Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy było kopiowanie muzyki z CD na HDD Działa :wink::wink::wink: sprawdzone

:banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan:

Edytowane przez skotmen

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak włączyć na fisie żeby pokazywało na którym biegu się jedzie na D lub S ? :)

Opublikowano

Nie orientujecie się gdzie mogę w Opolu lub okolicach podjechać do kogoś kto ma komputer i mógłby coś po włączać i ogólnie co ma kompa i się na tym zna?

Opublikowano

Jak włączyć na fisie żeby pokazywało na którym biegu się jedzie na D lub S ? :)

w manualu jest tak

wejdz w Car

instrument cluster

Gear recommrndation przestaw na On

Opublikowano

Panowie proszę o pomoc w ustawieniu czułości czujnika deszczu w polifcie.

Polift ma inaczej kodowanie czujnika w mce09 - w kanałach nie ma wyboru tej opcji:

mceczuj.jpg

W kanale 2 zamiast RLS pojawia się chyba rlsr g397. Po wejściu pojawiają się tylko bity bez możliwości zmiany

Ktoś pomoże?

Edytowane przez fileo

Opublikowano

Witam wszystkich.

Korzystając z instrukcji z początku wątku i uprzejmości znajomego uruchomiłem test zegarów - działa.

Przy uruchomieniu obniżania lusterka pasażera - działa na wstecznym, powraca przy ruszaniu do przodu, ale:

- lusterko prawe nie zamyka się , a zamykało;

- lusterko kierowcy nie otwiera się do momentu ruszenia.

Jeżeli ktoś coś takiego miał to proszę o info.

Generalnie nie przeszkadza ta nowa konfiguracja, ale może chociaż chowanie prawego lusterka da się przywrócić.

pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Marek.

Opublikowano

Dzięki za info; sprawdzimy

dodam, że przed kodowaniem wszystko działało (składanie i podgrzewanie)

Marek

Opublikowano

Udało mi się dezaktywować START/STOP zgodnie z tym kodowaniem:

09 MCE--->Adaptations 10---> chanel 34---> wartość 28 zmieniamy na 24

Auto to A4 B8 2.0 tdi caha 2011

Przycisk po odpaleniu od razu świeci się na czerwono, a kiedy chcemy go włączyć klikamy w guziczek i znowu mamy START/STOP

Opublikowano

Czy ktoś z kolegów ustawiał limiter obrotów silnika po wyłączeniu ASR/ESP? Normalnie limiter działa i można ruszyć jak z procedury startowej, ale po wyłączeniu ESP już nie...

Opublikowano

Udało mi się dezaktywować START/STOP zgodnie z tym kodowaniem:

09 MCE--->Adaptations 10---> chanel 34---> wartość 28 zmieniamy na 24

Auto to A4 B8 2.0 tdi caha 2011

Przycisk po odpaleniu od razu świeci się na czerwono, a kiedy chcemy go włączyć klikamy w guziczek i znowu mamy START/STOP

Również mogę potwierdzić dezaktywacje s&s silnik 2.0 tdi cjcb 2011r

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

09 MCE--->Adaptacja 10 ---. chanel 34 ---> wartośc 28 zmieniamy na 24

Zrobiłem dzis u siebie to kodowanie i działa, guzik od razu świeci na czerwono, 2.0 TFSI CDNB :) także potwierdzamy

Opublikowano

Jaki miałeś security co de do swojego tsi?

Opublikowano

20113 ale to jest security do MCE09

Inne kodowania które były wcześniej podane były do silnika i tam był mi potrzebny security silnika, niestety mój kabelek nie podrzuca mi kodu.

Kodowanie w MCE09 powoduje że guzik jest od razu po odpaleniu podświetlony (wyłączony SS) a jak chcesz żeby SS chodził to wciskasz i dioda gaśnie i SS chodzi normalnie, ta opcja mnie zadowala :)

Edytowane przez andynl

Opublikowano

U mnie ten sam zabieg działa na silniku 2,0 TDI CAGA rocznik 2010 , mi też ta opcja najbardziej odpowiada bo guzik działa tylko w odwrotny sposób :)

Opublikowano

Czy jest możliwość zmiany działania systemu ESP w A4 Allroad tak aby była możliwość całkowitego jego wyłączenia, tak jak w standardowych A4.

Teraz mogę tylko przejść w tryb "offroad" a kontrola trakcji w tym wypadku nie jest wyłączona w 100%

Opublikowano

Czy jest możliwość zmiany działania systemu ESP w A4 Allroad tak aby była możliwość całkowitego jego wyłączenia, tak jak w standardowych A4.

Teraz mogę tylko przejść w tryb "offroad" a kontrola trakcji w tym wypadku nie jest wyłączona w 100%

Spróbuj dłużej przytrzymać guzik od ESP. Powinieneś w tedy wyłączyć całkowicie system

Opublikowano

Spróbuj dłużej przytrzymać guzik od ESP. Powinieneś w tedy wyłączyć całkowicie system

Właśnie w Allroad nie da się całkowicie wyłączyć ESP przez dłuższe przytrzymacie przycisku.

Może trzeba zmienić w którymś module kodowanie z Allroad np. na Avant. Tylko kompletnie nie wiem nawet gdzie tego szukać.

Opublikowano

Zmieniłem jasność ledów przy włączonych światłach mijania i od tej pory ledy nie przygasają przy włączonych kierunkowskazach. Nawet po włączeniu znowu tej opcji nie działa. Pomoże ktoś?

Opublikowano

a zapisales sobie poprzednie kodowanie?

Właśnie w Allroad nie da się całkowicie wyłączyć ESP przez dłuższe przytrzymacie przycisku.

Może trzeba zmienić w którymś module kodowanie z Allroad np. na Avant. Tylko kompletnie nie wiem nawet gdzie tego szukać.

Musisz jeszcze dłużej przytrzymac. U mnie Przytrzymując dłużej ESC najpierw pojawia sie komunikat o ograniczeniu dzialania ESC, Przytrzymując jeszcze kilka sekund wyłącza go całkiem i pojawia sie drugi komunikat o całkowitym wyłaczeniu.