Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

3,0 TDI Rozrząd, ku przestrodze. +Zdjęcia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem, moją opinię wydałem po tym jak u klienta w 2.7 TDI A4 B7 widziałem BC- teraz patrząc u siebie mam prawie takie samo spalanie (różnica może 0,3-0,4 l/100 km) na niekorzyść 3.0. Ale jak ktoś jeździł to pewnie ma rację,

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie jest sprawa typu silnik BKN 204 zrobiony na 280km wymieniony komplet wtryskiwaczy silnik ladnie chodzil nigdy przy rozruchu nie bylo slychac ani grzechotek itp itd.. nagle przy 180km/h kontrolka od oleju czerowna oil pressure silnik gasnie i teraz przy probie odpalenie telepie calym silnikiem lecz ten nie odpala.. obecnie auto w serwisie na diagnozie.. mial tak ktos z was ??:)

Edytowane przez kmr91

Opublikowano

tak z ciekawości,po przeczytaniu całego wątku nasuwa mi sie pytanie: czy da radę w miejsce 3.0TDI wsadzić 1,9 lub 2,0? Stałem się przypadkowo(buda bardzo mi się spodobała silnik mniej, ale kupiłem) posiadaczem opisywanych jednostek (dokładnie BKN) i aż sie boję. Mozna też na wszelki wypadek prosić adres tego AZ serwisu w Gdańsku. Znalazłem coś ale w pruszczu gdańskim i nie wiem czy to ten.

Edytowane przez Maniusiek28

Opublikowano

Ale po co pakować się w coś gorszego,wolniejszego i wydać na to sporo $$$? Lepiej sprawdzić porządnie wtryski i łańcuch, ew wymienić i cieszyć się bezawaryjnym samochodem, 3.0 tdi jest dużo bardziej wytrzymale niż 1.9 czy 2.0 . BTW. masz 2005 rok i ASB? To ktoś już robił swapa, albo masz BKN ;)

Opublikowano

No fakt BKN

Opublikowano

Nie martw się na zapas, ja też na początku robiłem w gacie jak poczytałem o rozrządzie a właściwie jego cenie, jak przyszło co do czego to się okazało że wcale nie jest tak źle.

Jedynym ale w moim przypadku to są wtryski mimo wszystko jest to wydatek a buda jest zbyt stara i zbyt słaba by w nią tyle inwestować. Nie zmienia to jednak faktu że nie są one z cukru i same się nie rozpuszczają. Moje mają bardzo ciężko i dzięki temu czują się dobrze.

Opublikowano

Ja do wczoraj myślałem że mam BKN-a na pasku zębatym <lol> a tu odpalenie i grzechotka przez 2 sek. Ale wpadną tylko zestawy na dwie głowice a reszta zostanie.

Edytowane przez Matrix1540

Opublikowano

Najbardziej się męczy ta od strony kierowcy bo napędza resztę i łańcuch główny.

Opublikowano

Ja do wczoraj myślałem że mam BKN-a na pasku zębatym <lol> a tu odpalenie i grzechotka przez 2 sek. Ale wpadną tylko zestawy na dwie głowice a reszta zostanie.

Decyzja należy tylko i wyłącznie do Ciebie!

Daj znać jak będziesz już po wymianie! :wink:

Edytowane przez beny2303

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wygląda w porządku - można śmiało kupować.

Opublikowano

nie ma uszczelek do napinaczy, o dziwo nawet wersja ASO nie ma ich w komplecie.

Idź do sklepu niech Ci skompletują mix swag / ASO powinien wyjść taniej o jakieś 200-300 zł. Niektóre zamienniki są droższe.

Opublikowano

Idź do sklepu niech Ci skompletują mix swag / ASO powinien wyjść taniej o jakieś 200-300 zł. Niektóre zamienniki są droższe.

ale tam napisano że:

-uszczelka pod napinacz pompy oleju

- oring pod napinacz główny

Marcin czy o jakis dodatkowych uszczelkach piszesz?

Opublikowano

a to sory umknęło mi.

Opublikowano

Czytam sobie... Co prawda mam 4.2 BBK benzynę ale rozrząd wygląda podobnie... Były właściciel wymieniał kompletny rozrząd i kompletne sprzęgło... Standardowo grzechotka (niby norma) przez 1 sekunde...

Postanowiłem to zrobić. Po wyjęciu silnika i skrzyni okazało się że w rozrządzie wymieniono tylko 3 napinacze z czego jeden nowy padł. Łańcuchy rozciągnięte i inny stary mapinacz też już pada... Dwumas i docisk to stary złom - wymieniona tylko tarcza sprzegła.

A potem ludzie pier... że silniki na łańcuchach audi to lipa... Jak tępego byłego właściciela nie stać na takie auto i lepi je po taniości...

Opublikowano

A dawno był wymieniany?

Opublikowano

A w ASB pompa wody jest na pasku wielorowkowym, a na zębatym jest wyłącznie napęd pompy wtryskowej. Oznacza to, że ta aukcja na allegro jest źle opisana i te części nie pasują do tego silnika. http://google.plczesc/pasek-rozrzadu,audi,a4-avant-8ed-b7-2004-11-2008-06,3-0-tdi-quattro-233km,5-5377-19850-100452-0-31-ct1094.html

Edytowane przez poczekaj

Opublikowano

A w ASB pompa wody jest na pasku wielorowkowym, a na zębatym jest wyłącznie napęd pompy wtryskowej. Oznacza to, że ta aukcja na allegro jest źle opisana i te części nie pasują do tego silnika. http://google.plczesc/pasek-rozrzadu,audi,a4-avant-8ed-b7-2004-11-2008-06,3-0-tdi-quattro-233km,5-5377-19850-100452-0-31-ct1094.html

to tylko zdjęcie poglądowe, wiem że wygląda inaczej, o tak:

5415742841.jpg

Opublikowano

Tak, wygląda tak jak pokazałeś, ale jednocześnie jest napędzana paskiem od wspomagania, alternatora, klimy, a nie paskiem zębatym, tak jak jest na aukcji...