Martin_Speed Opublikowano 29 Lipca 2012 Opublikowano 29 Lipca 2012 No witam , tak jak w temacie Za zimnym silniku jak ruszam tylko z samego sprzegła bez dodawania gazu jest takie szarpniecie jak w starym dieslu.., czy to przypadnie nie pada kolo dwumasowe ?? Ogolnie nie trzesie mi kierownica na wolnych obrotach tylko przy ruszaniu i to jeszcze na zimnym silniku , pojezdze troche z 10 minut i takie zjawisko praktycznie znika. Dwumas ????
TomekTdi Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Ktoś miał podobnie ? Sprawa się wyjaśniła ?
Martin_Speed Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2013 Dawno ten temat zakladalem ale jak narazie zjawisko ustalo , ale tak czy inaczej podejrzewam dmumas no i sprzeglo juz przy samej gorze bierze wiec i moze sie slizgac
TomekTdi Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 poduszek pod silnikiem nie ruszałeś??
TomekTdi Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zaczynam od poduszek walkę w szarpnięciem przy końcu puszczania sprzęgła. Najdziwniejsze jest to ,że gdy auto się rozgrzeje objawy ginął a w autach które miały zużyty dwumas było odwrotnie.
Ali89 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 A jak dodajesz gazu na luzie to jakie daje objawy? W czasie jazdy też coś się dzieje czy tylko w czasie ruszania?
TomekTdi Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Na luzie jak dodaje gazu nic nie drga ani nie wydaje dziwnych dźwięków. W czasie jazdy przy zmianie biegów też jest normalnie. Problem jest jedynie przy ruszaniu z miejsca.
Ali89 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 ciekawe zjawisko. te poduszki już zmienione? Pod skrzynią też?
TomekTdi Opublikowano 27 Grudnia 2013 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Poduszki zamówione ,ale z racji okresu świąteczno-noworocznego wymienie je zapewne po nowym roku. Będę dawał znać.
ainsley Opublikowano 31 Grudnia 2013 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Witam, dzisiaj wymieniałem olej i zerknąłem na poduszki pod silnikiem, z obydwu wycieka olej. Mam pytanie czy należy już je wymieniać? Żadnych dziwnych odgłosów nie słychać, silnikiem przy gaszeniu i zapalaniu nie trzęsie, jedynie na luzie przy mocniejszym depnięciu na gaz to zatrzęsie.
Ali89 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Z tego co mi mechanik z serwisu skody mówił że jak już zaczyna przeciekać to trzeba będzie się spodziewać że w najbliższym czasie będzie trzeba wymienić. Nie od razu, ale obserwuj temat, czy zaczyna mocniej trząść i wibrować. To nie jest jakaś krytyczna część, aczkolwiek po wymianie jest o wiele lepiej u mnie (cały komplet razem z zawieszeniem skrzyni)
sebaj25 Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Witam, mam podobne objawy, słychać tak jakby przeguby były do wymiany, takie szarpania, na początku myślałem że to z powodu mocy, ale jeżdżę tak dalej od ponad pół roku i nic nie robię z tym i jeździ. Faktycznie zauważyłem że poduszki pod silnikiem są tak jakby się pociły, Martin napisz czy poradziłeś sobie z tym problemem.
Adasko19 Opublikowano 30 Listopada 2014 Opublikowano 30 Listopada 2014 Najprawdopodobniej dwumas Wysłane z Xperii
Rekomendowane odpowiedzi