Tomeks Opublikowano 10 Maja 2008 Opublikowano 10 Maja 2008 mam na tylnej klapie znaczki A4 i po drugiej stronie 2.5TDI chcial bym sie tego pozbyc,czy wystarczy odkleic i wypolerowac w tym miejscu lakier? robil to juz ktos? mam czarny lakier i boje sie,ze i tak zostana slady,lakier ma juz 3 lata.
malik Opublikowano 10 Maja 2008 Opublikowano 10 Maja 2008 Rozgrzej suszarką. Klej się zacznie rozpuszczać i wtedy zdejmij emblematy. Nie zostaną żadn eślady.
Wąski Opublikowano 10 Maja 2008 Opublikowano 10 Maja 2008 A jak zostaną to delikatnie wypolerujesz pastą :th: i po sprawie
Tomeks Opublikowano 10 Maja 2008 Autor Opublikowano 10 Maja 2008 R ozgrzej suszarką. Klej się zacznie rozpuszczać i wtedy zdejmij emblematy. Nie zostaną żadn eślady. A jak zostaną to delikatnie wypolerujesz pastą thumbup1 i po sprawie smiley no to zciagam,dzieki :th:
Flyer Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 Samo rozgrzanie nie pomoze raczej... Pozostanie stary klej (lub jego resztki) do usuniecia, ktory mozesz benzyna ekstrakcyjna lub rozpuszczalnikiem oczyszczonym usunac... Nie wiem jak z czarnym lakierem, ale u mnie na jasnym te zabiegi nie pozostawily zadnych sladow. ps. Polerka bedzie zbedna. Gdyby lakier mial 8-9 lat, to oznaczenia moglyby byc odbite.
Nowak_zg Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 ewentualnie pasta tempo chyba moze byc ;>
arabicus Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 zastosowałem najprostszy sposób czyli nitka - delikatnie nitką podjechałem pod emblematem a potem benzyna ekstrakcyjna, a potem pasta tempo ...i po bólu...
Flyer Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 Zamiast nitki lepsza bedzie cienka zylka wedkarska. Nitke bardzo latwo zerwac w tym przypadku, bo zeby "odciac" w ten sposob oznaczenie od kleju - trzeba uzyc troche sily.
12RAEL Opublikowano 20 Maja 2008 Opublikowano 20 Maja 2008 tylko koniecznie trzeba podgrzać.. jak się zabrałem za zdejmowanie "na zimno" to było nieciekawie
voxan69 Opublikowano 20 Maja 2008 Opublikowano 20 Maja 2008 Najlepszy do starcia kleju jest zmywacz antysilikonowy - dostępny w każdym sklepie dla lakierników - koszt 8pln - każdy lakiernik zmywa takim cudem auto przed malowaniem - schodzi nawet smoła
kazuyaet Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 Jak autko postoji na słońcu i sie nagrzeje to też łatwiej odejdzie.
endriuu Opublikowano 23 Maja 2008 Opublikowano 23 Maja 2008 Ja tez zdecydowanie jestem przeciwnikiem oznaczeń silników na tylnej klapie. u siebie ściagnąłem po rozgrzaniu, cienką żyłką wędkarską. a potem wałkujesz palcem klej i po robocie
maniekR Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Witam.Panowie a ja mam troszeczke starszy lakier ma juz 10 lat i czy jak bym zerwal oczywiscie według waszych zaleceń to bylby ślad.?
Kowal Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Resztki kleju najlepiej zmyć WD-40. Zchodzi bez problemu.
Dibo Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Ja u siebie też niedawno ściągałem, a lakier ma 12 lat. Trochę było widać, ale wziąłem pastę Tempo, godzina polerki i praktycznie nie widać. Jedynie jak z bliska i pod kątem się przyjrzys to coś zobaczysz. Ale jeszcze kilka pastowań i wcale nie będzie widać
Smieszny Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Ja sciagalem nitka na sloncu, prysnelem jeszcze leko perfumikiem i ladnie odeszlo :> Pozniej lekko przetarlem pasta i
adadur Opublikowano 12 Września 2012 Opublikowano 12 Września 2012 Bardzo skuteczny okaże się DecaBit ten sam środek co do zmywania smoły z felg. (ładnie ściąga też resztki po taśmie od odważników z felgi)
DarkMind Opublikowano 14 Września 2012 Opublikowano 14 Września 2012 cześć, ja tez przerabiałem ściąganie oznaczeń w B7 ciemny granat. przygotowałem szuszarkę, ale, że było to w sierpniu, to gdy byłem już przy autku, okazała się zbędna, bo mocno rozgrzane od słońca było. nie dałem rady kupić żyłki, więc wszystko szło zwykłą nitką do szycia, pare razy się rwała, ale dało rade, a resztki kleju zmyłem benzyną - nie pamiętam jaką, miałem jakieś dwa rozpuszczalniki, używałem patyczków higienicznych, bo nie znam się na lakierach i bałem, żeby rozpuszczalnik nie uszkodził być może, jest jakiś ślad pod słońce, jeśli będzie bardziej widoczny to spoleruje.
raffael Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Ściągnij , mała polerka , musi być ok.
Rekomendowane odpowiedzi