wilku213 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Witam, pojawił się u mnie problem. 3 dni temu wymieniłem tarcze+klocki komplet na dwie osie. firma Bosch. 6 stówek poszło, Zrobiłem około 150km, a one jak od wymiany piszczały...tak piszczą dalej po tych 150km. Zna ktoś odpowiedź na to pytanie?
jochan41 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Opublikowano 30 Czerwca 2012 ja wymienialem z przodu tarcze ATE i klocki ori kupilem na allegro za 200zl.....zrobilem gdzies kolo 700km i tez mi troche piszcza jak lekko hamuje
wilku213 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2012 No właśnie zainwestowałem w boscha, wydawały się ok. Piski ustana? Co jest tego wina?
jochan41 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Opublikowano 30 Czerwca 2012 hmmm..nie mam pojecia..ja tez myslalem ze ori klocki to beda spoko a tu piski sie pojawiaja....pytalem w sklepie u znajomego to powiedzial ze to tarcze ate ponoc popiskuja troche
andy59 Opublikowano 1 Lipca 2012 Opublikowano 1 Lipca 2012 Też mam komplet Bosch-a, jak się rozgrzeją to popiskują przy hamowaniu.
akwarium Opublikowano 1 Lipca 2012 Opublikowano 1 Lipca 2012 wiyam umnie klocki TRW i tez piszcza makabra
H4mm3R Opublikowano 1 Lipca 2012 Opublikowano 1 Lipca 2012 Dlatego warto poczytać forum i kupić coś sprawdzonego, jak np. tarcze Zimmermann i klocki ferodo premier, wtedy nic nie piszczy i dobrze hamuje. A teraz musisz z tym żyć
patrosss Opublikowano 1 Lipca 2012 Opublikowano 1 Lipca 2012 ja tak samo mam myslalem ze jak wymienie to przestana owszem ale na krotko.. teraz znowu to samo .. okladzina klocka jest twarda i dlatego ale chociaz na dluzej starcza .. albo nie hamujmy
marewel Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 Taśma 2stronna podkleić i nie będą piszczeć.
Dev Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 to nie wina klocków czy tarcz pisk to nic innego jak drgania o okreslonej czestotliwosci klocek musi byc sztywno i mocno osadzony w zacisku i na jarzmie sprawdzcie sobie dokłądnie w jakim stanie macie gumy od prowadnic oraz spręzyny na zaciskach bo lekko kosi klocek w zaciski i dlatego tak sie dzieje no i zróbcie tak jak radzi Marewel
Dev Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 do hamulców nie powinno sie stosowac smaru miedzianego
tomcrack27 Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 bosch jest do d*py juz wiecej ich nie kupie bo kiedys tez je zamontowalem i musialem jezdzic ze 3 miesiace az przestana piszczec
AZIK Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 Dlatego warto poczytać forum i kupić coś sprawdzonego, jak np. tarcze Zimmermann i klocki ferodo premier, wtedy nic nie piszczy i dobrze hamuje. Święte słowa, oj święte... polecam taki zestaw... nic nie piszczy a hamowanie jest bomba nawet w mocno wysilonych jednostach.... Taki własnie set-up polecił mi kiedyś kolega devastation i naprawdę nie żałuję.... Kolego marewel lub devastation: o co chodzi z tą taśmą dwustronną i co się klei/podkleja/nakleja??? pierwsze słyszę o takich działaniach i chętny jestem wiedzy na ten temat bo nigdy nie stosowałem tejże techniki... Edit: Bosch`a, TRW i Brembo nie kupił bym niestety...
Dev Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 czesto sie zdarza że na klockach jest papier pod którym jest folia z klejem
AZIK Opublikowano 3 Lipca 2012 Opublikowano 3 Lipca 2012 od strony tłoczka/jarzma - to wiem.....czy chodzi o coś innego??? bo dalej nie rozumiem....
Rekomendowane odpowiedzi