mariuszby Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Pozostali mechanicy maja rację. Jeśli klima działa i chłodzi to po co chcesz nabijać? Nie ma czegoś takiego jak nabijanie. Serwis musi odessać stary czynnik chłodzący ktory jest w układzie i nabić nowy w odpowiedniej ilośći , nie może byc więcej ani mniej . Ale jeżeli klima chłodzi taką pogodę jak dziś to ja nie widze takiej potrzeby. Jeżeli z klimy jedzie starą skarpetą to trzeba tylko odgrzybić i wymienić filtr kabinowy.
Dev Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 gacie tez zmieniasz jak Ci juz z tyłka spadają ????
Arturoo Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Pozostali mechanicy maja rację.Jeśli klima działa i chłodzi to po co chcesz nabijać? Nie ma czegoś takiego jak nabijanie. Serwis musi odessać stary czynnik chłodzący ktory jest w układzie i nabić nowy w odpowiedniej ilośći , nie może byc więcej ani mniej . Ale jeżeli klima chłodzi taką pogodę jak dziś to ja nie widze takiej potrzeby. Jeżeli z klimy jedzie starą skarpetą to trzeba tylko odgrzybić i wymienić filtr kabinowy. mój klekot stoi na warsztacie( "uciekło" chłodziwo :whistling:przez przetarty przewód aluminiowy)) ,który zajmuję się układami klimatyzacji i majster mi powiedział ,że jeśli nie tykałem nigdy ukłądu ,a z powodu jego rozszczelnienia zaleca mi wymianę osuszacza i dławika facet dał mi przykład......powiedział mi ,że olej w silniku również z filtrem się wymienia by było ok więc coś w tym jednak musi być by to robić kompleksowo przy potrzebie uzupełnienia czynnika
mariuszby Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 W twoim przypadku będzie otwarty układ(wymiana przewodu) i wymiana osuszacza jest konieczna. Natomiast jest to zbedne przy wymianie czynnika. ---------- Post dopisany at 20:37 ---------- Poprzedni post napisany at 20:34 ---------- gacie tez zmieniasz jak Ci juz z tyłka spadają ???? Zmieniam kiedy trzeba za to ty zapewne wogóle nie masz gaci tak na wszelki wypadek .
Dev Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 zajrzyj do ELSY Kolego (jak masz) i poczytaj co tam pisze producent na temat osuszacza i dławika Amen
Tommy Gun Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 Od wczoraj mam porównanie jak pracuje klima w moim a4 a u ojca w a6, z a4 leci od groma wody pod autem z a6 natomiast bardzo mało, tam też klima jest mało wydajna, trzeba naprawdę troche czasu żeby to wszystko wychłodzić... no i oczywiście w mojej okolicy goście twierdzą że osuszacz nie podlega wymianie... na moje stwierdzenie że układ był rozszczelniony, też nie zachodzi taka potrzeba...
Arturoo Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 No musiałby człowiek mieć każdy system ogarnięty w aucie by mechwnik w ..ja nie leciał. ---------- Post dopisany at 22:52 ---------- Poprzedni post napisany at 09:04 ---------- no ja klekota dziś odebrałem ......dławik ,osuszacz i pospawana aluminiowa rurka , z robocizną ,nabiciem ,odgrzybieniem ...600:whistling:z fv temperatura mierzona na wyjściu z kratek środkowych 4st. na jakiś czas powinien być spokój
Skyliner89 Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 Będzie pasował ten dławik do Audi A4 B5 1.8 125KM 1998 rok? DŁAWIK KLIMATYZACJI BIAŁY AUDI, GM, JAGUAR, OPEL (2434927323) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i osuszacz: AUDI 80 B4 A4 A6 VW PASSAT B5 OSUSZACZ KLIMY HELLA (2447399082) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Dev Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 dławik musi byc pod nr 4B0 820 177 osuszacz 8D0 820 193 A
Pepin Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Ktoś pytał o kolorki zaworów rozprężnych, dławika czy jak to kto lubi nazywać ... w ELSE nazywa się to RESTRICTOR = dotyczy B6 i B7 Characteristics of refrigerant circuit: Restrictor (yellow or red-coloured) Reservoir “Denso” compressor with air conditioner compressor regulating valve -N280- (without magnetic clutch) Vehicle model Production period Capacity in grammes Differing characteristics of this refrigerant circuit Audi A4 11.00 onwards 500 + / - 20 Yellow or red-coloured restrictor Audi RS4 From 07.05 onwards 440 + / - 20 Red-coloured restrictor Replacement restrictors with different holes are available (yellow-coloured 1.54 mm, red-coloured 1.42 mm). Ilość nominalna oleju jest 120 +/- 10 cm3 .. ale wiadomo, że maszyna wszystkiego nie ściągnie
luknewa Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Opublikowano 15 Lipca 2012 Widze ze sie temat rozwiną. Klime mam juz nabita i sprawna. Nie wymieniałem oszuszacza ani dławika i jest juz ok od paru tygodni. Temat można zamknąć.
Dev Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 faktycznie, mozna było zamknąć juz na pierwszej stronie ...
Rekomendowane odpowiedzi