Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile mocy i momentu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.szwagier jest posiadaczem B7 2.0 TDI 140KM. auto jest bardzo zamulaszcze jak na mój gust.

mam pytania:

* ile mocy/momentu można uzyskać zmieniając program Ecu?

* ile mocy momentu można uzyskać zmieniając program + turbinę (jaki koszt takich zabiegów i jakie turbo wstawić?)

*ewentualne propozycje kombinacji program+turbo+drugi cooler?

dziękuję i pozdrawiam :hi:

Opublikowano
:hi: Ja mam BPW :wink: wywalony dpf , dołożony drugi IC + turbo brd wynik 188,1 KM i 403 NM
Opublikowano

Ja mam DPF zostawiony zrobiony sam program wyszło 170,4KM i 383,1NM no i muszę powiedzieć , że już dosyć fajnie się odpycha:wink: Polecam

Opublikowano

niech zrobi sam program (160-170KM) a jak mu będzie mało,to drugi IC+większe turbo i wtedy napewno będzie koło 200 KM/400 N

Opublikowano
niech zrobi sam program (160-170KM) a jak mu będzie mało,to drugi IC+większe turbo i wtedy napewno będzie koło 200 KM/400 N

W BPW bez zmiany pompek wynik 200 KM raczej nie możliwy :wink:

Opublikowano

Sam program bez modyfikacji 160KM i 387Nm. Tyle w zupełności wystarcza. Teraz jestem po wywaleniu dpfa i różnicę widać na plus ma się rozumiec:D

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

A ja Panowie jestem po zrobieniu wałka i wywaleniu DPF-a i przy okazji zrobiłem program i dzisiaj na hamowni w V-Techu pokazało 170 KM i 418 Nm. Super wynik i autko naprawdę dostało drugie życie. Polecam każdemu. Cały zabieg zrobiłem za 1800 PLN z wykonaniem nowej przelotki z kwasu a filtr mam u siebie jakby co.

Opublikowano

te 418 Nm na seryjnym turbo to ostro przesadzone... Cena jak za wyrzucenie filtra mechanicznie i programowo plus wirus jak najbardziej ok, jednak osobiśćie nie zdecydowałbym się na usługi v-techa. Wklej wykres ;)

Opublikowano

ja na turbo BRD i drugim IC mam 193PS i 400nM...oczywiscie dpf wywalony

Opublikowano
te 418 Nm na seryjnym turbo to ostro przesadzone... Cena jak za wyrzucenie filtra mechanicznie i programowo plus wirus jak najbardziej ok, jednak osobiśćie nie zdecydowałbym się na usługi v-techa. Wklej wykres ;)

Nie robiłem tego w V-Techu tylko tam hamowałem furkę. Ten program robiłem u gościa który robił to nie pierwszy raz i twierdzi że to jest bezpieczne. Zobaczymy.

Opublikowano
A ja Panowie jestem po zrobieniu wałka i wywaleniu DPF-a i przy okazji zrobiłem program i dzisiaj na hamowni w V-Techu pokazało 170 KM i 418 Nm. Super wynik i autko naprawdę dostało drugie życie. Polecam każdemu. Cały zabieg zrobiłem za 1800 PLN z wykonaniem nowej przelotki z kwasu a filtr mam u siebie jakby co.

V-tech... juz nie raz było o Nm z fałecha:wink:

chociaz u nas w czestochowie na turbo ARL osiaga sie 480Nm:decayed:

Opublikowano

Tak piszecie kto ile z czego, dobrze by było to później złozyć do kupy i załozyć wątek o 2,0TDI co i jak i za ile:wink: licze ze ktos skrobnie taki wątek podzielony na etapy:wink:

Opublikowano

jaki wstawiacie ic drugi bo ja również jestem posiadaczem BPW i jak na razie zrobiłem program ale nie byłem jeszcze na hamowni, dużo daje wywalenie dpf-a? co dajecie zamiast dpf-a żeby wyhamować turbawke?:D

Opublikowano

BPW_po_programie.jpg

<br /><br />

Jest i wykres. Co do wyhamowania turbawki o której pisze lukwas1992 to gdy wczoraj leciałem testowo naszym autobanem A4 150km/h to po zdjęciu nogi z gazu miałem wrażenie że samochód przez chwilę jeszcze ciągnie więc to pewnie rozpędzona suszarka pompowała jeszcze powietrze i był taki efekt. Przy normalnej jeździe tego nie odczuwam. Proszę o komentarze do wykresu.

dzięki

Opublikowano

Taki moment przy 2tys? :facepalm: Przecież to strzał w głowe dla sprzęgła.

Opublikowano

to fakt troche sprzęgło męczysz takim wykresem lepiej żeby ten wykresik był stopniowo w górę a nie taki szczał, powie mi ktoś jakie dajecie ic jak dodajecie nowy i jak załatwić sprawę wyhamowania turbo po wywaleniu DPF-a

pomoże jakieś do sterowanie turbiny czy jedynie tłumik środkowy da rade?;>

Opublikowano

to fakt troche sprzęgło męczysz takim wykresem lepiej żeby ten wykresik był stopniowo w górę a nie taki szczał, powie mi ktoś jakie dajecie ic jak dodajecie nowy i jak załatwić sprawę wyhamowania turbo po wywaleniu DPF-a

pomoże jakieś do sterowanie turbiny czy jedynie tłumik środkowy da rade?;>

Co wy z tym wyhamowaniem turbo. Mam 400Nm i 190KM. Turbina brd, fmic brak dpfa. U mnie po ściągnięciu nogi z gazu nie ważne czy jadę 200 czy 80 auto od razu zwalnia nie mam jak wy że jeszcze ciągnie.

Opublikowano

tuner grubo sie popisał:decayed:

jedz z tym na korekte i niech ciagnie koxu przy 2 tys...

Opublikowano
jaki wstawiacie ic drugi bo ja również jestem posiadaczem BPW i jak na razie zrobiłem program ale nie byłem jeszcze na hamowni, dużo daje wywalenie dpf-a? co dajecie zamiast dpf-a żeby wyhamować turbawke?:D

albo wycinasz środek i spawasz, albo robisz z kwasówki i tyle, ja wiem czy coś daje wywalenie dpf jako że moc hmm napewno nie ma ze masz 15 kucy wiecej bez pożadnego programu itp

co do IC to albo dokładasz prawy z BRD lub 2,0 TFSI albo fimc ( tylko tutaj nie sprawdzałem tego ale słuchy mnie doszły że tylko w zderzaku sline sie mieści, ale nie dam głowy) a turbo najlepiej CAHA,

---------- Post dopisany at 22:22 ---------- Poprzedni post napisany at 22:22 ----------

http://s11.postimage.org/owmkcmxgf/BPW_po_programie.jpg

<br /><br />

Jest i wykres. Co do wyhamowania turbawki o której pisze lukwas1992 to gdy wczoraj leciałem testowo naszym autobanem A4 150km/h to po zdjęciu nogi z gazu miałem wrażenie że samochód przez chwilę jeszcze ciągnie więc to pewnie rozpędzona suszarka pompowała jeszcze powietrze i był taki efekt. Przy normalnej jeździe tego nie odczuwam. Proszę o komentarze do wykresu.

dzięki

:shock3::shock3::shock3: to ja z BRD i IC prawym mam 402 i to przy 2700

Opublikowano

albo wycinasz środek i spawasz, albo robisz z kwasówki i tyle, ja wiem czy coś daje wywalenie dpf jako że moc hmm napewno nie ma ze masz 15 kucy wiecej bez pożadnego programu itp

co do IC to albo dokładasz prawy z BRD lub 2,0 TFSI albo fimc ( tylko tutaj nie sprawdzałem tego ale słuchy mnie doszły że tylko w zderzaku sline sie mieści, ale nie dam głowy) a turbo najlepiej CAHA,

---------- Post dopisany at 22:22 ---------- Poprzedni post napisany at 22:22 ----------

jesteś w stanie mi podać jakiś numerek ic od BRD albo TFSI?:>

turbo od CAHA? możesz jakoś rozwinąć ta nazwe?:D

---------- Post dopisany at 00:31 ---------- Poprzedni post napisany at 00:30 ----------

dzięki

:shock3::shock3::shock3: to ja z BRD i IC prawym mam 402 i to przy 2700

jesteś w stanie mi podać jakiś numerek ic od BRD albo TFSI?:>

turbo od CAHA? możesz jakoś rozwinąć ta nazwe?:D