angela Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 W Rzeszowie Orlen Ekodiesel 4.72 a w Wawie ekodiesel 4.79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xandmar Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 w Oświęcimiu na orlenie po 4.92 lotos troszkę taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo 78 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Dajcie spokuj w szczecinie na bp diesel 4.79 a pb 4.73 przciez to skandal zeby diesel byl drozszy od bezyny to jes nie wytlumaczalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diego Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Takie male porownanie, po znalezieniu zeszlorocznego paragonu w aucie (porządki rules ) : dzis nalałem 65 litrow po 4.79 = 311.35 pln (shell) rok temu kosztowalo by to 65 litrow po 3.75 = 244.5 pln (shell) co daje 66.85pln = 2 kubełki HotWingsow po dzisiejszym kursie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Dajcie spokuj w szczecinie na bp diesel 4.79 a pb 4.73 przciez to skandal zeby diesel byl drozszy od bezyny to jes nie wytlumaczalne Diesel droższy od benzyny to bedzie norma juz teraz, jakby nie podatki promujące diesla (akcyza na diesla jest niższa) to to paliwo już od dawna było by droższe od benzyny, a im więcej będzie samochodów z silnikiem diesla (na świecie, a szczególnie w Europie nastapił bum na takie auta bo ON był tańszy) tym cena diesla w stosunku do benzyny będzie się zwiększać (popyt kształtuje podaż), im więcej diesla rafinerie produkują tym więcej muszą wyprodukować benzyny (są tam jakieś proporcje przy przetwarzaniu ropy) i dlatego benzyna będzie tańsza. Jazda dieslem stanie się mniej opłacalna od benzyny także ze względu na droższy zakup takeigo auta oraz droższą eksploatację. Diesle mają o wiele więcej rzeczy mogacych się popsuć, a jakby tego było mało sa to elementy droższe oraz droższe są ich naprawy. Palą mniej - aj owszem ale wsszystkie koszta spowodują, iż klekoty stana się mniej opłacalne... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A3 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ale ja i tak uwielbiam mojego klekotka :> i tak nie długo będzie więcej palił bo się szykują zmiany w silniczku co oczywiście nie zmienia że jak bym dorwał tego ministra co odpowiada za ceny paliw czy jak on tam się nazywa bo ja tam polityką się nie interesuje ale jak bym go dostał w swoje ręce to by było nie ciekawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Trzeniu Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 cóż poradzić , własnie tankowałem Verve ON za 4,97 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaweq Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 Nie no ich to juz całkiem poj.ebało z tymi cenami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Trzeniu Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 ano , dobrze że mam za darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu93 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 ano , dobrze że mam za darmo z tego co widze to ty jezdzisz nie na ropce ale na L&M'ach. powiedz - to sie sprawdza ?? te 6 cos zlotych nie zaleznie od kilometrow?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Trzeniu Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 L&My mam taniej , po 4 zeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu93 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 kurde ja tez chce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A3 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 A powiedzcie mi jak wyglądają ceny ON za granicą? chodzi mi o całą europe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Trzeniu Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 dzisiaj mówili w RMF że w PL jest najdroższa benzyna w całej europie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wąski Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 I nie tylko to :thumbdown: dobrze że jeszcze mała pałą klekoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Trzeniu Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 CUBA - ON 1litr-70 groszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeks Opublikowano 2 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 ceny paliwa doprowadzaja was do szalu :ranting1:? proponuje cos takiego: akurat w calym kraju sa upaly,w godzinach szczytu,gdy ludzie wracaja z pracy,wsiadamy do autobusu miejskiego,przejezdzamy 2-3 przystanki,najlepiej rozejrzec sie za amatorem czosnku chociaz,chyba wszyscy tam wpieprzaja czosnek i cholera wie co jeszcze recze,ze paliwo nawet za 10zl. nie bedzie problemem,byle jechac swoim autem (nawet w tym samym tempie co autobus) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wąski Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 CUBA - ON 1litr-70 groszy no wiesz gdzie jedziemy na wakacje :th: :th: niech żyje CASTRO :th: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugo Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 CUBA - ON 1litr-70 groszy O żesz Ty orzeszku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 2 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2008 ja tankuje pb98 na neste, wychodzi taniej niz ON na shellu czy bp :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi