przemciotorun Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 no właśnie jak to jest z tym zdejmowaniem lusterek bo czytałem, że niby jest problem ? a u mnie stare lusterko mi schodzi bez problemu tzn. przekręcam je lekko i wyczepia mi się i na szybie zostaje mocowanie do niego (chyba ze ja mam uszkodzone coś ze mi tak schodzi), nowe lusterko będę musiał podobnie jak Przemek jakoś rozbroić bo też mam z kawałkiem szyby no i chciałbym je zamontować na ten mocowanie co mi zostaje ze starego lusterka p.s. Przemek schematy i rozpiskę podpięcia na forum znalazłeś ? nie szukalem jeszcze.... co do wyciagniecie tego mocowania to chcialem wziasc klej do szyb przykleic do jakiejs starej szyby i po wyschnieciu sprobowac przekrecic ale bylem u wujasa i mowi zebym sie z tym nie pierdoczyl tylko zdrapal/wyczyscil resztki szkla przyspawal kawalek blaszki i poprostu przekrecic, zostawilem mu to lustro i jutro jade zobaczyc czy ogarnal temat [br]Dopisany: 23 Listopad 2011, 20:24_________________________________________________Pablo ty kupiles lustro razem z ogi kostka, napisz jakie tam sa kolory kabli bo juz chyba wiem czemu mi sie nie zgadza ze schematem
pablo_9 Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Opublikowano 24 Listopada 2011 Przemek jutro będziesz miała rozpiskę kolorów w kostce dzisiaj już nie dam rady
przemciotorun Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 ja podalem + na pin 1 i - na pin 2 i na warsztacie to nawet chodzilo, bylo widac roznice ale jak zalozylem do auta to stwierdzilem ze niechodzi i spowrotem do warsztatu pod aku i kurna oki, problem lezal w tym ze myslalem ze jak patrze w to lustro w dzien to powinno byc jasne a po zatkaniu czujnika z przodu powinno zrobic sie czarne a jest tak ze patrzac w lustro jest takie jak by lekko brazowe a jak zakryjesz czujnik z przodu i przyswiecisz z tylu i patrzysz w lustro to ono robi sie jakby biale ale swiatla Cie nie rażą...
pablo_9 Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Opublikowano 25 Listopada 2011 Kolory przewodów we wtyczce: pin 1: czarno-niebieki pin 2: brązowy pin 3: niebiesko-czerwony pin 4: fioletowo-bialy pin 5: fioletowy pin 6: czerwono-zielony a jak podłączasz w aucie lusterko to jak podajesz zasilanie (po stacyjce) ? w tej lampce w podsufitce jest zasilanie po stacyjce czy stałe ? jak to jest rozwiązane
przemciotorun Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 tam jest (-) staly, (+) staly, (-) z krancowki z dzwi, a ja mam jeszcze (+) do podswietlenia lampki - po wlaczeniu swiatel, i ja podpiolem sie pod staly (-) z lampki i pod podswietlenie - lustro dziala mi jak zapale swiatla[br]Dopisany: 25 Listopad 2011, 09:27_________________________________________________
pablo_9 Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Opublikowano 25 Listopada 2011 Właśnie podpiąłem przed chwilą lusterko na stole i działa fajnie, jeszcze mam pytanie skąd najbliżej pociągnąć (+) po włączeniu świateł ?
przemciotorun Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 z podswietlanej kratki... ty chyba masz u siebie? tylko wiesz jak skrecisz intensywnosc podswietlenia tym pokretlem na zegarach to lustro moze nie dzialac.... ja akurat mam podswietlenie na maxa i nie zmieniam go od 5 lat.... i raczej nie bede takze nie ma problemu u mnie...
Rafal_ Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 Właśnie podpiąłem przed chwilą lusterko na stole i działa fajnie, jeszcze mam pytanie skąd najbliżej pociągnąć (+) po włączeniu świateł ? albo z oświetlenia schowka (ja nawet tam podpiąłem kratki )
pablo_9 Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Opublikowano 25 Listopada 2011 Właśnie podpiąłem przed chwilą lusterko na stole i działa fajnie, jeszcze mam pytanie skąd najbliżej pociągnąć (+) po włączeniu świateł ? albo z oświetlenia schowka (ja nawet tam podpiąłem kratki ) o to jest pomysł bo wtedy nie będę musiał martwić się o regulację oświetlenia bo oświetlenie schowka jest po załączeniu świateł ale nie zmienia się jak reguluję na liczniku udało się też wyciągnąć to mocowanie co jest przyklejone do szyby, złapałem za ranty obcinaczkami do przewodów, przekręciłem i i udało się wypiąć
przemciotorun Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 u mnie tak latwo nie bylo z wyciagnieciem, ale migomat i 50cm plaskownika pomoglo
MaxsteRR Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 Właśnie podpiąłem przed chwilą lusterko na stole i działa fajnie, jeszcze mam pytanie skąd najbliżej pociągnąć (+) po włączeniu świateł ? albo z oświetlenia schowka (ja nawet tam podpiąłem kratki ) o to jest pomysł bo wtedy nie będę musiał martwić się o regulację oświetlenia bo oświetlenie schowka jest po załączeniu świateł ale nie zmienia się jak reguluję na liczniku udało się też wyciągnąć to mocowanie co jest przyklejone do szyby, złapałem za ranty obcinaczkami do przewodów, przekręciłem i i udało się wypiąć Ja zawsze nawiercałem dwa małe otwory na przeciwko siebie i szczypcami do segerów przekręcałem pablo niedługo będzie full wypas u Ciebie
pablo_9 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2011 pablo niedługo będzie full wypas u Ciebie jeszcze brakuje trochę no i w końcu był czas aby podłączyć lusterko, wisi i działa za radą Rafała podpiąłem się z lusterkiem pod oświetlenie schowka, które się załącza po włączeniu świateł
przemciotorun Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 no i bardzo ladnie ja musze jeszcze ta zaslapke lekko podciac i zalozyc, i bedzie
pablo_9 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2011 wczoraj wieczorem jak jeździłem można było w pełni docenić działanie lusterka ale jak spoglądałem w boczne lusterka czegoś mi brakowało... (bocznych fotochromatycznych) OT w planie już kolejny mod, dzisiaj zrobiony zakup... ja nie wiem kiedy ja się z tego wyleczę :gwizdanie:
przemciotorun Opublikowano 18 Grudnia 2011 Opublikowano 18 Grudnia 2011 mialem takie same odczucie wracajac z zakopanego.... co teraz bedziesz modzil?
pablo_9 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2011 mialem takie same odczucie wracajac z zakopanego.... co teraz bedziesz modzil? VR5.... Przemek, Damian podpowiedział... osłony...VR5 :th:
pablo_9 Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Opublikowano 5 Marca 2012 parę zmian zostało poczynione tzn.: - wygłuszenie maski - osłony VR5 - korytko w prawy bok bagażnika
pablo_9 Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Opublikowano 25 Marca 2012 wczorajsze czyszczenie jeszcze na zimowym setupie bo letni nie bali się i zaje....
Rekomendowane odpowiedzi