akjam Opublikowano 16 Czerwca 2012 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Witam W tej chwili mam obniżoną - springi H&R -35mm na seryjnych amortyzatorach 1BA. Nadszedł czas na wymianę amrtyzatorów. I teraz pytanie: na jakie amortyzatory zmienić? Proszę o sugestie/propozycje. Pozdrawiam
MAT1000 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Akurat ostatnio przeglądałem i może Koni STR.T ???
akjam Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2012 Nie wiem co wrzucić i szukam czegoś co będzie odpowiednie do krótszych sprężyn, które są od kilku miesięcy na autku. To o czym mówisz to co to?
MAT1000 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Tutaj trochę specjalistycznego opisu: BBP - Generalny dystrybutor amortyzatorw KONI na Polsk Podobno jest to odpowiednik amortyzatorów Koni Sport, tylko bez regulacji i ustawiony na "najsłabszy" W tym sklepie można ceny sobie sprawdzić: 3Rajder - sklep dla zawodowców i amatorów prawdziwej jazdy W golfie 4 z tyłu sprawdzają się super, ale wiadomo co auto to inne zachowanie. W peugeocie miałem kiedyś Koni Sport, rewelacyjne ale i dość sztywne, osobiście teraz chylę się ku pomarańczowym STR.T (street)
akjam Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2012 Jakieś doświadczenia z tymi amorkami w A4 AVANT? Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?
hidden22 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Opublikowano 21 Czerwca 2012 WItam. pytanko mam do was panowie tylni amor mi się już wylał i czas na wymianę... dużo czytałem na forum i zdania sa podzielone co do kayaby i sachsa ! i nie wiem ktore wybrac mam z tych dwóch? czy miedzy tymi dwoma firmami jest jakas roznica w twardosci amora chodzi mi o zawias 1ba ? prosze o jakies opinie na ten temat bo nie chce kupic kaszany ! dzieki
ravwoj Opublikowano 24 Czerwca 2012 Opublikowano 24 Czerwca 2012 założyłem kiedyś SACHS do Golfa II (mam go bo jest niezawodny i trzymam go pod kołderką), miały być najlepsze. Ale niestety już po pół roku spokojnej jazdy miałem spadek sprawności o kilka dobrych procent. Więc do astry założyłem KAYABA nie wiem po co przepłacać, skoro na naszych drogach nic długo nie pochodzi. Kayaba tez już długo śmigają i nic się nie dzieje
retrikal Opublikowano 24 Czerwca 2012 Opublikowano 24 Czerwca 2012 podobno pod eibacha najlepiej brać Bilsteiny, a pod H&R - koni... zresztą coś w tym jest - jak popatrzysz na kompletne kity eibacha lub H&R to rzeczywiście oparte są tylko na bilsteinach lub koni... pod obniżenie polecają model bilstein B8 (nie wiem jak w H&R), ale nie jest to najtańsze rozwiązanie...Bart-s pod s-line polecał monroe reflex więc może i to jest jakieś rozwiązanie pod -35mm...? popytaj Bart-sa o te monroe, bo wydaje mnie się, że będzie to najlepszy stosunek ceny do jakości...
audiomaniak Opublikowano 24 Czerwca 2012 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Siemian też na monroe reflex śmiga i jest zadowolony Ile wytrzymały Ci zwykłe amory przy niższym zawieszeniu? Ja na Twoim miejscu wybrałbym zwykłe monroe ze względu na cenę są ok 80zł tańsze od monroe reflex
TFSI_fan Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Obecnie konfiguracja Eibach -30 mm; przód Bilstein (po 115 tyś.sprawność oryginałów na poziomie 65-70 proc.) więc wymienione, tył seria (sprawność oryginałów na poziomie 82-87 proc.). Inne auto: wygląd i jazda - polecam. Pozdro.
KENOiX Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Odświeżę temat: Panowie w tej chwili mam 1BV i chcę zmienić na coś zdecydowanie bardziej komfortowego i tu pytanie do was co polecacie? myślałem o kitach/systemach różnych firm o zmianie samych amorków itp. jednak wybór jest dość trudny. Chciałem dodać tylko, że zawias ma zostać -20 albo -30 i sensowny komfort. najpierw myślałem by założyć eibacha pro system podobno komfort w miarę i -30 ale słyszałem opinię że przy tipie przód mocno siada rozważałem też pozostawienie sprężyn i założenie koni fsd - z tym, że strasznie drogie i podobno nie warte ceny może jakiś dedykowany zestaw KW albo H&R ? albo zostawić sprężyny i po taniości iść w amorki TA albo monroe? wszelka opinia o tych i innych zestawach mile widziana.
dzik Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 TA to dla mnie jakieś chiny, monroe montowałem do swojego 1be quattro i bardzo sobie chwalę.
KENOiX Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 TA to dla mnie jakieś chiny, monroe montowałem do swojego 1be quattro i bardzo sobie chwalę. Marcin a jak ma się komfort monroe do amorów 1be? masz może monroe reflex w ofercie?
olek_BB Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 ja właśnie śmigam na H&R i monroe reflex o skróconym skoku i jest super w porównaniu do poprzedniego zestawu ori 1BE.
KENOiX Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 dzięki za odpowiedź. monroe reflexy zakupione narazie na ori springach sprawdzę.
Rekomendowane odpowiedzi