Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elektrycznych podnośników tylnych szyb w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Witam,

mam problem bo skompletowałem sobie graty na zrobienie szybek z tyłu. Ale wiązki do boczków mam chyba starsze (numer: 8e0971693e) i kostki nie pasują do przełączników szyb z tyłu :facepalm: . Wystarczy te piny dopasować czy są inne różnice jeszcze?

Poniżej zdjęcia jak to wygląda.

http://s23.postimg.org/u4kidgg13/20130419_173401.jpg

http://s4.postimg.org/4e70l4tah/20130419_173411.jpg

Wymień wtyczkę na prawidłową i przełóż piny.

Opublikowano

jutro wyciągam fotele i działam tak długo aż uruchomię. Dzięki wielkie :banan:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moje szybki wyrezane:banan::banan::banan::banan::banan:

dzieki Bart :thumbup1:

Opublikowano

Ja jestem też po montażu szybek:banan: od siebie mogę dodać, że niezbędne piny można kupić na allegro u tego użytkownika KONEKTOR PIN MESKI F063 0,2-0,5mm2 VW AUDI MER MQS (3211807194) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Dzięki Bart!:kox:

Szybki wyrezane i wszystko działa jak powinno:banan::banan::banan:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ktoś mi może wyjaśnić z jakich punktów wziąć zasilanie do bezpieczników s280 i s23??

Wszystko inne jest opisane a o tym w sumie cisza.Obojętnie skąd czy są jakieś punkty do tego przeznaczone?..

Opublikowano

Podepnij sie pod czerwony - one sa wszystkie mostkowane w kilku miejscach

Opublikowano

OK, dzięki. :wink:

Opublikowano

za MCE masz punkt zbiorczy zasilania - podkręć się pod jedną ze śrub, wcześniej na przewód załóż oczko. Będzie wykonane w miarę bezinwazyjnie.

Pod s23 nie musisz ciągnąć zasilania. Jak obsadzisz pin we właściwym miejscu to będzie działało. Drugi z nich o ile pamiętam jest już podpięty szyną wewnątrz skrzynki z bezpiecznikami.

Opublikowano

Od dzisiaj mam elektrykę z tyłu :) Dziękuję Bartas za pomoc.

Opublikowano
za MCE masz punkt zbiorczy zasilania - podkręć się pod jedną ze śrub, wcześniej na przewód załóż oczko. Będzie wykonane w miarę bezinwazyjnie.

Pod s23 nie musisz ciągnąć zasilania. Jak obsadzisz pin we właściwym miejscu to będzie działało. Drugi z nich o ile pamiętam jest już podpięty szyną wewnątrz skrzynki z bezpiecznikami.

Dzięki. Co do miejsca w skrzynce to oba u mnie były puste. Podpiąłem się pod miejsce gdzie przednie szyby biorą zasilanie. Ale nie jestem pewnie czy jest to dobry pomysł.

Opublikowano

A ja mam pytanie, bo na niemieckim forum był taki schemat od 2001 do 2003 roku, iż jedna strona idzie do bezpiecznika s22 i s37, a druga strona s23 i s280.

Mam wiązkę gotową pod elektrykę w której jest już duży bezpiecznik. Ja u siebie w aucie fabrycznie małe bezpieczniki s22 i s23 posiadam, zapewne są też duże s280 i s37. Teraz tak, czy podłączyć trzeci duży co mam już w wiązce, oraz podłączyć się do małego bezp. np. pod s23 (chyba najłatwiejsze rozwiązanie), czy lepiej zrobić to wg schematów z niemieckiego forum? :wink:

Opublikowano

Dzięki. Co do miejsca w skrzynce to oba u mnie były puste. Podpiąłem się pod miejsce gdzie przednie szyby biorą zasilanie. Ale nie jestem pewnie czy jest to dobry pomysł.

z tego tez powodu ja bym nie robil tych szyb elektrycznych z tylu :decayed:

Opublikowano

Fajnie tak mówić jak się je już ma :decayed:

I właśnie stałem się posiadaczem elektryki z tyłu. Wszystko działa jak należy. :decayed::banan:

Opublikowano

Nareszcie auto wyglądaj tak jak powinno. Ja w swoim tico miałem elektrykę z przodu i z tyłu korbki. Trzeba było to zmienić w obecnym aucie bo głupio się patrzy, że korbka z tyłu.

Opublikowano
A ja mam pytanie, bo na niemieckim forum był taki schemat od 2001 do 2003 roku, iż jedna strona idzie do bezpiecznika s22 i s37, a druga strona s23 i s280.

Mam wiązkę gotową pod elektrykę w której jest już duży bezpiecznik. Ja u siebie w aucie fabrycznie małe bezpieczniki s22 i s23 posiadam, zapewne są też duże s280 i s37. Teraz tak, czy podłączyć trzeci duży co mam już w wiązce, oraz podłączyć się do małego bezp. np. pod s23 (chyba najłatwiejsze rozwiązanie), czy lepiej zrobić to wg schematów z niemieckiego forum? :wink:

Poprzednie pytanie oczywiście ponawiam (po sprawdzeniu -mam trzy a nie dwa duże bezpieczniki na MCE -what?), choć jestem w trakcie prac el. szyby, BOSE, pakiet światło (jutro przerwa). Zeszło mi dziś z tapicerkami, głośnikami, wiązkami drzwi, wytłumieniem i nie wyrobiłem już z położeniem wiązki pod szyby (i bose), teraz pytanie czy da się tak na szybko zamknąć tylne zamki w jakiś sposób? - w drzwiach silniczki, wiązki pod el. szyby i założone tapicerki, a reszta odłączona w słupkach B.

Opublikowano
  • Autor

Poprzednie pytanie oczywiście ponawiam (po sprawdzeniu -mam trzy a nie dwa duże bezpieczniki na MCE -what?)

Ale tylko jeden z nich jest biało/zielony? :whistling: Twój fabryczny zestaw bezpieczników pod MCE to zapewne:

- biało/zielony (elektryka przednich szyb)

- czerwony lub pomarańczowy (zasilanie elektryki ustawień foteli)

- nr 3 to pewnie hak, albo elektryczna roleta.

Bezpiecznik elektryki tylnych szyb wygląda tak samo jak ten dla przednich - obsadzasz, i podłączasz stały + (to wszystko).

---------- Post dopisany at 12:47 ---------- Poprzedni post napisany at 12:46 ----------

teraz pytanie czy da się tak na szybko zamknąć tylne zamki w jakiś sposób? - w drzwiach silniczki, wiązki pod el. szyby i założone tapicerki, a reszta odłączona w słupkach B.
Nie.
Opublikowano

Dzięki Bartku za odpowiedź. Na razie nie sprawdzę jak jest, bo auto kawałek ode mnie zamknięte szczelnie w garażu :decayed:, ale chyba dwa były biało zielone. Wiec pewnie drugi jest od foteli, a trzeci hmm... niby nie mam rolety ani haka, ale nie ważne, może to ten s37. Dołożę kolejny duży bezpiecznik i będzie, mam już go razem z wiązką. A co do małych to na pewno fabrycznie mam 22 sterownik kierowcy i 23 sterownik pasażera - bo to sprawdzałem. Jeszcze zobaczę ale chyba i tak podłącze tył pod 23, a nie będę się bawił w rozdzielanie na strony.

aa.. tak na marginesie, o tym że w 2001-2003 były s280 i s37 przeczytałem tu: Fensterheber A4 8E hinten nachrüsten - A4-Freunde.COMmunity

Opublikowano
  • Autor
Dzięki Bartku za odpowiedź. Na razie nie sprawdzę jak jest, bo auto kawałek ode mnie zamknięte szczelnie w garażu :decayed:, ale chyba dwa były biało zielone. Wiec pewnie drugi jest od foteli, a trzeci hmm... niby nie mam rolety ani haka, ale nie ważne, może to ten s37. Dołożę kolejny duży bezpiecznik i będzie, mam już go razem z wiązką. A co do małych to na pewno fabrycznie mam 22 sterownik kierowcy i 23 sterownik pasażera - bo to sprawdzałem. Jeszcze zobaczę ale chyba i tak podłącze tył pod 23, a nie będę się bawił w rozdzielanie na strony.

aa.. tak na marginesie, o tym że w 2001-2003 były s280 i s37 przeczytałem tu: Fensterheber A4 8E hinten nachrüsten - A4-Freunde.COMmunity

To nie tak... S22 to przednie drzwi a S23 to tylne drzwi. Podeślij mi na PW foto wlepy z bagażnika lub z książki serwisowej.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

8E0 959 801 A ---> (od 01.01.2006) 8E0 959 801 E

8E0 959 802 A ---> (od 01.01.2006) 8E0 959 802 E

Jak to jest z tymi silniczkami, bo na foto poniżej jeden i drugi numer są z 2005r. Można to tak założyć ? Czy jednak w przypadku B7 z 2007r lepiej oba montować z końcówką E

7731d89bda41.jpg

dd75d104b2da.jpg