wolv696 Opublikowano 18 Lipca 2012 Opublikowano 18 Lipca 2012 Witam klubowiczów. Chcę wymienić fotele w mojej padaczce na kubły skórzane. Zastanawiam się tylko nad tym czy wstawić skóry czy półskóry? Nie ukrywam, że pełne skóry bardziej mi się podobają, ale czy nie parzą one w tyłek latem? Może niech wypowiedzą się użytkownicy skórzanych i półskórzanych foteli.
Kshyhu87 Opublikowano 18 Lipca 2012 Opublikowano 18 Lipca 2012 Ja mam pełną skórę i powiem Ci ze latem jak slonce trochę świeci na fotele to potrafią przez chwile parzyc a zimą zanim zaczną grzac musi chwila minąć także mały szok termiczny jest w tych dwóch porach roku :-)
wolv696 Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Opublikowano 18 Lipca 2012 Ale jak jedziesz trasę to parzą w tyłek? Czy tylko jak się nagrzeją od stania w słońcu?
Armi Opublikowano 18 Lipca 2012 Opublikowano 18 Lipca 2012 Zawsze możesz kupić jasną skórę, ona tak się nie nagrzewa:wink:
iglako Opublikowano 18 Lipca 2012 Opublikowano 18 Lipca 2012 Ja juz mam trzecie audi ze skorzana tapicerką i w zyciu latem nie parzylo mnie w tylek
adamresinski Opublikowano 18 Lipca 2012 Opublikowano 18 Lipca 2012 Ja mam półskóry od S4 i powiem, że dla mnie igła. Zarówno latem jak i zimą nie ma problemów.
Kshyhu87 Opublikowano 18 Lipca 2012 Opublikowano 18 Lipca 2012 Ale jak jedziesz trasę to parzą w tyłek? Czy tylko jak się nagrzeją od stania w słońcu? Tylko jak wsiadasz :-) później już jest ok :-) mimo tych dwóch minusow nie zamieniłbym skóry na nic innego :-)
RS Opublikowano 18 Lipca 2012 Opublikowano 18 Lipca 2012 Tez mam skory od nowości i muszę przyznać ze trzeba z nimi sie delikatniej obchodzić jak z materiałem żeby jak najdłużej wyglądały jak nowe. Musisz tez uważać jak wsiadasz bo szybko sie rogi przecieraja, uważać na cielencinki czy nie maja jakiś metalowych zamków lub nitow w spodniach, nie mozesz punktowo uciskac ( na przykład jak cielecinka piety sobie na fotelu chciałaby oprzeć ) , bo zostanie ślad. Musisz często nawilzac ja żeby nie pękala. Szoki termiczne w lato lub zimę dają radę, bo w zimie i tak grubo jesteś ubrany, a w lato to tylko jak auto zamknięte na słońcu stoi, ale nie jest ekstremalniej od materiału. Mi sie osobiście podoba alkantara, ale strasznie szybko sie potrafi wytrzec, chociaż nigdy nie miałem , a te zniszczone co widziałem być może były dowalone z braku pielęgnacji? Nie wiem. Skóra jest sexi i zayebiscie wyglada, ale najwygodniej w niej mi sie siedzi tylko w garniturze. W następnym autko nie będę nalegał na skórę. Są tez ciekawe materiały. Ale z kublow nie zrezygnuje.
wolv696 Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Opublikowano 18 Lipca 2012 Dzięki za odpowiedzi podjąłem decyzję - biorę kubły w pełnej skórze
Reggi Opublikowano 18 Lipca 2012 Opublikowano 18 Lipca 2012 Uzupełniając wypowiedz kolegi RS. Na skórę nie wolno wsiadać w skórzanej odzieży - spodnie czy kurtka.. jeśli złapie nas deszcz i kurtka będzie w kroplach wody to tarcie mokrej skóry o skórę będzie jak papier ścierny
wolv696 Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Opublikowano 19 Lipca 2012 Cenna uwaga, bo chodzę w skórzanej kurtce
Rekomendowane odpowiedzi