tylko jak jeszcze nie wiedziałem o istnieniu plasti dipa, kupiłem nerki matowe na allegro za sto parę zł które miały być odwzorowaniem oryginału - miały być:facepalm:

Założyłem i się rozczarowałem:kwasny: jeżdżę już jakiś czas z nimi ale nie mogę na nie patrzeć:wallbash:

ORI shadowline są w połysku, więc plasti dip lub jakieś porządne lakierowanie to na dzień dzisiejszy jedyne rozwiązania.

Opublikowano

Przeglądam ostatnio Amerykańskie forum plasti dipa w poszukiwaniu fajnego koloru dla mojej A4ki, zainteresowało mnie parę kolorów oprócz białego matu

MariaBlueHundai1.jpg

20120802_100427.jpg

20120802_100445.jpg

20120802_100415.jpg

Orange raczej zbyt oczojebny:decayed:

8323bfc4.jpg

3a19c39f.jpg

5f7ae2fc.jpg

świeci w ciemności:grin::grin:

2012-07-22_20-02-56_997.jpg

2012-07-22_19-59-38_327.jpg

2012-07-22_20-00-34_30.jpg

39563286.jpg

Opublikowano

Ale oczojebny ten czerwonawy :kox: Ja bym Twoją B6 widział w tym pierwszym niebieskim.

Opublikowano

da rade puchą malować karoserie? czy spray jest bardziej do mniejszych elementow?

Opublikowano

kolory dobre zwłaszcza jak ktoś "kocha inaczej"...:facepalm: