platiniumm Opublikowano 21 Listopada 2006 Opublikowano 21 Listopada 2006 a moze byc sam dzwiek bez filmu [ Dodano: 21-11-2006, 23:23 ] dzieki przyczepnosc tylko pod kontrola
NoMercy Opublikowano 21 Stycznia 2007 Opublikowano 21 Stycznia 2007 Ja mialem w poprzednim aucie BOV-a HKS-a w (mitsubishi 3000GT twin turbo) doslownie pieknie to brzmialo jak zmienialem bieg z 1 na 2 to ludzie z przestamkow uciekali taki gwizd byl najlepsze jak ludzi wyprzedasz i zmienisz bieg przed jego boczna szyba nieraz widzialem jak kolesie malo co do rowu sie nie wjebali taki gwizd byl :diabel: A tak wygladal BOV HKS (kupilem go w Londynie) auto kupilem w Belgii : [ Dodano: 22-01-2007, 09:23 ] Dodam ze autko mialo 380 KM :564:
Westhub Opublikowano 26 Stycznia 2007 Opublikowano 26 Stycznia 2007 no mnie tez wlasnie o taki mega gwizd chodzi...podoba mnie sie to, ja musze sie Pozieka o to zapytac, on sie zna na tych aktorkach. Btw, jaki jest model tego bov`a hks?
NoMercy Opublikowano 2 Lutego 2007 Opublikowano 2 Lutego 2007 Model to Super SQV kosztowal ok 200 funtow .
d4rk Opublikowano 13 Marca 2010 Opublikowano 13 Marca 2010 Sorry że odkopuję temat, ale nie będę zakładał nowego tematu z powodu tego samego BOV. http://www.allegro.pl/item943594487_zawor_blow_off_bov_typii_do_audi_vw_1_8t_vag.html Mam kilka pytań odnośnie tego zaworku: 1. Czy jest falowanie na wolnych obrotach? (podobno drugi tłoczek eliminuje ten efekt) 2. Jak z zużycie paliwa bo czytałem już różne opinie? 3. Dlaczego niektórzy wyciągają je po kilku miesiącach?
grzes1150 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Odgrzewam kotleta zapytaniem: jak się ma ten bov properfekt typ 2 do 1.8T z dwoma sondami? bo coś mnie nachodzi
domjenick Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 BOV do B6-ma się kiepsko-już prędzej splitter,bo BOVa próbowałem i na wolnych obrotach -po prostu gaśnie auto
Pawel_M Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 BOV do B6-ma się kiepsko-już prędzej splitter,bo BOVa próbowałem i na wolnych obrotach -po prostu gaśnie auto Jakiego BOVa próbowałeś ??
domjenick Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Jakiego BOVa próbowałeś ?? nie pamiętam-
Pawel_M Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Odgrzewam kotleta zapytaniem: jak się ma ten bov properfekt typ 2 do 1.8T z dwoma sondami? bo coś mnie nachodzi Spróbuj założyć properfekta typ II jeżeli nie będzie chciał chodzić to temat BOVa możesz raczej odpuścić, chodź w większości 1.8T ten Bov daje radę :gwizdanie:
domjenick Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Odgrzewam kotleta zapytaniem: jak się ma ten bov properfekt typ 2 do 1.8T z dwoma sondami? bo coś mnie nachodzi Spróbuj założyć properfekta typ II jeżeli nie będzie chciał chodzić to temat BOVa możesz raczej odpuścić, chodź w większości 1.8T ten Bov daje radę :gwizdanie: w B5 tak-ale nie w B6
Pawel_M Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Odgrzewam kotleta zapytaniem: jak się ma ten bov properfekt typ 2 do 1.8T z dwoma sondami? bo coś mnie nachodzi Spróbuj założyć properfekta typ II jeżeli nie będzie chciał chodzić to temat BOVa możesz raczej odpuścić, chodź w większości 1.8T ten Bov daje radę :gwizdanie: w B5 tak-ale nie w B6 Człowiek uczy się całe życie
grzes1150 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Na forum SR ktoś pisał że jeździ b6 z tym properem2 i nic a nic złego się nie dzieje :gwizdanie:
domjenick Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Na forum SR ktoś pisał że jeździ b6 z tym properem2 i nic a nic złego się nie dzieje :gwizdanie: żeby zainstalować bova-musisz zaślepić rurę powracającą do dolotu-a tu masz filmik-co sie wtedy dzieje :gwizdanie:
mazigt Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 A gdyby zamiast zaslepiac ta rure, to dac tam filterek taki jak np na odme? wtedy by sobie tamtedy ssal powietrze? Co o tym myslicie?
domjenick Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 A gdyby zamiast zaslepiac ta rure, to dac tam filterek taki jak np na odme? wtedy by sobie tamtedy ssal powietrze? Co o tym myslicie? problem leży w czujniku ciśnienia w intercoolerze,poza tym będzie błąd w sterowniku silnika
grzes1150 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 A ja dalej twierdzę że jednak się da ten temat ogarnąć w 1.8T Test na filmiku był na zwykłej odpiętej od dolotu DVce i na zaślepionym otworze w dolocie czu na bovie jednotłoczkowym czy jeszcze na czymś innym ???
domjenick Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 A ja dalej twierdzę że jednak się da ten temat ogarnąć w 1.8T Test na filmiku był na zwykłej odpiętej od dolotu DVce i na zaślepionym otworze w dolocie czu na bovie jednotłoczkowym czy jeszcze na czymś innym ??? na DV-przerobionej na splittera,i z zaślepioną rurą od dolotu-inaczej nie podepniesz BOVa w 1,8T-tylko w miejsce DV a jak twierdzisz-że się da-to zakładaj-obalisz kolejną teorię "1,8 TE -mówi BOVom NIE"
plastuch Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Do 1.8t pakuj jakieś Forge też fajnie sapie jeśli zalezy Ci na dzwięku Co do BOV-a wkładaja sobie to ludzie a puźniej się dziwia że im dużo pali i nie jedzie tyle w temacie Popieram przedmówce
Buba Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 "1,8 TE -mówi BOVom NIE" przecież nie ma przeciwskazań. trzeba tylko korekte softu zrobić
Rekomendowane odpowiedzi